OIVASEUTU 1.2.2024 07:00

Tänään ja huomenna luvassa laajoja työtaisteluita – Näin ne vaikuttavat arkeen

Nina YlinenPoliittiset lakot saattavat näkyä seudunkin arjessa tänään torstaina 1. helmikuuta ja huomenna perjantaina 2. helmikuuta.

Lakkoon osallistuvat lukuisat ammattijärjestöt. Lakko vaikuttaa esimerkiksi postin kulkuun ja tavaroiden liikkumiseen, sillä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT sekä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU osallistuvat lakkoon. Muun muassa linja-autot saattavat jäädä kulkematta ja Postin kirjepostissa ja paketeissa voi olla usemman päivän viiveitä. Esimerkiksi Tampereen Nysse-liikenne pysähtyy ainakin osittain 2. helmikuuta. Samoin Onnibus peruu vuoroja perjantaina. Myös Matkahuolto on kertonut, että linja-autoliikenteessä voi esiintyä useita poikkeuksia perjantaina.

Sulkevatko kaupat ovensa?

Monet kaupat sulkeutuvat torstaina, sillä lakossa ovat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM:in työntekijät. Lakkoon osallistuu S-ryhmän, Keskon, Lidlin ja Tokmannin myymälöitä. Osa ravintoloista ja hotelleista, etenkin S-ryhmään kuuluvista, osallistuu niin ikään lakkoon.
JHL:n lakko pysäyttää puolestaan Suomen junaliikenteen perjantaina 2. helmikuuta. Ainoastaan yöjunat kulkevat normaalisti.

Satoja lentoja peruuntuu

Lakossa ovat myös kaikki suurimmat lentoasemat ja matkustamohenkilöntä. Finnair on tiedottanut, että lakkopäiviltä peruuntuu yhteensä noin 550 lentoa. Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on asetettu kapasiteettirajoituksia kaupalliselle matkustaja- ja rahtilentoliikenteelle.
Lakossa ovat myös ainakin Suomen elintarviketyöläisten liitto (SEL), Paperiliitto, Rakennusliitto, Sähköliitto, Teollisuusliitto, ammattiliitto Pro sekä toimihenkilöliitto Erto.
Laajoilla työtaisteluilla pyritään vastustamaan hallituksen ajamia työelämä- ja sosiaaliturvamuutoksia.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 29.1.2024 13:00 Tilaajille

Torstain lakon vaikutukset: Suurin osa varhaiskasvatusyksiköistä palvelee – Pilke auki tarvitseville

OIVASEUTU 17.1.2024 15:50 Tilaajille

Lakko voi sulkea kauppoja 1. helmikuuta – Palvelualojen ammattiliitto PAM julisti vuorokauden mittaisen poliittisen lakon

HÄMEENKYRÖ 20.11.2023 08:45 Tilaajille

Lakkoaalto vyöryy Hämeenkyröön – Kyrelillä työt seisahtuvat torstaiksi

HÄMEENKYRÖ 22.5.2023 15:45 Tilaajille

Yksityinen sosiaalipalveluala lakkoon – Pilke päiväkoti sulkeutuu kahdeksi päiväksi

HÄMEENKYRÖ 17.5.2023 16:30 Tilaajille

Hyvinvointialue varautuu Kyröskosken Attendon lakkoon – ”Yksiköissä asuvien tarvitse olla huolissaan lakosta”