HÄMEENKYRÖ 2.6.2021 13:00

Apassit haluaa vakiinnuttaa paikkansa nelosessa

Tuukka Olli

Hämeenkyrössä nähtiin viime kesänä toinen sarjanousu peräjälkeen, kun viime kesäksi jalkapallon vitoseen noussut Parkunmäen Apassit päätti kautensa nousemalla jälleen sarjaporrasta ylemmäs. Joukkueen tavoitteena onkin vakiinnuttaa paikka nelosessa seuraavien kausien aikana.

Valmentaja Timo Silvan näkee tavoitteen realistisena, sillä joukkue on saanut viidestä kuuteen vahvistusta, mukana hyvinkin osaavia pelureita.
– Hämeenkyröön muutti 17-vuotias gambialainen Demba. Hän on todella kova vahvistus. Lisäksi meillä jo hetken pelannut Nebar houkutteli pomonsa Tampereelta meille. Hänkin on osoittautunut selkeäksi vahvistukseksi, Silvan luettelee.
Hän odottaa tasaista sarjaa, jossa nousijallakin on mahdollisuus päästä syksyllä ylempään jatkosarjaan.
– Alemmissa sarjoissa kutosen kärki on sama kuin vitosen keskikasti. Uskon eron vitosen ja nelosen välillä olevan saman. Neloseen nousi meidän lisäksi kolme muutakin joukkuetta. Sen ansiosta siellä on useampi tuttu joukkue vastassa.
Suurimmaksi eroksi nelosen ja vitosen välillä Silvan kokee yksisuuntaiset vaihdot. Tämän vuoksi pelaajaringin ei kannata olla liian iso, koska peliaikaa ei yksinkertaisesti riitä kaikille.
– Sen vuoksi perustimme kakkosjoukkueen 7. divariin. Mutta jos tasoeroista puhutaan, uskon kolmosen ja nelosen välillä olevan ihan selkeän eron. Kolmonen on jo todella laadukas sarja.
Koronarajoitukset pakottivat Apassit harjoittelemaan koko talven ajan omatoimisesti. Osalla pelaajista se myös näkyi, mutta toisaalta nuoret pelaajat ovat olleet innoissaan kentälle pääsystä.
– He ovat kuin villioria, Silvan nauraa.
Hämeenkyrössäkin siis kannattaa suunnata kentän laidalle, kun jalkapalloa pelataan. Silvan on tyytyväinen siitä että sarjatasosta riippumatta Hämeenkyrössä on aina väkeä ja tunnelmaa kentän laidalla.
– Onhan se kivempaa pelata, kun on yleisöä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 13.6.2022 13:00 Tilaajille

Apasseille voitto ja tasapeli - kotiottelu päättyi maalittomana

HÄMEENKYRÖ 23.5.2022 11:00 Tilaajille

Apassien miesjoukkue kaatoi LeKi-futiksen – jotta sarjapaikka säilyy, voittoja täytyy takoa

HÄMEENKYRÖ 2.5.2022 06:00 Tilaajille

Apassit odottaa innolla pääsyä takaisin kotikentälle – ”Nelosessa pitää osata pelata. Siellä ei pärjää enää potkimalla”

IKAALINEN 1.5.2022 11:00 Tilaajille

IkU uudistuneella joukkueella jalkapallon kolmoseen – ”Nyt näyttää siltä, että kaikki meni nappiin”

IKAALINEN 25.10.2021 17:00 Tilaajille

Ikaalisten Urheilijoiden jalkapallojaosto jakoi tunnustusta