JÄMIJÄRVI 25.10.2022 08:30

Reilut 600 suunnistuksen ystävää haki rasteja Jämillä – miesten voittaja haaveilee muuallekin samanlaisia maastoja

Juho-Veikko HytönenJämi Suunnistusmaraton keräsi Nouskin järjestämänä jälleen yli 600 suunnistajaa Jämin nopeille mäntykankaille.

Sunnuntain tapahtumaan osallistui 633 suunnistajaa. Kilpasarjoja riitti 12-vuotiaista aina 85-vuotiaisiin asti. Jämillä aina suositut kuntosarjat keräsivät jälleen suuren joukon kilpailun ulkopuolisia suunnistajia. Matkavaihtoehtoja tarjottiin viidestä kilometristä 25 kilometriin saakka.
Kilpailun yksi kohokohta on yhteislähtö, johon osallistui tällä kertaa lähes 600 kilpailijaa. Lähtöpaikkana toimi näkötornin vieressä sijaitseva hiekkakenttä, josta suunnistajat lähtivät alas harjunrinnettä. Tällä kertaa rastit oli laitettu lentokentän länsipuolen kankaille.


Naisten voittaja uskalsi kokeilla pitkiä matkoja Jämillä

Yleisessä sarjassa suunnistusmaratonin voitot menivät Suvi Heittolalle ja Luukas Valtoselle. Porin Rastikarhuja edustava Heittola karkasi naisten 18 kilometrin radalla omille teilleen puolen välin tietämillä.

– Tein alusta asti omaa työtä, mutta en tietenkään tiennyt tarkkaan tilannetta. Ensimmäisten perhoshajontojen jälkeen näin, että olen edellä, eikä sen jälkeen muita näkynyt, Heittola kertoi kilpailustaan.
Maalissa Espoon Suunnan Liisa Nokelainen oli jäänyt kaksi ja puoli minuuttia. Kolmanneksi suunnistanut Rasti-Jussien Miisa Mantere tuli maaliin kolme minuuttia Heittolan takana.
Suomen kansalliseen kärkeen kuuluva Heittola ei pidä erikoispitkiä matkoja omana vahvuutenaan, mutta Jämin helppokulkuiset maastot madaltavat kynnystä suunnistaa pitkiäkin matkoja.
– Jämin maastot ovat sen verran mukavia, että täällä on mukava haastaa itsensä kauden päätteeksi. Ehkä vielä jossain vaiheessa uskallan lähteä myös erikoispitkän matkan SM-kilpailuun.


Miesten voittaja toivoo lisää kisoja samanlaisiin maastoihin


Miesten 25 kilometrillä Luukas Valtonen kehui fyysistä suorittamistaan, mutta muutama virhe helpossa maastossa jättivät hampaankoloon. Toiseksi sijoittunut OK77:n Hannes Holmback jäi Valtosen kyydistä, kun voittaja kiihdytti vauhtia hieman puolivälin jälkeen.

Valtoselle voitto oli suunnistusmaratonilla jo neljäs peräkkäinen. Erikoinen maasto saa hänet palaamaan Jämille joka vuosi.
– Mielestäni Suomessa pitäisi olla enemmänkin tällaisia kilpailuja vastaavissa maastoissa. Tuntuu, että nykyään ainakin pääsarjojen kilpailussa radat viedään ikäviin maastoihin. Tällainen kangasmaasto on virkistävää vaihtelua, kun maastopohja on lähes koko ajan todella hyvää. Suunnistuksellisesti tämä ei ole ehkä kaikkein mielenkiintoisinta, mutta hyväkulkuisessa metsässä juokseminen on todella hauskaa.
Jämi Suunnistusmaraton järjestetään taas vuoden 2023 lokakuussa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 7.6.2024 07:00 Tilaajille

MM-sprinttisuunnistuksen joukkue on nimetty – Teemu Oksanen valittiin myös EM-kisoihin elokuussa

IKAALINEN 27.5.2024 17:00 Tilaajille

Nouskilla on suunta selvillä – Vahva viestiseura tavoittelee paikkaa Jukolan kärkiviisikossa

JÄMIJÄRVI 24.5.2024 09:00 Tilaajille

Lennokit täyttävät Jämin taivaan kesäkuussa – Yleisökin pääsee tutustumaan harrastukseen

IKAALINEN 15.5.2024 08:00 Tilaajille

Nouskin kasvatit, Oksasen sisarukset valittiin suunnistuksen maailmancup-reissuun Sveitsiin ja Italiaan

IKAALINEN 14.5.2024 19:00 Tilaajille

Oksasilla mahtava sprinttiviikonloppu pääkaupunkiseudulla – Nouski loppusuoran verran kymppisakista Tiomilassa