IKAALINEN 9.8.2022 11:00

Seitsemisten poluilla juostiin jälleen – uudella reitillä viihdyttiin

Outi BorgenströmSunnuntaina 7. elokuuta kokoontui Koveron perinnetilan pihapiiriin liki 120 polkujuoksijaa, runsaat 30 heistä hyvän sään innoittamina kisa-aamuna jälki-ilmoittautumalla. Edellispäivien sateet väistyivät ja aamulla aurinko paistoi kirkkaasti – sää oli toki viileä, mutta juoksuun paras mahdollinen.

Ennen lähtöä juoksijoita varoitettiin sateen liukastamista pitkospuista ja juurakoista sekä osin mutaisista poluista: tiedossa oli haastavaa, mutta kansallispuiston maisemissa samalla nautinnollista matkantekoa.
Uusituilla reiteillä saatiin myös uudet voittajat. Naisten 19 km:n kilpasarjan nopein oli Suvituuli Asikainen, jolle hyvän vastuksen antoivat kakkonen Sofia Pellonperä ja Sanja Säpyskä-Rajala – kaikki kolme mahtuivat 44 sekunnin sisään.
Miesten puolella voittaja Mikko Siren oli ylivoimainen, Lari Koivu ja Henri Taanila jäivät hänelle 8 minuuttia. Suurin osa 19 km:n kiertäjistä oli kuntosarjalaisia ja kuntoilumielessä olivat liikkeellä myös lyhyempien matkojen juoksijat.
12,5 km:llä palkittiin nopein alle 16-vuotias tyttö ja poika: palkinnot menivät samaan perheeseen, kun vauhdikkaat sisarukset Anni ja Eero Siivonen pitivät poluilla hyvää kyytiä päihittäen suurimman osan iäkkäämmistä osanottajista. Lyhimmällä 6,5 km:n lenkillä nähtiin myös järjestävän seuran Ikaalisten Nouseva-Voiman omia nuoria juoksemassa: Elsa Talonen sekä Elsa ja Eino Myllymäki saivat hyvän treenin suunnistustakin varten. Nuorimmat osanottajat kiersivät 6,5 km:n reitin perhelenkillä yhdessä vanhempiensa kanssa.
Koveron perinnetila on toiminut Seitsemisen polkujuoksun keskuksena nyt jo seitsemän kertaa. Uusittujen reittejen myötä kaikki toiminnot saatiin pihapiiriin, vain kaksi huoltopistettä sijaitsivat kauempana matkan varrella. Osanottajat tuntuivat viihtyvän hyvin niin poluilla kuin tapahtumakeskuksessa, hyvin viitoitetut reitit saivat kiitosta ja polkujuoksulle toivottiin edelleen jatkoa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN 2.6.2023 17:00 Tilaajille

Nouski on suunnistuksen suurviestien kestomenestyjä – edustusjoukkueen tavoitteena on sijoitus Jukolan kärkiviisikkoon

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 29.5.2023 19:00 Tilaajille

Sata-Häme-suunnistus houkutteli lapsia ja nuoria Ansomäkeen – ilta-aurinko helli osallistujia

IKAALINEN/SKELLEFTEÅ 20.5.2023 15:00 Tilaajille

Valoisa suurviesti jäähallin uumenista suunnistetaan tänään – Nouskilla on kasassa kilpailukykyisin joukkue moneen vuoteen

Uutiset 10.5.2023 13:00 Tilaajille

Nouskin nuoria suunnistajia kiinnostaa myös kilpaileminen – Helasuunnistus tuo Riitialaan satoja suunnistajia

MIELIPIDE 18.4.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Luontokadon torjunta vaatii metsänsuojelu-verkoston kolminkertaistamista Pirkanmaalla – ”Uuden kansallispuiston perustaminen edellyttää maakunnan ja kuntien hyväksyntää ja aktiivisuutta”