OIVASEUTU 12.5.2021 16:30

Rajoitukset lievenivät Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Anne Salminen

50 henkilöä saa kokoontua sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa Pirkanmaalla torstaista 13. toukokuuta lähtien, linjaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Rajoitus on voimassa 1. kesäkuuta asti.
Suositus koskee myös yksityistilaisuuksia. Aluehallintovirasto suosittelee, että tilaisuuksissa seurataan hygienia- ja turvaetäisyysohjeita.
– Jotta rajoituksia ja suosituksia voidaan hallitusti purkaa, tämä edellyttää kaikilta vastuunkantoa voimassa olevien rajoitusten ja erityisesti suositusten jatkuvasta noudattamisesta, avi toteaa tiedotteessaan.
Myös aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastuksia voidaan jatkaa turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella.
Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan turvallisuusohjeita noudatetaan.

Jämijärvellä saa kokoontua 20

Satakuntaan kuuluvalla Jämijärvellä saa kokoontua kerralla korkeintaan 20 henkilöä keskiviikosta lähtien. Rajoitukset ovat voimassa 25. toukokuuta asti.
– Satakunta on toukokuun alussa siirtynyt perustasolle, mutta tartuntojen ilmaantuvuuden lasku on tasaantunut. Rajoitusten keventäminen toteutetaan Satakunnassa siis maltillisesti ja porrastetusti, Lounais-Suomen avi kertoo tiedotteessaan.
Julkisten ja yksityisten toimijoiden tulee edelleen huomioida tartuntatautilain tilojen hygieniavaatimukset sekä varmistaa, että asiakkaat voivat välttää lähikontaktit toisiinsa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

VILJAKKALA/YLÖJÄRVI 17.6.2021 15:00 Tilaajille

Ylöjärvellä aloitetaan 30-vuotiaiden rokotukset

JÄMIJÄRVI 4.6.2021 12:40 Tilaajille

Jämijärvellä rokotetaan yli 20-vuotiaita

OIVASEUTU 28.5.2021 13:00 Tilaajille

Hämeenkyrössä rokoteaikoja voivat varata yli 30-vuotiaat, Jämijärvellä yli 35-vuotiaat

JÄMIJÄRVI 27.5.2021 13:00 Tilaajille

Jämijärven henkilöstö palkitaan korona-ajasta

JÄMIJÄRVI 25.5.2021 15:00 Tilaajille

Kokoontumisrajoituksia lievennetään Satakunnassa