HÄMEENKYRÖ/EURA 9.4.2024 17:00

Apassien naiset Suomen Cupin toiselle kierrokselle voitolla EuPa:sta

Tomi Niiranen

. Apassien kolmannen divarin naisjoukkue avasi kesän 2024 otteluiden osalta matkustamalla Euraan Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluun, jota isännöi Euran Pallo (4.div).

Apasseille ottelu oli vasta kesäkauden neljäs tapahtuma, kun EuPa oli hionut peliään uomiinsa jo marraskuusta alkaen kahdesti viikossa.
Ottelun alku sai vauhdikkaan startin, kun Apassien Elina Mäkipää vapautti pitkällä pallolla Enna Salomäen. Salomäki pisti päädystä pallon takaviistoon, josta Minja Kaasinen pisti lukemiksi 0–1 pelin viidennellä minuutilla.
Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, mutta Apassien merkkausvirheiden vuoksi EuPa pääsi rokottamaan ennen puoliaikaa kolmesti. Taukolukemat olivat täten 3–1.
Toiselle puoliajalle Apassit muokkasivat hiukan pelimuotoa ja kova yritys tuotti tulosta. Ottelu oli vanhennut 62 minuuttia, kun Meiju Punkka täräytti pallon 20 metristä vastustamattomasti verkkoon. Voiton avaimet joukkueelle antoi lopulta Lotta Osara, joka tasoitti ottelun 3–3:een tarkalla alanurkkalaukauksella ottelun ollessa jo lisäajalla.
Ottelu meni tasatilanteessa suoraan rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Apassit olivat parempia lukemin 3–4. Vasta 15-vuotias maalivahti Jonna Tuorila otti komeasti kiinni kaksi rangaistuslaukausta, sekä ottelun aikana antoi Apasseille mahdollisuuden voittoon esittämällä erinomaisia torjuntoja. Tuorila palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana.
Apassien naisten taival jatkuu Suomen Cupissa vielä huhtikuussa, kun toisen kierroksen ottelu saadaan aseteltua. Naisten ensimmäinen sarjaottelu pelataan 14. huhtikuuta kello 15 Kyröskosken tekonurmella, kun vastaan asettuu TPS:n kakkosjoukkue.