HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 14.12.2022 11:46

Taysin sairaalat ovat ruuhkautuneet – kiireettömiä toimenpiteitä perutaan

Nina YlinenTays on ruuhkautunut jatkohoitoon jonottavista potilaista, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessaan.
Sairaalat ja vuodepaikat ovat täyttyneet, joten kiireettömiä toimenpiteitä joudutaan siirtämään. Peruutuksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
Sairaanhoitopiirin mukaan sairaalassa on aiempaa enemmän potilaita, joiden pitäisi todellisuudessa päästä kotiutumaan turvallisesti tai siirtymään hoito- tai asumispaikkaan.
Sairaalan päivystys ja kiireellinen hoito turvataan, tiedotteessa luvataan. Kuitenkin myös päivystys Acuta on ruuhkautunut vuodepotilaista.
– Päivystykseen tulee hakeutua vain tilanteissa, joissa hoito ei voi odottaa oman terveysaseman aukeamista, tiedotteessa painotetaan.

Jatkohoito sitoo yli sata hoitajaa


Jatkohoito-ongelma ei ole tullut yllättäen. Kuluvan vuoden aikana Taysissa on ollut jatkuvasti 80–120 jatkohoitoa odottavaa potilasta. Se on 12 prosenttia vuodeosastokapasiteetista. Hoitajia potilaille on tarvittu 100–120. Kaikki tämä on pois Taysin normaalista toiminnasta.

– Jatkohoito-ongelmalla on merkittävä vaikutus henkilöstön jaksamiseen ja sitä kautta myös erityisesti hoitohenkistön saatavuuteen, kertoo vs. johtajaylilääkäri Eija Tomás Taysista tiedotteessa.
Kuntien edustajien kanssa on eilen tiistaina pidetty kokous, jossa kunnat sitoutuvat tarvittaessa 10 prosentin ylipaikkatilanteeseen, jotta Taysin akuuteinta ruuhkautumista voidaan helpottaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 5.4.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Ennalta ehkäisevästä terveydenhoidosta – ”Yhteiskunta voi menettää jopa 20–30 vuoden työpanoksen”

MIELIPIDE 3.3.2024 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Terveiset Pirhalle! – ”Yhä ihmeellisemmältä tuntuu päätös sulkea terveyskeskuksen vuodeosasto”

JÄMIJÄRVI 20.11.2023 10:15 Tilaajille

Jämijärveläiset joutuvat pian ajamaan tunnin illan sairastapauksissa – Kankaanpään kiirevastaanotto palvelee vain virka-aikaan

PÄÄKIRJOITUS 24.5.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Pelkkä kirje ei potilasta lämmitä, vaan häntä kiinnostaa, koska hänen vaivaansa aletaan hoitaa

KOLUMNI 11.2.2023 09:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Terveyskeskus on edelleen terveyskeskus – ”Nyt vaan sitten uudelleen lukemaan palvelulupausta ja sen tuomia kauniita sanoja”