HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 24.6.2022 06:00

Vain selvänä ja virkeänä ajoon, muistuttaa poliisi – Sisä-Suomen poliisi tarkkailee juhannusliikenteessä muun muassa ajoetäisyyksiä

UutisOiva

Sisä-Suomen poliisilaitos valvoo kuljettajien ajokuntoa ja ajotapaa juhannuksen meno- ja paluuliikenteessä. Poliisi odottaa liikenteen olevan vilkkaampaa kuin tavallisena viikonloppuna.
Juhannusliikenteen valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota ajoneuvojen kuljettajien ajokuntoon sekä ajotapaan eli nopeuksiin, ohituksiin ja ajoetäisyyksiin. Ajokunnon valvonnassa korostuu puhallusratsioiden pitäminen ja rattijuopumusvalvonta ylipäätään, Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.
– Hyvänä lähtökohtana voidaan pitää, että vain selvänä ja virkeänä ajoon, joten kuljettajien on hyvä huolehtia riittävästä levosta ja varmistua omasta ajokunnosta ennen matkan aloitusta, mikäli on alkoholia nauttinut, poliisilaitos ohjeistaa tiedotteessa.

Valvontaa myös vesillä

Tien päällä tapahtuvan valvonnan lisäksi poliisi suorittaa valvontaa myös vesillä.
– Myös vesillä on tärkeää muistaa noudattaa sääntöjä ja huolehtia omasta sekä kanssamatkustajien turvallisuudesta asianmukaisesti. Varmistetaan ennen liikkeelle lähtöä, että kaikilla on liivit ja muutoinkin tarkistetaan veneen kunto. Aivan kuten tien päällä, niin myös vesikulkuneuvon päällikön on syytä varmistua omasta ajokunnostaan ennen liikkeelle lähtöä, poliisilaitos ohjeistaa.

Varaudu viivästyksiin ja pidä taukoja

Ajoneuvojen kuljettajilta poliisi toivoo löytyvän malttia ja riittävää varautumista matka-aikaan sekä sopivien taukojen pitämiseen, jotta kaikki pääsevät turvallisesti aiottuun kohteeseensa.
– Matkan teko alkaa jo siitä, kun autoa aletaan pakkaamaan turvallisesti ja tarkastetaan matkalla käytettävä ajoneuvo ennen lähtöä muun muassa renkaiden kunnon ja ajoneuvon nesteiden riittävyyden osalta, poliisilaitos neuvoo.
– Matkan aikana otetaan kanssakulkijat huomioon ja pidetään turvavälejä edellä ajaviin. Aikataulua on hyvin hankala kuroa kiinni ajamalla ja riittävällä ennakoinnilla matkanteko on kaikille sujuvampaa ja turvallisempaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

VILJAKKALA 11.4.2024 14:25 Tilaajille

Poliisilla tehtävä Viljakkalassa keskiviikkona – ”Poliisilla ei ole asiasta tiedotettavaa”

PÄÄKIRJOITUS 21.2.2024 06:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Lisää empatiaa, vähemmän väkivaltaa – Olisiko tarpeen aloittaa itsekkyyden tappotalkoot?

HÄMEENKYRÖ 13.11.2023 12:30 Tilaajille

Poliisi tutkii torstai-iltana Hämeenkyrössä tapahtunutta epäiltyä katuryöstöä

IKAALINEN 12.9.2023 14:00 Tilaajille

Pirkanmaan tuhopolttosarjasta vangittua epäillään myös Ikaalisissa toukokuussa palaneen, ulosmitatun hirsitalon palosta

IKAALINEN 20.7.2023 11:00 Tilaajille

Tie liekeissä – asuntomurto johti laajaan poliisin ja pelastuslaitoksen operaatioon Ikaalisissa