IKAALINEN 9.8.2022 11:00

Seitsemisten poluilla juostiin jälleen – uudella reitillä viihdyttiin

Outi BorgenströmSunnuntaina 7. elokuuta kokoontui Koveron perinnetilan pihapiiriin liki 120 polkujuoksijaa, runsaat 30 heistä hyvän sään innoittamina kisa-aamuna jälki-ilmoittautumalla. Edellispäivien sateet väistyivät ja aamulla aurinko paistoi kirkkaasti – sää oli toki viileä, mutta juoksuun paras mahdollinen.

Ennen lähtöä juoksijoita varoitettiin sateen liukastamista pitkospuista ja juurakoista sekä osin mutaisista poluista: tiedossa oli haastavaa, mutta kansallispuiston maisemissa samalla nautinnollista matkantekoa.
Uusituilla reiteillä saatiin myös uudet voittajat. Naisten 19 km:n kilpasarjan nopein oli Suvituuli Asikainen, jolle hyvän vastuksen antoivat kakkonen Sofia Pellonperä ja Sanja Säpyskä-Rajala – kaikki kolme mahtuivat 44 sekunnin sisään.
Miesten puolella voittaja Mikko Siren oli ylivoimainen, Lari Koivu ja Henri Taanila jäivät hänelle 8 minuuttia. Suurin osa 19 km:n kiertäjistä oli kuntosarjalaisia ja kuntoilumielessä olivat liikkeellä myös lyhyempien matkojen juoksijat.
12,5 km:llä palkittiin nopein alle 16-vuotias tyttö ja poika: palkinnot menivät samaan perheeseen, kun vauhdikkaat sisarukset Anni ja Eero Siivonen pitivät poluilla hyvää kyytiä päihittäen suurimman osan iäkkäämmistä osanottajista. Lyhimmällä 6,5 km:n lenkillä nähtiin myös järjestävän seuran Ikaalisten Nouseva-Voiman omia nuoria juoksemassa: Elsa Talonen sekä Elsa ja Eino Myllymäki saivat hyvän treenin suunnistustakin varten. Nuorimmat osanottajat kiersivät 6,5 km:n reitin perhelenkillä yhdessä vanhempiensa kanssa.
Koveron perinnetila on toiminut Seitsemisen polkujuoksun keskuksena nyt jo seitsemän kertaa. Uusittujen reittejen myötä kaikki toiminnot saatiin pihapiiriin, vain kaksi huoltopistettä sijaitsivat kauempana matkan varrella. Osanottajat tuntuivat viihtyvän hyvin niin poluilla kuin tapahtumakeskuksessa, hyvin viitoitetut reitit saivat kiitosta ja polkujuoksulle toivottiin edelleen jatkoa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN/YLÖJÄRVI 8.9.2022 08:30 Tilaajille

Seitsemisen Luontokeskuksella uudet luotsaajat – keskittyy retkeilykeskusmaiseen suuntaan

IKAALINEN/LAPPEENRANTA 7.9.2022 11:00 Tilaajille

Savolaiselle SM-hopeaa pitkältä matkalta – ”Koin, että voin ensimmäistä kertaa haastaa kaikki suomalaiset”

IKAALINEN/YLÖJÄRVI 6.9.2022 15:00 Tilaajille

Seitseminen on edelleen Pirkanmaan suosituin kansallispusto – pahimmat ruuhkahuiput takana

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 2.9.2022 11:25 Tilaajille

Hämeenkangas ja Seitseminen nousivat esille Pirkanmaan luontokohdekyselyssä

IKAALINEN, YLÖJÄRVI/TAMPERE 10.8.2022 19:00 Tilaajille

Kokeilu kuljettaa Tampereen turisteja Seitsemiseen bussilla tänä viikonloppuna – ”Matkailijat arvostavat matalaa hiilijalanjälkeä”