IKAALINEN 25.8.2022 19:00

Teemu Oksaselle kaksi mitalia suunnistuksesta opiskelijoiden MM-kilpailuista – Nouski selvisi Kymen Rastiviestin kakkoseksi

Juho-Veikko Hytönen

Nouski niitti päättyneellä viikolla menestystä sekä maailmalla että kotimaassa. Teemu Oksanen toi kotiinsa kaksi mitalia opiskelijoiden MM-kisoista. Viestiliiga jatkui Kotkassa Kymen Rastiviestillä, jossa Nouski oli toinen.

Opiskelijoiden MM-kilpailut on tarkoitettu alle 25-vuotiaille korkeakouluopiskelijoille. Kisat ovat erittäin kovatasoiset ja Sveitsissä nähtiinkin useita MM- ja EM-kisoista tuttuja nimiä.
Oksasen mitalit tulivat viesteistä. Sprinttiviestissä hän juoksi toista osuutta Suomen joukkueessa, joka suunnisti koko kisan ajan kärkikolmikossa. Edellä maaliin ehtivät Sveitsi ja Ruotsi. Maastoviestissä nouskilainen suunnisti yhdessä Valkeakosken Hakan Aaro Ahon ja Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläisen kanssa. Suomi tuli maaliin neljäntenä, mutta edellä tullut Ranska hylättiin väärällä rastilla käynnin vuoksi, jolloin suomalaiset pokkasivat pronssia. Kärkikaksikko oli Ruotsi ja Sveitsi.
Opiskelijoiden MM-kisat olivat Suomelle menestyksekkäät, kun sinivalkoiset suunnistajat nappasivat seitsemän mitalia viidellä eri matkalla.

Kotro haastoi maailmantähteä

Suunnistuksen Viestiliiga jatkui Kotkassa Kymen Rastiviestillä sunnuntaina. Nouskin ykkösjoukkue Mikko Knuuttila, Eetu Savolainen ja Tuomas Kotro sijoittui jännittävässä kilpailussa toiseksi taistellen voitosta aivan loppuun asti.

Knuuttila toi avausosuuden virheestään huolimatta Nouskin iskuetäisyydellä ensimmäiseen vaihtoon. Toisella osuudella huippukuntoinen Savolainen nosti Nouskin värit kärkeen puolen minuutin erolla Kooveeseen.
Kotkassa kasvanut Tuomas Kotro hallitsi kymenlaaksolaisen maastotyypin, eikä kumarrellut Kooveen maailmanluokan suunnistajaa Olexandr Kratovia. Ukrainalainen sai Kotron kiinni, mutta kaksikko eteni tasatahtia kohti maalia. Pari kilometriä ennen maalia Kratov hidasti vauhtia ja päästi Kotron ohitseen. Sen jälkeen kooveelainen teki paremman reitinvalinnan ja karkasi voittoon puolen minuutin marginaalilla.
Kotro oli tyytyväinen kakkostilaan, vaikkei voittokaan jäänyt kauas.
– Ero kärkeen ei repsahtanut, vaikka suunnistin lopussa yksin. Vastassa oli kuitenkin aika kova kaveri. Aina voi tietenkin vähän jossitella, oliko oma varma reitinvalinta yhdeksännelle rastille hyvä ajatus. Siinä vaiheessa tuntui fyysisesti todella hyvältä, mutta kaveri pääsi silti livahtamaan karkuun, Kotro mietti.
Nouskin toisella osuudella kärkeen nostanut Eetu Savolainen nautti suunnistuksessa kotimaassa erittäin kovien kansainvälisten starttien jälkeen.
– Viikko sitten pääsin jo harjoittelemaan kotimaista viestisuunnistusta aluemestaruuskilpailuissa. Nyt tuntuikin jo helpolta lähteä viemään viestiä. Väliosuutta on aina mukava juosta, Savolainen totesi.

SM-viestissä voittokin mahdollinen

Nouski nousi kakkossijan ansiosta Viestiliigan pistetilanteessa neljänneksi. Jäljellä on vielä kaksi osakilpailua. Kooveen johtoasema liigassa on sen verran ylivoimainen, että vain totaalinen epäonni estää tamperelaisten kokonaisvoiton. Nouski kamppailee kakkostilasta Turun Metsänkävijöitä ja Helsingin Suunnistajia vastaan.

Seuraava osakilpailu on syyskuun 11. päivä kisattava SM-viesti Hämeenlinnassa. Sääntömuutoksen vuoksi SM-viesti kilpaillaan vastedes kolmen osuuden viestinä, kun aiemmin miehillä osuuksia oli neljä. Kymen Rastiviesti osoitti, että Ikaalisista löytyy viestiin mitalikandidaatti.
– Tämä oli hyvä kenraali SM-viestiä ajatellen ja siellä jopa voitto on mahdollinen. Ykkösjoukkueen paikoista saadaan vielä kova taistelu, kun huippukuntoinen Teemu Oksanen saadaan Sveitsistä kotiin, Kotkassa Nouskin viestin avannut Mikko Knuuttila ennakoi.
Nouskin kakkosjoukkue Vesa Taanila, Juho Ylinen ja Juho-Veikko Hytönen suunnisti Kotkassa 50 joukkueen viestissä tasaisen varmasti sijalle 15. Naisten viestin voitti Tampereen Pyrintö.
Kotkassa kisattiin viikonloppuna myös nuorten suurtapahtuma Nuorten Jukola, jossa Nouskin joukkue sijoittui 69:nneksi. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui 137 joukkuetta eli lähes 1 000 nuorta suunnistajaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

ÍKAALINEN/KAUHAVA 17.6.2024 11:15 Tilaajille

Vuosituhannen paras Jukola-tulos – ”Taisi mennä muutama muukin vuosikymmen samalla”

IKAALINEN 7.6.2024 07:00 Tilaajille

MM-sprinttisuunnistuksen joukkue on nimetty – Teemu Oksanen valittiin myös EM-kisoihin elokuussa

IKAALINEN 27.5.2024 17:00 Tilaajille

Nouskilla on suunta selvillä – Vahva viestiseura tavoittelee paikkaa Jukolan kärkiviisikossa

IKAALINEN/TAMPERE 26.5.2024 15:00 Tilaajille

Ennätysmäärä nouskilaisia pikkusuunnistajia Särkänniemessä – Kyseessä lasten suunnistuksen huippuhetki

IKAALINEN 15.5.2024 08:00 Tilaajille

Nouskin kasvatit, Oksasen sisarukset valittiin suunnistuksen maailmancup-reissuun Sveitsiin ja Italiaan