JÄMIJÄRVI 25.8.2022 17:00

Alarodun suku kokoontuu Jämijärvellä olympialaisten aikaan – urheilullisen suvun nuori hiihtäjä on voittanut jo neljä SM-kultaa

Carolina Rebhan




Alarodun suvun sukukokous pidettiin noin sadan osallistujan voimin lauantaina 13. elokuuta Jämijärven Korsukylässä. Sukukokous on pidetty säännöllisesti neljän vuoden välein kesäolympiavuosina vuodesta 1968 alkaen. Pandemian takia sukukokous pidettiin nyt kuuden vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa talviolympiavuonna.

Urheilijoita suvussa on ollut useammassa polvessa. Vuosikymmenten varrella Alarodun suvun jäsenet ovat kunnostautuneet monissa lajeissa. Alarodun veljekset Lauri, Martti, Vilho ja Vihtori menestyivät yleisurheilussa, kuten myös Vilhon pojat Aaro ja Altti. Jääkiekossa menestystä on niittänyt Emma Terho.
Nuoremman polven tulevaisuuden lupauksiin lukeutuu tamperelainen hiihtäjä Johannes Alarotu, 16. Alarotu on voittanut neljä SM-kultaa ja siirtynyt kesällä hiihdon maajoukkueeseen.
– Olemme monesti käyneet Jämijärvellä hiihtokilpailuissa ja on aina hienoa päästä kotikentille kilpailemaan, kertoo Jämijärven merkityksestä Matti Alarotu, Johanneksen isä ja henkilökohtainen valmentaja.
Seuraavaksi Johannes Alarotu tähtää Italian European Youth Olympic Festival -kilpailuihin ja Jyväskylän Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Tulevaisuuden tavoitteissa siintävät jo vuoden 2024 Nuorten talviolympialaiset Etelä-Koreassa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 3.6.2022 11:00 Tilaajille

Miltä näyttää majavan päikkärimetsä? – Noin puolentoista kilometrin mittaisella luontopolulla riittää nähtävää ja koettavaa useiden tuntien edestä