HÄMEENKYRÖ 10.12.2022 10:00

Reetta Tervo toista kertaa matematiikkakisan kakkusijoituksilla, nyt ykkösenä

Tiina Tervo

Peruskoulun valtakunnallisen matematiikkakilpailun paikallisen alkukilpailun ykkössijan nappasi Hämeenkyrössä Reetta Tervo. Viime vuonnakin kisaan osallistunut, tuolloin seitsemäsluokkalainen Tervo oli vuosi sitten paikallisen kisan kolmas. Matematiikkakilpailu on avoin kaikille peruskoululaisille, mutta tehtävät laaditaan niin, että ne saattavat vaatia yhdeksännen luokan oppimäärän tietoja.

Tänä vuonna Hämeenkyrön yhteiskoulusta kilpailuun osallistui 18 oppilasta, suurin osa yhdeksäsluokkalaisia, mutta muutama oppilas kahdeksannelta ja seitsemänneltäkin luokalta uskaltautui mukaan.
Parhaat pisteet keräsi Tervo, jonka saalis oli 19/24 ja tasaisen kilpailun toisen sijan jakoivat yhdeksäsluokkalainen Meelis Vähi , joka hänkin osallistui kisaan myös viime vuonna sekä ensimmäistä kertaa kisaamassa ollut seitsemäsluokkalainen Niilo Vuolle. Hopeasijalle yltänyt kaksikko keräsi 18/24 pistettä.
Tammi-helmikuun taitteessa järjestettävään valtakunnalliseen loppukilpailuun kutsutaan mukaan 20 kilpailussa parhaiten menestynyttä oppilasta Suomen yläkouluista.

”Aika riitti tehtävien tekemiseen hyvin”

Tehtävät olivat tänä vuonna erityyppisiä verrattuna aiempiin vuosiin, enemmän puhdasta laskemista ja tehtävien määrää oli vähennetty.

– Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat paljon helpommat kuin viime vuonna ja aika riitti tehtävien tekemiseen hyvin, Tervo kommentoi kisan jälkeen.
Samaa mieltä oli myös Vähi. Vuolle sen sijaan ei ollut aiempiin kisatehtäviin tutustunut, mutta myös hänellä aika riitti hyvin tehtävien tekemiseen. Vuolle oli tyytyväinen, kun pääsi kokeilemaan taitojaan.
– Oli mukavaa, että minut pyydettiin mukaan kisaan, vaikka olenkin vasta seiskalla ja kisa oli tarkoitettu yseille. Koe oli mielenkiintoinen, koska siinä oli tehtäviä joita ei yleensä tehdä tunneilla, Vuolle sanoi.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Uutiset 29.10.2021 15:00 Tilaajille

Matematiikkakisassa pärjänneitä kiehtoo, kun pääsee haastamaan itsensä