OIVASEUTU 27.1.2022 17:00

Riittääkö lumi, salliiko avi? Pirkan Hiihdossa riittää jännitettävää

Sakari Ilomäki

Pirkan Hiihto sivakoidaan maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sillä varauksella, että lumitilanne ja mahdolliset koronarajoitukset sen sallivat. 90 kilometrin laturetki Niinisalosta Teivoon on hiihdetty edellisen kerran kolme vuotta sitten, sillä talvella 2020 kiusasi lumen vähyys ja tapahtuma kutistui Jämin ympäristössä lyhennetyllä reitillä hiihdetyksi reppuhiihdoksi.

Muutamaa päivää myöhemmin maaliskuussa 2020 Suomessa todettiin poikkeusolot koronapandemian vuoksi ja viime talven Pirkan Hiihtoa ei voitu järjestää voimassa olleiden kokoontumisrajoitusten vuoksi. Koronarajoitukset näyttävät olevan myös tänä talvena pahin hiihtotapahtumaa uhkaava mörkö.
Hiihdon järjestäjät luottavat siihen, että tapahtuma pystytään viemään läpi, vaikka vielä tammikuussa kaikki yleisötilaisuudet ovat Satakunnan alueella kiellettyjä.
– Pirkanmaalla ei nyt ole ulkotapahtumia koskevia rajoituksia, ja Satakunnan rajoitustilanteen jatkosta saamme uutta tietoa tammi-helmikuun vaihteessa, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.
Hiihdon järjestelyjen kannalta tieto koronarajoituksista olisi Syrjäsen mukaan hyvä saada helmikuun puolivälissä.

Lumitilanne hyvä lähes koko reitillä

Latujen kunnon osalta päätös tapahtuman järjestämisestä voidaan tehdä niinkin myöhään kuin viikko ennen h-hetkeä. Alkutalven säät ovat olleet laduntekijöille suotuisat.

– Nyt lunta on suurimmalla osalla reittiä varsin hyvin. Heikoin tilanne on Pinsiön taimiston ja Topintuvan välisellä osuudella, jota sitäkin on kuitenkin jo pohjattu, Syrjänen kertoo.
Mikäli lumitilanne maaliskuun alussa on hyvä ja koronarajoitukset poistuneet ulkotapahtumien osalta, hiihdetään 66. Pirkan Hiihto perinteisellä 90 kilometrin reitillä maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina ja Pirkan Reppuhiihto seuraavana lauantaina.
Ennakkoilmoittautuneita on tammikuun 20. päivään mennessä lähes 400. Ilmoittautumisista noin 250 on hiihdon peruuntumisten vuoksi siirrettyjä edellisiltä vuosilta, mutta mukana on noin 150 uuttakin ilmoittautunutta.
Pirkan Hiihdon järjestäjät ja reitin varren kunnat pyrkivät pitämään reitin läpi talven vähintään kohtuullisessa kunnossa, olosuhteiden mukaan.
– Joka tapauksessa nyt kannattaa hyödyntää alkutalven hyvää lumitilannetta ja ulkoiluttaa suksia Pirkan uralla, Syrjänen kannustaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 9.2.2024 11:00 Tilaajille

Vielä kolme viikkoa treeniaikaa – Pirkan Hiihtoon on ilmoittautunut yli 800 osallistujaa

OIVASEUTU 6.3.2023 14:45 Tilaajille

Kangas-Pirkka houkutteli ladulle 900 suksijaa – katso seudun hiihtäjät täältä!

JÄMIJÄRVI, IKAALINEN 6.3.2023 12:00 Tilaajille

Kangas-Pirkka houkutteli yli 900 sivakoijaa – Reppu-Pirkka toteutuu perinteisellä reitillä

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 3.3.2023 10:00 Tilaajille

70 kilometrin Kangas-Pirkka korvaa perinteisen reitin – lähtö ja maali ovat tänä vuonna Jämillä

OIVASEUTU 22.2.2023 08:00 Tilaajille

Tänä vuonna sivakoidaan Kangas-Pirkka perinteisen reitin sijaan – Reppu-Pirkasta tehdään päätös myöhemmin