Pääkirjoitus 22.4.2021 06:00

Teiden kunto on jokavuotinen riesa

Katri Linnikko
Katri Linnikko

Valtakunnallisella tasolla käytävässä liikennekeskustelussa puhutaan tällä hetkellä lähinnä tarpeesta vähentää päästöjä. Maaseudulla liikenteeseen liittyvä keskustelu on tähän aikaan vuodesta paljon käytännönläheisempää. Miten ajaa pienemmillä teillä niin, että auto pysyy ehjänä?
Viime vuoden maaliskuussa kysyimme Oivan lukijoilta palautetta seudun teiden kunnosta ja saimme toimitukseen suoranaisen vyöryn viestejä, joissa kerrottiin, miten huonossa kunnossa monet seudun tiet talven jälkeen ovat. Edellistalvihan oli poikkeuksellisen lämmin ja sateinen ja teiden pintavaurioiden arvioitiin olevan siksi keskimääräistä vaikeampia.
Kulunut talvi oli sääolosuhteiltaan perinteisten talvien kaltainen. Sorateiden kunnossa ei silti ole tänäkään keväänä kehumista. Jyllintie on yksi esimerkki teistä, jossa syntyneitä kuoppia on yritetty kevyesti paikkailla, mutta silti ajaminen on jatkuvaa kuoppien väistelyä. Vastaavia teitä löytyy seudultamme lukemattomia.
Pirkanmaan liitto on esittänyt vakavan huolensa tienpidon alhaisesta rahoitustasosta, koska näkee, että tilanne heikentää elinkeinoelämän kilpailukykyä kasvavassa maakunnassa.
Väyläviraston mukaan Suomen tiestön korjausvelka on tällä hetkellä noin 2,8 miljardia euroa, josta noin puolet on maantieverkon osuus. Korjausvelkaa on kertynyt pitkältä aikaa ja tämän vuoden tavoitteena virastolla on hillitä korjausvelan kasvua ja turvata teiden kuntoa erityisesti elinkeinoelämän tarpeet huomioiden.
Isona hankkeena meidän seudullamme on tällä hetkellä käynnissä Hämeenkyrönväylän rakentaminen, mikä on niin elinkeinoelämän kuin muidenkin kolmostien käyttäjien kannalta merkittävä parannus liikenteen sujuvuuteen. Seutumme vetovoiman kannalta tärkeitä ovat kuitenkin myös pienemmät tiet, joiden varressa asutaan ja harjoitetaan yritystoimintaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa

IKAALINEN 13.4.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunki myönsi noin 6 000 euroa vesistöjen kunnostushankkeisiin