Mielipide 17.3.2021 15:01

Hämeenkyrön kunnan vastaus

Hämeenkyrön kunta on ollut koko ajan tietoinen maamassojen siirtosuunnitelmien etenemisestä Ylöjärven Haveriin eli emme ole vain mielipidekirjoitusten varassa tässä. Kunnan ja Väyläviraston allekirjoittamassa Hämeenkyrönväylän toteuttamis- ja yhteistyösopimuksessa keväältä 2020 on kirjattu, että rakennusaikaisesta liikenneturvallisuudesta huolehditaan.
Aiheesta on keskusteltu ajoissa Hämeenkyrönväylän ohjausryhmän kokouksissa, jossa kunnan viranhaltijoita on edustettuina. Kunta on tuonut esille, että kaikkien osapuolien tulee huolehtia, että kuljetuksissa ja reitistöissä huomioidaan liikenneturvallisuus. Tässä tulee tehdä yhteistyötä erityisesti kunnan sivistystoimen, koulujen ja Destian kesken siten, että vaaranpaikat ja kuljetusten kellonajat on yhdessä huomioitu ja Väylävirastokin Hämeenkyrönväylän rakennuttajana ja tilaajana pystyy tähän asiaan vaikuttamaan.
Toinen huomioitava asia on katujen siisteys. Kuraongelma on jo ollut todellinen ja voisiko sitä ennaltaehkäistä esimerkiksi ajoneuvojen ajamisella vesialtaiden kautta ennen tielle ajamista? Siisteydestä huolehtiminen kuuluu näille muille osapuolille, ei kunnalle, sillä kyseessä ovat valtion omistamat tiet.
Kunta painottaa edelleen ja haluaa osaltaan vaikuttaa ja uskoa siihen, että Väylävirasto, ely-keskus, Destia ja Ylöjärven kaupunki massakuljetuksen osapuolina huolehtivat Hämeenkyrön kunnan alueen näkökulmat hyvässä yhteistyössä. Sopimusosapuolena tässä nimenomaisessa asiassa Hämeenkyrön kunta ei ole, vaan Ylöjärvi ja Destia.
Ritva Asula-Myllynen
elinympäristöjohtaja
Hämeenkyrön kunta

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipide 17.3.2021 15:00 Tilaajille

Onko maanajon reittejä mietitty kunnolla?

Mielipide 17.3.2021 15:02 Tilaajille

Vt 3 Hämeenkyrönväylä-hankkeen vastaus, liikenneturvallisuus Haverin maanajossa

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa