OIVASEUTU 12.5.2021 16:30

Rajoitukset lievenivät Pirkanmaalla ja Satakunnassa

Anne Salminen

50 henkilöä saa kokoontua sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa Pirkanmaalla torstaista 13. toukokuuta lähtien, linjaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Rajoitus on voimassa 1. kesäkuuta asti.
Suositus koskee myös yksityistilaisuuksia. Aluehallintovirasto suosittelee, että tilaisuuksissa seurataan hygienia- ja turvaetäisyysohjeita.
– Jotta rajoituksia ja suosituksia voidaan hallitusti purkaa, tämä edellyttää kaikilta vastuunkantoa voimassa olevien rajoitusten ja erityisesti suositusten jatkuvasta noudattamisesta, avi toteaa tiedotteessaan.
Myös aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastuksia voidaan jatkaa turvaohjeita noudattaen korkeintaan 50 henkilön ryhmissä. Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa sisätiloissa ei edelleenkään suositella.
Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa voidaan käynnistää sarja- ja kilpailutoiminta ulkotiloissa. Sisätiloissa lapset ja nuoret voivat harrastaa korkeintaan 20 henkilön ryhmissä, kunhan turvallisuusohjeita noudatetaan.

Jämijärvellä saa kokoontua 20

Satakuntaan kuuluvalla Jämijärvellä saa kokoontua kerralla korkeintaan 20 henkilöä keskiviikosta lähtien. Rajoitukset ovat voimassa 25. toukokuuta asti.
– Satakunta on toukokuun alussa siirtynyt perustasolle, mutta tartuntojen ilmaantuvuuden lasku on tasaantunut. Rajoitusten keventäminen toteutetaan Satakunnassa siis maltillisesti ja porrastetusti, Lounais-Suomen avi kertoo tiedotteessaan.
Julkisten ja yksityisten toimijoiden tulee edelleen huomioida tartuntatautilain tilojen hygieniavaatimukset sekä varmistaa, että asiakkaat voivat välttää lähikontaktit toisiinsa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.12.2023 13:00 Tilaajille

Aluehallintovirasto tutkii Hämeenkyrön kunnan toimet vesinäytteiden otossa – Kunta: Tulokset lähetetty

HÄMEENKYRÖ 17.10.2023 10:00 Tilaajille

Avi tutkii Hämeenkyrön kunnan menettelyt Heinijärven koululla – Taustalla 15 vanhemman kantelu

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 9.10.2023 08:00 Tilaajille

Influenssakausi kurkkii ovensuussa – Pirha aloittaa rokotukset koronaa ja influessaa vastaan lokakuun lopussa

HÄMEENKYRÖ 18.1.2023 13:00 Tilaajille

Jätevedenpuhdistamon vedet saa laskea Pappilanjokeen – kunta välttyy putken rakentamiselta

HÄMEENKYRÖ 22.12.2022 17:00 Tilaajille

Tehdas sai tahtonsa läpi Vaasan hallinto-oikeudessa – Metsä Board Kyro oli tyytymätön Avin kiristyneisiin ympäristölupaehtoihin