IKAALINEN 30.7.2022 13:30

Ikaalisissa taisteltiin piirinmestaruuksista: IU vei yksitoista aikuisten mitalia

Antti Mäkelä

Hämeen seudun miesten ja naisten piirinmestaruudet ratkottiin tänä vuonna Ikaalisten yleisurheilukentällä. Isäntäseura kahmaisi kisoista kaikkiaan 11 piirinmestaruusmitalia.

Miesten pituuden voitti IU:ni Eero Haapala tuloksella 717, jossa tuulta oli hieman liikaa (2,1m/s) ja harmittavasti tulos ei ollut tilastokelpoinen.
Haapalan katseet ovat jo Kalevan Kisoissa, joissa tavoitteena on hypätä kauden paras tulos ja tavoitella uransa viidettä Kalevan Kisamitalia.
Ikaalisten Urheilijoiden Mikko Mäkipää onnistui upeasti hyppäämään samassa pituuskisassa ennätyksensä 634 sallituissa tuulissa ja se riitti kolmanteen sijaan. Mikko nappasi toisena päivänä satasen sileältä pronssia kauden parhaalla ajallaan 11,42 (+0,3).
Ikaalisten Urheilijoiden Daniel Saariston satanen kulki aikaan 11.50 ja sijoitus oli neljäs, Saaristo juoksi myös 200 metriä ja tässä juoksussa aika oli kovaan vastatuuleen (-1,8) erinomainen ja sijoitus miesten joukossa upeasti kolmanneksi.

Nuoret pärjäsivät hienosti

15-vuotias Daniel Sillanpää juoksi alkuerissä satasen aikaan 12,52, mutta se ei riittänyt finaaliin asti. Sillanpää osallistui elämänsä ensimmäistä kertaa 400 metrin sileälle ja sijoittui viidenneksi erinomaisella ajalla 58,44.

Ikaalisten Urheilijoiden moniottelija, 14-vuotias Tuomas Mäkelä sijoittui pituuskisassa hienosti viidenneksi tuloksella 557. Tuomas kisaili myös aikuisten sarjassa kolmiloikassa ja nappasi sieltä pronssia tuloksella 11.77.
Ikaalisten värejä täydensi upeasti 14-vuotias Oskari Savolainen kolmiloikassa hyppäämällä ennätyksensä 10.48 ja sijoittui hienosti neljänneksi.
Ikaalisten Urheilijoiden Carita Kivimäki nappasi komeasti kaksi mitalia aikuisten pm-kisoista, 200 metriä kulki aikaan 26,10 ja vastatuulta puhalsi lähes kolme metriä sekunnissa, joten aika olisi ollut suotuisissa olosuhteissa todella kova. Tulos riitti upeasti hopealle ja seuraavana päivänä Kivimäki juoksi 400 metriä aikaan 59,39 ja sai kultamitalin kaulaan kovan rutistuksen päätteeksi.
Naisten sadan metrin onnellinen hopeamitali Josefina Salmi löytyy myös kotiseuran väreistä, joka juoksi satasen finaalissa kauden parhaallaan tuloksen 12,76. Naisten pituudessa Salmi ponkaisi tuloksen 517 ja sijoittui seitsemänneksi.
Samassa kisassa taistelivat seurakaverit Ella Kurula (14 v) ja Jenni Sormunen. Kurula ponnisti upeasti parhaallaan tuloksen 504 sivuten ennätystään ja sijoitus kahdeksas. Sormunen hyppäsi upean uuden ennätyksensä 544 joka oikeutti neljänteen sijaan.
Sormusen pituustulos on samalla uusi naisten seuraennätys. Hän osallistui myös sivulajiinsa kolmiloikkaan ja ponkaisi tuloksen 10.83 sijoittuen viidenneksi.
Ikaalisten Urheilijoiden nuori kestävyysjuoksija Veli-Matti Keso kuului kolmantena kahden mitalin metsästäjiin. Hän onnistui upeasti molemmilla juoksumatkoillaan: 1500 metriä kulki aikaan 4.24,32 sijoittuen hienosti pronssille, 800 metriä kulki aikaan 2.06,91 ja mitalin väri kirkastui komeasti hopeiseksi.
Aikuisurheilija Jouko Uusitalo taisteli upeasti kuudenneksi 1 500 metrin juoksussa ennätyksellään 4.51,30. Nuorin kisailija löytyy samasta miesten 1 500 metrin matkalta. Vasta 12 vuotta täyttänyt Linus Kärkkäinen juoksi ajan 5.24,37 sijoittuen kahdeksanneksi ja isoveli Eliel Kärkkäinen aikaan 5.11,52 sijoittuen seitsemänneksi.
Ikaalisten Urheilijoiden menestystä täydensi kuulamestari Samuli Kyrönviidan piirinmestaruuskulta tuloksella 15,41.
Kilpailujen palkintojen jakajana toimi tuore SE-mies Samuli Samuelsson. Hyväntuulinen Samuelsson ehti illan aikana tapaamaan sekä pieniä että isoja faneja kotikentän kesäillassa.