HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 24.6.2022 06:00

Vain selvänä ja virkeänä ajoon, muistuttaa poliisi – Sisä-Suomen poliisi tarkkailee juhannusliikenteessä muun muassa ajoetäisyyksiä

UutisOiva

Sisä-Suomen poliisilaitos valvoo kuljettajien ajokuntoa ja ajotapaa juhannuksen meno- ja paluuliikenteessä. Poliisi odottaa liikenteen olevan vilkkaampaa kuin tavallisena viikonloppuna.
Juhannusliikenteen valvonnassa kiinnitetään erityistä huomiota ajoneuvojen kuljettajien ajokuntoon sekä ajotapaan eli nopeuksiin, ohituksiin ja ajoetäisyyksiin. Ajokunnon valvonnassa korostuu puhallusratsioiden pitäminen ja rattijuopumusvalvonta ylipäätään, Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.
– Hyvänä lähtökohtana voidaan pitää, että vain selvänä ja virkeänä ajoon, joten kuljettajien on hyvä huolehtia riittävästä levosta ja varmistua omasta ajokunnosta ennen matkan aloitusta, mikäli on alkoholia nauttinut, poliisilaitos ohjeistaa tiedotteessa.

Valvontaa myös vesillä

Tien päällä tapahtuvan valvonnan lisäksi poliisi suorittaa valvontaa myös vesillä.
– Myös vesillä on tärkeää muistaa noudattaa sääntöjä ja huolehtia omasta sekä kanssamatkustajien turvallisuudesta asianmukaisesti. Varmistetaan ennen liikkeelle lähtöä, että kaikilla on liivit ja muutoinkin tarkistetaan veneen kunto. Aivan kuten tien päällä, niin myös vesikulkuneuvon päällikön on syytä varmistua omasta ajokunnostaan ennen liikkeelle lähtöä, poliisilaitos ohjeistaa.

Varaudu viivästyksiin ja pidä taukoja

Ajoneuvojen kuljettajilta poliisi toivoo löytyvän malttia ja riittävää varautumista matka-aikaan sekä sopivien taukojen pitämiseen, jotta kaikki pääsevät turvallisesti aiottuun kohteeseensa.
– Matkan teko alkaa jo siitä, kun autoa aletaan pakkaamaan turvallisesti ja tarkastetaan matkalla käytettävä ajoneuvo ennen lähtöä muun muassa renkaiden kunnon ja ajoneuvon nesteiden riittävyyden osalta, poliisilaitos neuvoo.
– Matkan aikana otetaan kanssakulkijat huomioon ja pidetään turvavälejä edellä ajaviin. Aikataulua on hyvin hankala kuroa kiinni ajamalla ja riittävällä ennakoinnilla matkanteko on kaikille sujuvampaa ja turvallisempaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

OIVASEUTU 5.11.2022 10:00 Tilaajille

Luottamus on poliisin keskeinen voimavara – Kyläpoliisimalli voisi olla tulevaisuutta, toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen

JÄMIJÄRVI 12.10.2022 10:45 Tilaajille

Henkilöautokuski törmäsi Jämijärvellä liikennemerkkiin ja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 22.8.2022 17:00 Tilaajille

Poliisi valvoo suojateitä kahden viikon ajan – ”Koulujen alettua kaduilla on paljon pieniä lapsia”

JÄMIJÄRVI 9.8.2022 09:52 Tilaajille

Jämijärvellä petoksia tehtaillut autokauppahuijari huijasi myyjiä tekaistuilla maksuilla – Lounais-Suomen poliisi kehottaa varovaisuuteen autokaupoissa

OIVASEUTU 29.7.2022 15:00 Tilaajille

Metsään voi eksyä Pirkanmaallakin, muistuttaa poliisi – kerro läheisille aina, minne olet menossa