OIVASEUTU 28.5.2021 13:00

Hämeenkyrössä rokoteaikoja voivat varata yli 30-vuotiaat, Jämijärvellä yli 35-vuotiaat

Anne Salminen

Hämeenkyrössä yli 30-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen. Rokoteaikoja on hyvin saatavilla, tiedottaa kunta.
Hämeenkyrössä käytetään Pfizer-Biontechin koronarokotetta ensimmäisissä rokoteannoksissa.
Kunnan 65–70-vuotiaat, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotteella, saavat pääsääntöisesti myös toisen annoksen samaa rokotetta.
Alle 65-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotteella, saavat toisen annoksen Pfizer-Biontechin rokotetta. Kunta seuraa THL:n linjausta.

Ikaalisissa rokotteet menevät tehosteisiin

Ikaalisissa uusia rokotusaikoja on varattavissa tällä hetkellä hyvin niukasti. Rokotusvuorossa ovat edelleen 40-vuotiaat ja sitä vanhemmat ja riskiryhmiin kuuluvat 16 – 39-vuotiaat.
– Uusia aikoja ei ole pystytty avaamaan, koska saamamme rokotusmäärät ovat olleet huomattavasti pienempiä kuin mihin olemme varautuneet. Tästä syystä suurin osa koronarokotteista menee tällä hetkellä tehosterokotteisiin, Ikaalisten terveyskeskuksen johtava hoitaja Sari Ihalainen kertoo.
– Pyrimme avaamaan uusia rokotusaikoja heti, kun saamme varmistuksen meille tulevista rokotteista. Ikaalislaiset ovat todella halukkaita ottamaan rokotteita ja olemme kiitollisia, ettei järjestelmässä ole vapaita aikoja eikä rokotteita mene hukkaan. Vapaat ajat napsaistaan heti täyteen, kun niitä avataan. Jatkossakin kannattaa ihan päivittäin käydä katsomassa sähköisestä ajanvarauksesta, onko aikoja vapautunut. Tällä hetkellä rokotekoordinaatioryhmän antamien tietojen perusteella uusia ensimmäisen rokotteen aikoja voidaan avata todennäköisesti vasta juhannuksen tietämille.
Yli 65- vuotiailla on mahdollisuus valita toiseksi rokoteannokseen muu kuin AstraZenecan rokote. Ikaalinen toivoo kuitenkin heidän ottavan heille jo ennakkoon varatun rokotteen. Muussa tapauksessa tehosterokotteen saaminen voi siirtyä useamman viikon päähän alkuperäisestä sovitusta ajasta.

Jämijärvellä rokotteita yli 35-vuotiaille

Jämijärvellä koronarokotusaikoja voivat varata yli 35-vuotiaat.
Posan alueella on saatu rokotettua koronaan liittyvää työtä tekevien sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten, hoivakotien henkilökunnan ja asukkaiden, kotihoidon sekä yli 70-vuotiaiden ja samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset.

Yli 40-vuotiaat viljakkalalaiset voivat varata ajan

Ylöjärvellä rokotusajan voivat varata 40 vuotta täyttäneet.
Kaupungin rokotukset keskitetään kesäaikaan kauppakeskus Elon rokotuspisteeseen ja pääterveysasemalle.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen

HÄMEENKYRÖ 31.8.2021 15:00 Tilaajille

Suurin osa Hämeenkyrön uusista koronatapauksista tulee Heinijärven koulun tartuntaryppäästä – tartuntaketjut ovat hallinnassa