Uutiset 18.3.2022 17:00

Tuomas Mäkelä ja Jenni Sormunen nousivat mitaleille Tampere Junior Indoor Gameseissa – Kyseessä nuorten suurin yleisurheiluhallikilpailu

Susanna Mäkelä

IKAALINEN/TAMPERE. Tampereen Pirkkahallissa kisailtiin kuluneena viikonloppuna Suomen suurin nuorten yleisurheiluhallikilpailu. Tampere Junior Indoor Gamesit järjestettiin Pirkkahallissa jo 27. kerran. Edellisen vuoden kilpailut peruuntuivat koronan vuoksi mutta tänä vuonna Pirkkahalliin saapui noin tuhat urheilijaa ympäri Suomen. TJIG:ssa seurojen kärkiurheilijat kohtaavat toisensa. Kovatasoisen kilpailun lisäksi viikonloppu on samalla koko yleisurheiluväen yhteinen suurtapahtuma, jossa nuoret yleisurheilijat pääsevät kilpailemisen lisäksi tutustumaan yleisurheileviin ikätovereihinsa ympäri Suomen.

Ikaalisten Urheilijoiden suurimmasta menestyksestä vastasi P14-sarjassa kilpaileva Tuomas Mäkelä, joka saavutti mitalin kaikissa neljässä lajissa, joihin osallistui. Kultaisen mitalin Mäkelä saavutti kolmiloikassa kovalla tuloksella 12,31. Tulos on ikäluokan kauden kotimainen kärkihyppy ja kaikkien aikojen P14-sarjan tilastoissa tulos yltää sijalle 8. Kultaisen mitalin lisäksi Mäkelä saavutti kisoista kolme pronssista mitalia. 60 metrin aidoissa Tuomas oli kolmas ennätyksellään 9,26, pituudessa kolmas sija irtosi tuloksella 5,52 ja kuulassa kolmossijaan oikeutti tulos 11,58.
Tyttöjen kovimmasta saavutuksesta vastasi Jenni Sormunen hyppäämällä N17-sarjan pituudessa kolmanneksi tuloksella 5,01. 300 metrillä Sormunen juoksi ajan 43,78 ollen kilpailussa viides ja 60 metrillä Sormusen aika 8,31 oikeutti sijaan 7.
T14-sarjassa Ella Kurula juoksi 60 metrin alkuerissä ajan 8,45, joka oli alkuerien 12. nopein ja oikeutti 80 kisailijan joukosta B-finaaliin. B-finaalissa Kurula pinkoi voittoon ajalla 8,40 ja oli lopulta kokonaistuloksissa sijalla 8. Pituudessa Kurulan paras hyppy kantoi 4,85, joka oikeutti kisassa sijaan 10.
P14-sarjan 800 metrillä Oskari Savolainen juoksi sijalle 6 ennätyksellään 2.22,24. P15-sarjan 60 metrillä Samu Puolitaival juoksi 60 metrin alkuerissä sijalle 16 ajalla 8,74. P11-sarjan keihäässä Elias Iltanen oli neljäs ennätyksellään 22,57. P11-sarjassa 60 metrillä Iltanen juoksi alkuerissä sijalle 13 ajalla 9,83 ja selvitti tiensä B-finaaliin. B-finaalissa kello pysähtyi aikaan 9,84 ja Iltasen kokonaissijoitus oli 12. 60 metrin aidoissa Iltanen juoksi ajan 12,62, joka oikeutti kisassa niin ikään sijaan 12.
P11-sarjan 1 000 metrillä Samra Pohjonen oli 8. ennätyksellään 3.47,01. Pituudessa Pohjonen oli 10. ennätyksellään 3,96. P10-sarjan keihäässä Konsta Halmela oli 8. ennätyksellään 19,16. P10-sarjassa 1 000 metrillä Seppo Kukkala oli sijalla 14 ennätyksellään 4.27,39. P10-sarjan 60 metrin alkuerissä Kukkala oli 24. ajalla 10,47. T10-sarjan pituudessa Saara Pohjonen hyppäsi sijalle 25 ennätyksellään 2,62.