OIVASEUTU 17.11.2023 09:00

UutisOivan toimituksen työryhmälle paikallislehdistön journalistipalkinto 2023Seutulehti UutisOivan toimituksen kolmihenkinen työryhmä on saanut Suomen paikallislehdistön journalistipalkinnon 2023. UutisOiva paljasti uutisissa ja pääkirjoituksessa Ikaalisten kaupunginjohtajan syyllistyneen naispuolisen alaisensa häirintään, josta hän sai myöhemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomion työturvallisuusrikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

UutisOivan palkittuun työryhmään kuuluvat päätoimittaja-toimitusjohtaja Katri Linnikko sekä toimittajat Tuukka Olli ja Terhi Palonen.
Häirintätapauksen julkistaminen oli pienessä kaupungissa merkittävä uutinen. Häirintäepäilys johti alkuvaiheessa kaupunginjohtajan irtisanoutumiseen.
Linnikon mukaan iso asia julkaisupäätöksessä oli se, että toimituksella oli tiedossa varmistetut faktat sekä myös laajasti tehty taustatyö.
– Olimme yhteydessä useampaan luotettavaan lähteeseen luottamushenkilöissä ja kaupungin organisaatiossa, jotka vahvistivat, että häirintää todella on tapahtunut. Faktojen varmistuttua veimme uutisen loppuun asti painostusyrityksistä huolimatta, ja vaikka kaupunki yritti vaieta koko asian, Linnikko toteaa.
Journalistipalkinnon myöntäneen Paikallislehtien päätoimittajayhdistys ry:n puheenjohtaja Sauli Pahkasalo pitää UutisOivan kirjoitussarjaa erinomaisena esimerkkinä paikallislehden roolista toimia vallankäyttäjien vahtikoirana, mikä kuuluu paikallislehden perustehtäviin. Samalla hän toivoo tiimin palkitsemisen kannustavan myös muita paikallismedioiden toimituksia rohkeasti tarttumaan haastaviinkin aiheisiin.
– Kunta on samalla paikallislehdelle läheinen ja tärkeä yhteistyökumppani, jossa johtavat viranhaltijat ja luottamushenkilöt ovat usein myös toimituksen tuttavia. Se ei saa hämärtää toimituksen tehtävää vastata paikallismedian sisällöistä vain lukijoilleen, Pahkasalo muistuttaa.
UutisOiva seurasi tapausta ja siihen liittynyttä oikeusprosessia aktiivisesti. Viimeisin tapaukseen liittyvä uutinen julkaistiin marraskuun alussa.
Pahkasalon mukaan tänä vuonna palkintoesityksiä tuli ennätyksellinen määrä. Journalistipalkinnon palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtaja Sauli Pahkasalo, sihteeri Jaana Ala-Lahti sekä hallituksen jäsen Arto Henriksson.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 11.4.2024 14:00 Tilaajille

Oivan yrittäjäkahveilla puhuttiin innokkaasti markkinoinnista

HÄMEENKYRÖ 10.4.2024 13:00 Tilaajille

Sudenpentulauma Pandat tutustui lehdentekoon – Toimittaja-jälki on yksi monista partiolaisten suorittamista merkeistä

HÄMEENKYRÖ 23.2.2024 13:35 Tilaajille

Reportterit, uutisankkurit, kirjeenvaihtajat ja toimittajat tutustuivat paikallislehden tekoon – Oiva oli suurimmalle osalle kotoa tuttu

OIVASEUTU 24.12.2023 00:00 Tilaajille

Lukupaketti: Käkisaaren herra, kirjakaupasta luopuja ja yksi pieni tiitiäinen – Näitä juttuja luitte vuonna 2023

OIVASEUTU 23.12.2023 15:00 Tilaajille

Lukupaketti: Rikoksia, onnettomuuksia ja käräjiä – Näitä uutisia luettiin 2023