PÄÄKIRJOITUS 16.12.2021 12:55

Häirintää ei voi piilottaa – "Vain harva uskaltaa nousta puolustamaan itseään ja oikeuksiaan"

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Ikaalisten kaupunginjohtajasta tehdyn häirintäilmoituksen mukaan hän on häirinnyt naispuolista alaistaan useita kuukausia.

Vastaavia tapauksia paljastuu säännöllisesti eri työyhteisöistä, mutta silti jokaisella häiriköinnin kohteeksi joutuneella on sama pelko: uskotaanko minua vai leimaudunko itse. Kun kyse on työpaikasta ja toimeentulosta, vain harva uskaltaa nousta puolustamaan itseään ja oikeuksiaan juuri tuon pelon vuoksi.

On liian paljon esimerkkejä, joissa ikävät asiat halutaan lakaista näkymättömiin ja pomon paikalla oleva häiritsijä päästetään livahtamaan kuin se kuuluisa koira veräjästä. Tällöin häiritsijälle annetaan tilaisuus jatkaa toimintaansa seuraavassa paikassa.

Useiden lähteiden mukaan kyse ei Ikaalisissa ole yksittäisestä tapauksesta, vaan häirintää on ollut muuallakin kaupunkiorganisaatiossa. Onko kaupungissa sellainen kulttuuri, että ikäviin asioihin ei haluta puuttua? Jos näin on, tällainen pelon ja piittaamattomuuden ilmapiiri syö koko työyhteisöä, eikä varmuudella auta kehittämään kaupunkia oikeaan suuntaan.

Nyt käsittelyssä olevan häirintäilmoituksen edetessä aluehallintaviraston käsittelyyn, myös kaupunginhallituksen toiminta asetetaan suurennuslasin alle, koska heillä on kaupungin johtavan viranhaltijan osalta esimiesvastuu.

Jokaisen työntekijän pitää voida luottaa siihen, että epäasiallisesta käytöksestä ja vääryyksistä voi kertoa ja niihin puututaan. Jos vaikenemalla halutaan pitää yllä myönteistä kaupunkikuvaa, ollaan enemmän kuin hakoteillä.

Virheitä ja vääryyksiä tapahtuu, mutta terveessä työyhteisössä ne korjataan.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 3.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten ympäristölautakunta: Maakuntakaavassa Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 3.5.2024 10:00 Tilaajille

Pirha vähentää hammashoidon ostoja – ”Toiminta Ikaalisissa jatkuu kuten ennen”

IKAALINEN 3.5.2024 09:00 Tilaajille

Suurin riski Ikaalisten pohjavesille on liikenne – Ikaalisissa päivitetään pohjavesien suojelusuunnitelmaa

IKAALINEN 2.5.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalilaiset pääsevät äänestämään, mihin käytetään 20 000 euroa – Mukana on 15 esitystä aina pallotutkasta päivätansseihin

IKAALINEN 29.4.2024 13:00 Tilaajille

Ikaalinen haluaa erottua ja kutsuu kylpyyn – ”Emme halunneet mitään teennäistä ja päälle liimattua”