HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 4.1.2022 15:22

Tehohoidon tarve ei ole kasvanut Pirkanmaalla – ulkotilaisuuksiin luvassa helpotuksia?Pirkanmaan sairaanhoitopiiri esittää aluehallintovirastolle tapahtumarajoitusten jatkamista 22. tammikuuta asti. Esityksessä on kuitenkin mukana lievennys: ulkotapahtumia saisi järjestää 8. tammikuuta alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua.

Korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään tartuntatautilain 58 g-pykälän mukaisesti pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa. Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisi toimia normaalisti tänäkin aikana, kunhan turva- ja hygieniavaatimukset otetaan huomioon.


Huolena sairaaloiden henkilökunnan terveys

Koronapotilaiden vuodeosastohoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla korkealla tasolla, mutta tehohoidon tarpeessa ei ole havaittu kasvua.

Tällä hetkellä merkittävin riski on sairaaloiden henkilökunnan terveenä pysyminen.


Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Tartuntaluku ei kuitenkaan enää heijasta todellista tautitapausten määrää. Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 15.9.2023 09:00 Tilaajille

Kylpylä luottaa tähtiartisteihin ja iltamenoihin – Ikaalinen Spassa tapahtuu joka keskiviikosta joka sunnuntaihin

HÄMEENKYRÖ 18.8.2023 14:30 Tilaajille

Landefest etkoiltiin käyntiin – pyöräkulkue kiertää Hämeenkyrön yrityksiä

Uutiset 8.6.2023 13:00 Tilaajille

Hämeenkyröläisten oma päivä, Landefest, tulee elokuussa suurempana kuin koskaan

IKAALINEN 5.5.2023 13:00 Tilaajille

Kilvakkalassa hevosteltiin hyvällä mielellä – hoivauspisteellä päästiin silittelemään poneja

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 4.5.2023 09:00 Tilaajille

Kirjastojen lainamäärät ovat nousseet korona-ajan notkahduksesta – etenkin lastenkirjallisuuden lainaus on lisääntynyt