HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 16.5.2022 09:00

Poliisi varoittaa venevarkauksista – etenkin perämoottorit ja soutuveneet lähtevät pitkäkynsien matkaan

Nina YlinenSisä-Suomen poliisilaitos varoittaa keväällä veneilykauden alkaessa ajankohtaisesta vitsauksesta: venevarkauksista.

Viime vuonna poliisilaitoksen alueella ilmoitettiin yhteensä 192 veneeseen kohdistuneesta rikoksesta. Etenkin joukosta nousevat esiin perämoottori- ja soutuvenevarkaudet, poliisilaitos kertoo tiedotteessa.

Kettingillä kiinni

Omaisuutensa voi poliisin mukaan suojata helpoimmin lukitsemalla vene karkaistulla kettingillä sekä vakuutusyhtiön hyväksymällä lukolla laituriin tai muuhun kiinteään esineeseen. Vene kannattaa jättää paikkaan, jossa moottorin irrottaminen on mahdollisimman hankalaa.

Veneestä kannattaa olla ylhäällä myös kaikki mahdolliset tiedot, veneen merkin ja valmistusvuoden lisäksi esimerkiksi kaikki naarmut ja kolhut. Vene ja perämoottori kannattaa myös valokuvata.
Myös vakuutusasioiden kunnossaolo kannattaa tarkistaa.

Vene myydään jopa omalta paikaltaan


Varastettu vene siirretään usein vain muutamien satojen metrien päähän, jonka jälkeen venevaras laittaa joko ilmoituksen myyntipalstalle tai vastaa veneen ostoilmoitukseen.
Poliisin tietoon on tullut myös lukuisia tapauksia, joissa venettä ei ole edes viety pois sen omalta paikalta – rannassa oleva lukitsematon vene on siis myyty suoraan sen omalta venepaikalta. Rikollinen saattaa myös vaihtaa anastamaansa veneeseen oman lukon ja pyrkii näin näyttämään myyntitapahtuman luotettavuuden avaamalla lukon hallussaan olleella avaimella ostajan läsnä ollessa.

Tarkkana käytettyjen kanssa


Käytetyn tavaran kaupassa ostajan tulisi aina varmistua siitä, että myyjällä on laillinen oikeus omaisuuteen.

– Ostajan tulee muistaa, että jos ostaa veneen jota olisi syytä epäillä anastetuksi, voidaan ostajaa epäillä kätkemisrikoksesta. Erityisesti alhainen hinta on seikka, jolloin ostajalla tulisi hälytyskellojen soida, poliisi muistuttaa tiedotteessa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 24.6.2022 06:00 Tilaajille

Vain selvänä ja virkeänä ajoon, muistuttaa poliisi – Sisä-Suomen poliisi tarkkailee juhannusliikenteessä muun muassa ajoetäisyyksiä

VILJAKKALA 21.6.2022 12:53 Tilaajille

Pieneläinrauta koitui Karhellakin liikkuneen karhun kohtaloksi – huonokuntoinen eläin jouduttiin lopettamaan

OIVASEUTU 17.6.2022 12:00 Tilaajille

Poliisi varoittaa huijausyrityksistä, joita on tehty pankin nimissä lähetetyillä tekstiviesteillä

OIVASEUTU 18.5.2022 20:00 Tilaajille

Kysyykö kaveri pankkitietojasi? – tarkkana, kyseessä saattaa olla huijaus

MIELIPIDE 12.5.2022 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Kenen pyörä lojuvat Käpälämäenkadulla?