OIVASEUTU 12.5.2021 16:30

Rajoitukset lievenivät Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Anne Salminen

50 henkilöä saa kokoontua sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa Pirkanmaalla torstaista 13. toukokuuta lähtien, linjaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Rajoitus on voimassa 1. kesäkuuta asti.
Suositus koskee myös yksityistilaisuuksia. Aluehallintovirasto suosittelee, että tilaisuuksissa seurataan hygienia- ja turvaetäisyysohjeita.
– Jotta rajoituksia ja suosituksia voidaan hallitusti purkaa, tämä edellyttää kaikilta vastuunkantoa voimassa olevien rajoitusten ja erityisesti suositusten jatkuvasta noudattamisesta, avi toteaa tiedotteessaan.
Myös aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastuksia voidaan jatkaa turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella.
Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan turvallisuusohjeita noudatetaan.

Jämijärvellä saa kokoontua 20

Satakuntaan kuuluvalla Jämijärvellä saa kokoontua kerralla korkeintaan 20 henkilöä keskiviikosta lähtien. Rajoitukset ovat voimassa 25. toukokuuta asti.
– Satakunta on toukokuun alussa siirtynyt perustasolle, mutta tartuntojen ilmaantuvuuden lasku on tasaantunut. Rajoitusten keventäminen toteutetaan Satakunnassa siis maltillisesti ja porrastetusti, Lounais-Suomen avi kertoo tiedotteessaan.
Julkisten ja yksityisten toimijoiden tulee edelleen huomioida tartuntatautilain tilojen hygieniavaatimukset sekä varmistaa, että asiakkaat voivat välttää lähikontaktit toisiinsa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 14.9.2021 14:17 Tilaajille

Sasin päiväkodissa koronavirusaltistumisia – oireiset lapset eivät voi palata varhaiskasvatukseen ilman testiä karanteenin loputtua

VILJAKKALA 3.9.2021 17:00 Tilaajille

Viljakkalassa aloitetaan rokottaminen koulussa – muissa seudun kouluissa rokottaminen on sujunut hyvin

OIVASEUTU 3.9.2021 15:00 Tilaajille

Nuorten aikuisten rokotustahti laahaa perässä – "Sairaalahoidossa olevat potilaat ovat useimmiten rokottamattomia"

HÄMEENKYRÖ 2.9.2021 08:45 Tilaajille

Heinijärven koulu siirtyy viikoksi etäopetukseen

HÄMEENKYRÖ 31.8.2021 15:00 Tilaajille

Suurin osa Hämeenkyrön uusista koronatapauksista tulee Heinijärven koulun tartuntaryppäästä – tartuntaketjut ovat hallinnassa