OIVASEUTU 23.12.2021 14:15

Avin päätös: Kaikki yleisötilaisuudet kielletään ja tiloja suljetaan Pirkanmaalla

Katri Linnikko

Pirkanmaan aluehallintovirasto on tehnyt tänään torstaina uuden koronapäätöksen. Avin päätöksellä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella joulupäivästä alkaen. Lisäksi aluehallintovirasto määrää sulkemaan laajasti yleisölle avoimet ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat.

Suljettavaksi määrätään muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan tai muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit. Samoin yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät pitää sulkea. Sulkemislistalla ovat myös tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastusteatteriin tai vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.
Lisäksi suljetaan sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat sekä kulku niihin.
Päätös on voimassa tällä erää 7. tammikuuta saakka.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto huomauttaa tiedotteessaan, että koronataudin luonteesta johtuen nyt tehtävien rajoitusten vaikutus alueen tartuntatilanteeseen on nähtävissä muutaman viikon viiveellä. Aluehallintovirasto katsoo, että alueen epidemiatilanne huomioon ottaen päätöksen on välttämätöntä tulla voimaan nopeasti.
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Sairaanhoitopiiri puolsi lausunnossaan aiempaa tiukempaa kokoontumisrajoitusta ja tilojen sulkemispäätöstä koko alueelle.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 29.4.2024 17:00 Tilaajille

Leppäkoski Groupissa vaadittu tarkastus on harvinainen toimi – Aluehallintovirasto saa vuosittain vain muutaman erityistä tarkastusta koskevan hakemuksen

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 13:00 Tilaajille

Aluehallintovirasto tutkii Hämeenkyrön kunnan toimet vesinäytteiden otossa – Kunta: Tulokset lähetetty

HÄMEENKYRÖ 17.10.2023 10:00 Tilaajille

Avi tutkii Hämeenkyrön kunnan menettelyt Heinijärven koululla – Taustalla 15 vanhemman kantelu

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 12.9.2022 15:00 Tilaajille

Jussi Markkola halusi elannon musiikista, mutta korona muutti kaiken – ”Minähän olin siinä vaiheessa yrittäjämuusikko. Eli työtön”