HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 29.12.2021 16:15

Aluehallintovirasto: Tilarajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla tammikuun loppuun asti

Nina Ylinen


Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa asiakas- ja yleisötilojen rajoituksia tammikuun loppuun asti.

Tiloista vastaavien toimijoiden tulee järjestää tilojen käyttö siten, että lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.


Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Tietyn mittaisia turvavälejä ei edellytetä.


Määräys ei liity niihin päätöksiin, joiden nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Tämä päätös sulki yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat (kuten ryhmäliikunnan, yleiset saunat, tanssipaikat ja sisäleikkipuistot) 7. tammikuuta asti.
Nyt jatkettava tilojen käyttöä koskeva päätös koskee näiden tilojen lisäksi myös muita asiakkaille ja osallistujille tarkoitettuja tiloja silloin, jos sisätilaa käytetään yli 10 henkilön tai ulkotilaa yli 50 henkilön samanaikaiseen oleskeluun.


Poikkeuksena lapset ja nuoret

Päätös ei estä lasten ja nuorten harrastamista, vaikka jatkettava määräys tilojen käytöstä koskeekin myös kaikkea harrastustoimintaa. Vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaa voidaan jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä.


Toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä.

Jos toimija edellyttää koronapassia laissa mainittujen rajoitusten vaihtoehtona, myös tieto siitä tulee kirjata suunnitelmaan. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.


Aluehallintovirasto muistuttaa, että erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa pitää lisäksi noudattaa tartuntatautilain pykälän 58 c yleisiä hygieniavaatimuksia koko Suomessa kaikissa tilanteissa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 29.4.2024 17:00 Tilaajille

Leppäkoski Groupissa vaadittu tarkastus on harvinainen toimi – Aluehallintovirasto saa vuosittain vain muutaman erityistä tarkastusta koskevan hakemuksen

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 13:00 Tilaajille

Aluehallintovirasto tutkii Hämeenkyrön kunnan toimet vesinäytteiden otossa – Kunta: Tulokset lähetetty

HÄMEENKYRÖ 17.10.2023 10:00 Tilaajille

Avi tutkii Hämeenkyrön kunnan menettelyt Heinijärven koululla – Taustalla 15 vanhemman kantelu

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 12.9.2022 15:00 Tilaajille

Jussi Markkola halusi elannon musiikista, mutta korona muutti kaiken – ”Minähän olin siinä vaiheessa yrittäjämuusikko. Eli työtön”