IKAALINEN 9.8.2022 11:00

Seitsemisten poluilla juostiin jälleen – uudella reitillä viihdyttiin

Outi BorgenströmSunnuntaina 7. elokuuta kokoontui Koveron perinnetilan pihapiiriin liki 120 polkujuoksijaa, runsaat 30 heistä hyvän sään innoittamina kisa-aamuna jälki-ilmoittautumalla. Edellispäivien sateet väistyivät ja aamulla aurinko paistoi kirkkaasti – sää oli toki viileä, mutta juoksuun paras mahdollinen.

Ennen lähtöä juoksijoita varoitettiin sateen liukastamista pitkospuista ja juurakoista sekä osin mutaisista poluista: tiedossa oli haastavaa, mutta kansallispuiston maisemissa samalla nautinnollista matkantekoa.
Uusituilla reiteillä saatiin myös uudet voittajat. Naisten 19 km:n kilpasarjan nopein oli Suvituuli Asikainen, jolle hyvän vastuksen antoivat kakkonen Sofia Pellonperä ja Sanja Säpyskä-Rajala – kaikki kolme mahtuivat 44 sekunnin sisään.
Miesten puolella voittaja Mikko Siren oli ylivoimainen, Lari Koivu ja Henri Taanila jäivät hänelle 8 minuuttia. Suurin osa 19 km:n kiertäjistä oli kuntosarjalaisia ja kuntoilumielessä olivat liikkeellä myös lyhyempien matkojen juoksijat.
12,5 km:llä palkittiin nopein alle 16-vuotias tyttö ja poika: palkinnot menivät samaan perheeseen, kun vauhdikkaat sisarukset Anni ja Eero Siivonen pitivät poluilla hyvää kyytiä päihittäen suurimman osan iäkkäämmistä osanottajista. Lyhimmällä 6,5 km:n lenkillä nähtiin myös järjestävän seuran Ikaalisten Nouseva-Voiman omia nuoria juoksemassa: Elsa Talonen sekä Elsa ja Eino Myllymäki saivat hyvän treenin suunnistustakin varten. Nuorimmat osanottajat kiersivät 6,5 km:n reitin perhelenkillä yhdessä vanhempiensa kanssa.
Koveron perinnetila on toiminut Seitsemisen polkujuoksun keskuksena nyt jo seitsemän kertaa. Uusittujen reittejen myötä kaikki toiminnot saatiin pihapiiriin, vain kaksi huoltopistettä sijaitsivat kauempana matkan varrella. Osanottajat tuntuivat viihtyvän hyvin niin poluilla kuin tapahtumakeskuksessa, hyvin viitoitetut reitit saivat kiitosta ja polkujuoksulle toivottiin edelleen jatkoa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 20.2.2024 14:00 Tilaajille

Teemu Oksanen rikkoi IU:n ikivanhan ennätyksen – Suunnistaja kunnostautui ratajuoksussa

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 28.1.2024 14:00 Tilaajille

Seitsemisen kävijämäärä pysyi ennallaan – Koveron perinnetila kasvatti suosiotaan

IKAALINEN 26.1.2024 11:00 Tilaajille

Yhdelle seudun suunnistajista kesälajien apurahaa – Apurahoilla tähdätään kansainvälisiin arvokisoihin

IKAALINEN, YLÖJÄRVI 15.9.2023 17:00 Tilaajille

Seitsemisessä on vierailtu alkuvuonna entistä enemmän – Mättäiltä löytyy reilusti puolukoita ja kantarelleja

IKAALINEN/YLÖJÄRVI 22.6.2023 14:00 Tilaajille

Seitsemisen ja Helvetinjärven puistot halutaan yhteen – Pirkanmaan liitto edistää aloitetta