VILJAKKALA 6.6.2022 09:00

Sopivan sokkeloinen Karhejärvi kutsuu leppoisalle kajakkiretkelle – ”Kyllä siinä töitä saa tehdä, jos tämän aikoo saada kaatumaan”

Tuukka Olli

Pitkulainen Karhejärvi on olennainen osa Karhen kylän maisemaa ja eloa. Kylän koulu ja sitä mukaa sen sydän sijaitsee järven rannalla, samoin tie ohittaa koulun ja ylittää järven. Järvi tarjoaa hyvät mahdollisuudet vaikkapa kajakkimelonnalle ja sitä tarjoaakin kylällä sijaitseva Karhepääsky.

Hanna Eronen Karhepääskystä pitää järveä erinomaisena melontaretkikohteena. Järvi on kapea ja rannat ovat mutkaisia. Näin isoa aallokkoa ei pääse syntymään. Silti järvi on sopivan suuri pidemmällekin kajakkiretkelle.
– Itse tykkään kolmen sillan alittavasta Rahaniemen lenkistä. Ensimmäinen silta on tämä viereinen Karhen silta. Kun sen ali on mennyt, voi seurata järven rantaa Nikinsaaren sillalle ja mennä sen ali. Sitten tulee Karhentien ali menevä puinen Unisilta. Sen alta pääsee Rahaniemenselälle, Eronen kertoo.
Rahaniemenselkä puolestaan tarjoaa mutkaisen rantareitin selän ympäri takaisin Unisillalle. Takaisin mennessä voi halutessaan vielä kiertää Nikinsaaren.
– Siitä tulee leppoisasti meloen kiva päiväreissu. Riippuu tietysti, millaista vauhtia haluaa pitää. Itse tykkään hitaasta soudusta vähän sokkeloisella reitillä. Tämä on juuri sellainen.
Jos itsensä haluaa päästää helpommalla voi kiertää ainoastaan Nikinsaaren tai lähteä kylältä pohjoiseen. Sieltä löytyy Vartijasaari, jonka voi kiertää. Palatessa odottaa koulun vieressä sijaitseva Karhen uimaranta. Sieltä löytyy tulipaikka ja puuvaja.
– Moni tykkää pitää taukoa siellä ja syödä eväitä.

Vakaita käsitellä

Kajakkeja, kanoottia ja sähkömoottorilla varustettua venettä vuokraavalla Karhepääskyllä alkaa nyt kolmas kesä. Eronen kertoo viime kesän olleen hieman edelliskesää vilkkaampi.

– Siinä mielessä voisi odottaa, että tämä kesä menee viime kesää paremmin. Mutta olemme sääriippuvaisia. Siitä on paljon kiinni.
Kajakkiin tai kanoottiin menoa ei tarvitse pelätä, sillä Erosen mukaan ne ovat erittäin helppoja käsitellä ja vakaita.
– Kyllä siinä töitä saa tehdä, jos tämän aikoo saada kaatumaan. Itse en ole siinä onnistunut, Eronen nauraa.
Sen lisäksi, että Karhejärvi on mainio retkeilykohde, se on myös harrastajakalastajalle kalaisa järvi.
– Tänne istutetaan siikaa ja kuhaa. Lisäksi on paljon muutakin kalaa. Varsinkin kuhaa meillä syödään paljon.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

VILJAKKALA 29.9.2022 08:30 Tilaajille

Raportti: Karhejärvessä on harvinaisen paljon särkeä – kertoo rehevöitymisestä, järven ravinnekuormistusta pakko vähentää

VILJAKKALA 15.8.2022 15:00 Tilaajille

Karhejärven koekalastus tuotti pienen saaliin ja hyvin likaisen verkon – ”Ilmeisesti poikastuotanto ei ole käynnistynyt”

VILJAKKALA 24.7.2022 15:00 Tilaajille

Rahoitusvaje ei hetkauta: Karhejärvellä alkavat elokuussa koekalastukset – ”Kyllä se puuttuva raha järjestyy, jos ei muulla, niin sitten lainalla”

VILJAKKALA 21.4.2021 14:12 Tilaajille

Karhejärvellä tarvitaan kesäaamuina kalannyppijöitä, kun selvitetään kalakantaa