HÄMEENKYRÖ 2.6.2021 13:00

Apassit haluaa vakiinnuttaa paikkansa nelosessa

Tuukka Olli

Hämeenkyrössä nähtiin viime kesänä toinen sarjanousu peräjälkeen, kun viime kesäksi jalkapallon vitoseen noussut Parkunmäen Apassit päätti kautensa nousemalla jälleen sarjaporrasta ylemmäs. Joukkueen tavoitteena onkin vakiinnuttaa paikka nelosessa seuraavien kausien aikana.

Valmentaja Timo Silvan näkee tavoitteen realistisena, sillä joukkue on saanut viidestä kuuteen vahvistusta, mukana hyvinkin osaavia pelureita.
– Hämeenkyröön muutti 17-vuotias gambialainen Demba. Hän on todella kova vahvistus. Lisäksi meillä jo hetken pelannut Nebar houkutteli pomonsa Tampereelta meille. Hänkin on osoittautunut selkeäksi vahvistukseksi, Silvan luettelee.
Hän odottaa tasaista sarjaa, jossa nousijallakin on mahdollisuus päästä syksyllä ylempään jatkosarjaan.
– Alemmissa sarjoissa kutosen kärki on sama kuin vitosen keskikasti. Uskon eron vitosen ja nelosen välillä olevan saman. Neloseen nousi meidän lisäksi kolme muutakin joukkuetta. Sen ansiosta siellä on useampi tuttu joukkue vastassa.
Suurimmaksi eroksi nelosen ja vitosen välillä Silvan kokee yksisuuntaiset vaihdot. Tämän vuoksi pelaajaringin ei kannata olla liian iso, koska peliaikaa ei yksinkertaisesti riitä kaikille.
– Sen vuoksi perustimme kakkosjoukkueen 7. divariin. Mutta jos tasoeroista puhutaan, uskon kolmosen ja nelosen välillä olevan ihan selkeän eron. Kolmonen on jo todella laadukas sarja.
Koronarajoitukset pakottivat Apassit harjoittelemaan koko talven ajan omatoimisesti. Osalla pelaajista se myös näkyi, mutta toisaalta nuoret pelaajat ovat olleet innoissaan kentälle pääsystä.
– He ovat kuin villioria, Silvan nauraa.
Hämeenkyrössäkin siis kannattaa suunnata kentän laidalle, kun jalkapalloa pelataan. Silvan on tyytyväinen siitä että sarjatasosta riippumatta Hämeenkyrössä on aina väkeä ja tunnelmaa kentän laidalla.
– Onhan se kivempaa pelata, kun on yleisöä.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

VILJAKKALA 23.12.2022 15:00 Tilaajille

Ilkka Virtanen tehtailee otteluohjelmia jalkapalloilijoille – ”Keväällä ja kesällä ohjelmia laatiessa töitä tehdään kirjaimellisesti yötä päivää”

Uutiset 14.11.2022 16:00 Tilaajille

Kolmelle hämeenkyröläisseuralle tonnin lahjoitus – ”Jokaisen harrastajan pysyminen seuran piirissä on tärkeää”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 28.9.2022 10:00 Tilaajille

Ikun putoaminen varmistui, Apassien asema on tukala – ensi lauantaina on edessä pakkovoitto, eikä sekään välttämättä riitä

Urheilu 22.9.2022 17:00 Tilaajille

Apassit saivat tärkeän voittonsa – seuraavaa jahdataan ensi sunnuntaina

HÄMEENKYRÖ 15.9.2022 13:00 Tilaajille

Apassit on kipeästi voittoja vailla – ensi perjantaina pelataan Kyröskoskella