MIELIPIDE 23.3.2021 13:00

Tuen myöntämispykälän valmistelussa noudatettiin hyvää hallintotapaa

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 22. maaliskuuta yksi valtuutetuista kysyi, miksi pykälä 17 on salainen. Edelleen hän epäili, että Ikaalinen Spa Oy:lle Ikaalisten Kylpylä -nimellä tunnetut kiinteistöt myyneen tahon omistaja ei olisi pörssiyhtiö. Sama henkilö myös syytti kaupunkia huonosta hallinnosta tämän pykälän osalta.
Ensinnäkin kaupunginvaltuuston pykälä 17 ei ollut, eikä ole salainen. Miksi sitä käsiteltäisiin julkisessa kokouksessa, jos se olisi salainen? Missään vaiheessa ei ole ilmoitettu, että kyseinen pykälä olisi salainen. Pykälä lähetettiin normaalisti hallituksen jäsenille ja sitä valmisteltiin senkin jälkeen kokoukseen saakka, jonka jälkeen se lähetettiin lehdistölle tiedoksi kokouksen jälkeisenä aamuna. Verkkoon se laitetaan siinä vaiheessa, kun pöytäkirjan tarkastajat olivat tarkastaneet koko pöytäkirjan. Ikaalisten kaupungin hallintosääntö mahdollistaa kyseisen menettelytavan.
Toiseksi Ikaalinen Spa Oy:lle Ikaalisten Kylpylä -nimellä tunnetut kiinteistöt myyneen tahon omistaja Investors House Oyj on pörssiyhtiö. Investors Housen tytäryhtiö Investors House Rahastot Oy:n hallinnoima rahasto myi Ikaalisten Kylpylä -nimellä tunnetun kiinteistön ja sen irtaimiston Ikaalinen Spa Oy:lle.
Ikaalisten kaupungin ylin päättävä toimielin on kaupunginvaltuusto. Se on saanut edustuksellisen demokratian takia mandaattinsa Ikaalisten kaupungin asukkailta vaaleissa. Kun de minimis -tuen valmistelun aloittamista mietittiin, kysyttiin valtuustoryhmien kokouksessa 26. helmikuuta valtuustoryhmien edustajilta näkemystä siitä, lähdetäänkö valmistelemaan de minimis -tuen myöntämistä Ikaalinen Spa Oy:lle. Valtuustoryhmät päättivät yksimielisesti siitä, että tukea lähdetään valmistelemaan. Tuki valmisteltiin huolellisesti ja hyvää hallintotapaa noudattaen. Sen jälkeen se vietiin yrittäjien toiveen mukaan ja valtuustoryhmien hyväksynnällä nopeasti heti seuraavaan hallitukseen valmisteltavaksi ja sitten ylimääräiseen valtuuston kokoukseen päätettäväksi. Pykälä oli normaalisti ilmoitettu sekä sanomalehdessä että verkkosivuilla.
On myös huomioitava, että Ikaalisten kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti myöntää de minimis -tukea Ikaalinen Spa Oy:lle. Ikaalisten Kylpylä on yksi Ikaalisten keskeisimmistä brändeistä, jonka pitkän historian jatkumisen turvaaminen on tärkeä jokaiselle Ikaalisten asukkaalle.
Kari Tolonen
kaupunginjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa