MIELIPIDE 31.7.2023 16:00

Pride jakaa mielipiteitä loppuun saakka

Keskustelu priden ympärillä tulee jatkumaan yhä.

On aivan selvä, että se jakaa mielipiteitä ja toiset eivät koskaan tule hyväksymään siihen liittyviä asioita. Kenenkään on turha sellaista edes odottaa.
Itse kuulun kirkkokuntaan, joka opettaa yhä perinteisen kristillisen ihmiskuvan mukaan seksuaalisuudesta ja avioliitosta. Seksi kuuluu miehen ja naisen väliseen avioliittoon, joka tuottaa elämää Jumalan kunniaksi. Pastorina en aio muuttaa opetustani.
Se, kuinka sitten suhtaudun ulkopuolella kirkkoni opetuksen eläviin, on oma juttunsa. Se haastaa minut jatkuvasti. Ymmärrän, etten voi odottaa ihmisiltä samanlaisen ihmiskuvan omaksumista kuin itselläni on. Toivon ymmärrystä myös tähän suuntaan. En myöskään aio olla hiljaa kaikesta omaksumastani. Siihen minua haastaa evankeliumin ytimessä oleva lähetyskäsky opettaa ja viedä sanomaa kaikkialle.
Raamattu on suurelle osalle kristittyjä Pyhä Kirja, sillä se on uskonelämän ohjenuora ja auki kirjoitettu Jumalan tahto ihmiskunnalle. Raamattu sanoo, että kaikki muu häviää kerran, mutta Sana jää. Vaikka se on ihmisten kirjoittama, on se Pyhän Hengen inspiroima. Tekstit eivät ole mikään sattumien summa. Jeesus Kristus on lihaksi tullut Sana. Hän ei poikkea Sanastaan. Eikä Jumala ole kuten ihminen, joka katuu sanojaan.
Ikaalisten Pride ei näin ulkopuolisen silmin vetänyt sellaista ihmismassaa kuin alkuun kuvittelin. Ja, kannattajiaan haluavat kasvattaa muutkin joukot. Vielä on tilaa niillekin, jotka tahtovat elää Jumalan Sanan auktoriteetin ja ohjeistusten alla; Noudattaa niitä ikuisia, elämää kannattelevia arvoja, jotka hän Sanassaan on meille uskonut. Kiitollisuus Jumalaa ja hänen synnyttämäänsä elämää kohtaan kantaa perille saakka!

Katja-Leena Klinga

pastori
Suomen Vapaakirkko
Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 9.8.2023 17:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Uhoava ukko – ”Osa siirtolaisista sopeutui, osa palasi maitojunalla, tai pitäisikö kirjoittaa maitolaivalla, Suomeen takaisin ja osa jäi sille matkalle siltojen alle”

MIELIPIDE 8.8.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Tarkennusta raamattukeskusteluun – ”Provosoiva ja populistinen ote tulkittiin kriittiseksi ja kielteiseksi Raamatun asemaa kohtaan”

MIELIPIDE 2.8.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Vielä Raamatusta – ”Puistofilosofian kaltaiseen tapahtumaan sopii hyvin keskustelu länsimaisen kulttuuriin syvästi vaikuttaneesta kirjasta”

MIELIPIDE 1.8.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: ”En kadu homoseksuaalisia tekojani ja tulen tekemään niitä vastakin”

MIELIPIDE 19.7.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Raamattu Puistofilosofiassa – ”Tapahtuman kotisivuille kirjoitettu seminaarin esittelyteksti on kyllä pysäyttävä ja tyly”