IKAALINEN/PARKANO 17.9.2021 15:00

Fenno Ralli kaasutellaan Ikaalisissa ja Parkanossa ensi viikolla – "Mielenkiintoa lisää vielä perjantai-illan erikoiskokeet pimeässä"

Anne Salminen

Ikaalisten ja Parkanon alueella ajetaan harrasterallisarjojen viimeinen kilpailu 24.–25. syyskuuta.
– Hyvillä mielin lähdetään kisoja järjestämään. Olemme saaneet tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä hyväksynnän sille, että yleisöä voidaan ottaa osuuksille seuraamaan tapahtumaa, kilpailujohtaja Riku Ainasvuori kertoo.
Tapahtumassa ajetaan seitsemän pikataivalta ja yhteensä noin 90 kilometriä erikoiskoetta.
Kilpailun lähtö tapahtuu perjantaina kello 18.30 Parkanon kaupungintalolta. Perjantai-iltana reitti suuntautuu Ikaalisten itäpuolelle ja yö taukoa vietetään Ikaalisten kylpylässä. Matka jatkuu lauantaina noin kello 11 Kauppakeskus Kompista. Tällöin reitti suuntautuu takaisin Parkanoon ja sen ympäristöön. Ensimmäisiä kuljettajia odotellaan maaliin kello 16.45 alkaen.
Sarjassa ajetaan viidestä eri mestaruudesta, joista varmuudella vasta kahdessa on mestari selvillä. Klassikko- ja harrasteluokissa kultamitali on selvinnyt, mutta himmeimmistä mitaleista käydään vielä taistelua. Nuotti-, seniori- ja nuortenluokissa jännätään vielä kaikkien mitalien kohtaloa.

Kotikisaan on mukava lähteä

Sarjalaisten lisäksi kilpailuissa nähdään monia lisäluokkia, joihin voivat ilmoittautua ne kuljettajat, jotka eivät aja sarjapisteistä.
Ikaalisista kotoisin oleva Jukka-Pekka Riskusalo on mukana Volvo 242:lla. Alun perin hän ilmoittautui sarjan Klassikoihin, mutta ei ole ajanut kaikkia kilpailuja. Tällä kertaa Riskusalo nähdään ”Kylänmiesten ja naisten” -lisäluokassa, jossa on mukana muitakin kutsuvieraita Parkanon, Ikaalisten ja Kankaanpään seudulta.
– Nyt päätettiin lähteä mukaan tähän paikallisten luokkaan, kun kutsu kävi. Ainasvuoren Riku toi vielä synttäreiden kunniaksi numerolapun 60 kotiovelle asti, niin tässähän on valmistelut hyvällä mallilla. Tiet lienevät tuttuja jo 80-luvun ajoilta ja yksi erikoiskoe menee ihan tuossa viiden kilometrin päässä kotoa, Riskusalo taustoittaa järjestäjien tiedotteessa.
– Toki tuttu tie on vaikeampi nuotittaa, kun ajatukset menevät jo seuraavassa mutkassa, vaikka pitäisi vasta sen hetkiseen keskittyä. Kotikisaanhan on mukava lähteä, kun ei tarvitse kalustoa kuljettaa toiselle puolelle Suomea. Mielenkiintoa lisää vielä perjantai-illan erikoiskokeet pimeässä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 19.9.2022 15:00 Tilaajille

Marko Mansikkamäki ajoi vastoinkäymisten jälkeen voittoon Harrasterallissa – ”Piti peruuttaa tielle, mutta onnistuin pakittamaan ojaan”

HÄMEENKYRÖ 14.2.2022 11:00 Tilaajille

Marko Mansikkamäki lähellä harrasterallin mestaruutta – Kolmesta kisasta täydet pisteet

MIELIPIDE 8.10.2021 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Siistiä rallikansaa – ”Tiet rallin jälkeen ovat paremmassa kunnossa kuin ennen sitä”

IKAALINEN, PARKANO 2.6.2021 17:00 Tilaajille

Harrasteralli kaasutellaan Ikaalisissa ja Parkanossa – "Rajoitukset näyttävät siltä, että yleisöä voidaan ottaa mukaan"