OIVASEUTU 17.11.2023 09:00

UutisOivan toimituksen työryhmälle paikallislehdistön journalistipalkinto 2023Seutulehti UutisOivan toimituksen kolmihenkinen työryhmä on saanut Suomen paikallislehdistön journalistipalkinnon 2023. UutisOiva paljasti uutisissa ja pääkirjoituksessa Ikaalisten kaupunginjohtajan syyllistyneen naispuolisen alaisensa häirintään, josta hän sai myöhemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomion työturvallisuusrikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

UutisOivan palkittuun työryhmään kuuluvat päätoimittaja-toimitusjohtaja Katri Linnikko sekä toimittajat Tuukka Olli ja Terhi Palonen.
Häirintätapauksen julkistaminen oli pienessä kaupungissa merkittävä uutinen. Häirintäepäilys johti alkuvaiheessa kaupunginjohtajan irtisanoutumiseen.
Linnikon mukaan iso asia julkaisupäätöksessä oli se, että toimituksella oli tiedossa varmistetut faktat sekä myös laajasti tehty taustatyö.
– Olimme yhteydessä useampaan luotettavaan lähteeseen luottamushenkilöissä ja kaupungin organisaatiossa, jotka vahvistivat, että häirintää todella on tapahtunut. Faktojen varmistuttua veimme uutisen loppuun asti painostusyrityksistä huolimatta, ja vaikka kaupunki yritti vaieta koko asian, Linnikko toteaa.
Journalistipalkinnon myöntäneen Paikallislehtien päätoimittajayhdistys ry:n puheenjohtaja Sauli Pahkasalo pitää UutisOivan kirjoitussarjaa erinomaisena esimerkkinä paikallislehden roolista toimia vallankäyttäjien vahtikoirana, mikä kuuluu paikallislehden perustehtäviin. Samalla hän toivoo tiimin palkitsemisen kannustavan myös muita paikallismedioiden toimituksia rohkeasti tarttumaan haastaviinkin aiheisiin.
– Kunta on samalla paikallislehdelle läheinen ja tärkeä yhteistyökumppani, jossa johtavat viranhaltijat ja luottamushenkilöt ovat usein myös toimituksen tuttavia. Se ei saa hämärtää toimituksen tehtävää vastata paikallismedian sisällöistä vain lukijoilleen, Pahkasalo muistuttaa.
UutisOiva seurasi tapausta ja siihen liittynyttä oikeusprosessia aktiivisesti. Viimeisin tapaukseen liittyvä uutinen julkaistiin marraskuun alussa.
Pahkasalon mukaan tänä vuonna palkintoesityksiä tuli ennätyksellinen määrä. Journalistipalkinnon palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtaja Sauli Pahkasalo, sihteeri Jaana Ala-Lahti sekä hallituksen jäsen Arto Henriksson.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 22.11.2023 09:02 Tilaajille

UutisOiva avaa kommentointimahdollisuuden verkkouutisiin – Uudistuksen toivotaan lisäävän vuorovaikutusta lukijoiden kanssa

OIVASEUTU 18.11.2023 20:00 Tilaajille

Hämeenkyrön vuoden yrittäjänä palkitussa Oivassa ollaan läsnä seudun arjessa ja uskotaan hyvän yhteishengen voimaan

OIVASEUTU 22.9.2023 08:00 Tilaajille

Tutkimus: Oiva tavoittaa viikossa yli 18 000 lukijaa – Printin lukijamäärä kasvoi neljänneksellä

HÄMEENKYRÖ 8.4.2023 10:00 Tilaajille

Katso video: UutisOiva sai vieraita Kirkonkylän päiväkodilta – Lapset jättivät laulutervehdyksen

OIVASEUTU 3.2.2023 13:00 Tilaajille

Nuoret saavat uutisensa somesta ja lehtien verkkosivuilta – synkät uutiset lisäävät ahdistusta