IKAALINEN 26.1.2022 13:00

Patrakan teollisuusalueen ensimmäiset tontit myyntiin keväällä

Terhi Palonen


Ikaalisissa valmistellaan parhaillaan aivan kolmostien kupeessa ja keskustan läheisyydessä sijaitsevan Patrakan teollisuusalueen rakentamista. Siihen liittyen alueen ensimmäiset tontit ovat tulossa myyntiin kevättalvella.

Kaupunki käy parhaillaan neuvotteluja ely-keskuksen kanssa alueen tulevista tiejärjestelyistä, ja ne ovat perusta myös tulevalle asemakaavalle. Selvitystyössä keskeisenä hankkeena on uuden eritasoliittymän rakentaminen Sikuriin.
Lisäksi kaupunki käy neuvotteluja uusista maanhankinnoista alueelta. Niitä käydään muun muassa Ikaalisten seurakunnan kanssa, joka omistaa Patrakassa laajoja maa-alueita.

Uusia yritystontteja tulee myyntiin myös Teiharjusta

Parhaillaan kaupungin omistamalla Patrakantien puoleisella alueelle valmistellaan teollisuuskorttelia myyntikuntoon. Noin hehtaarin kokoisen korttelin tontit on tarkoitus saada myyntiin kevättalvella. Myyntiin on tulossa yritystontteja myös Teiharjun teollisuusalueelta, joka sekin sijaitsee kolmostien välittömässä läheisyydessä.

– Patrakan teollisuusalue on laajuudessaan ja sen edellyttämien järjestelyjen takia yksi merkittävimmistä lähiajan hankkeista. Teollisuusalueella tavoitellaan merkittävää lisää elinkeinotoiminnalle. Tämän vuoksi alueen kehittäminen vaatii myös suuria taloudellisia panostuksia, kertoo kaupungin tekninen johtaja Satu Rask.
Kaupunki on varannut ensi vuodelle yhteensä 400 000 euroa Patrakan suunnitteluun ja selvitysten tekoon sekä alueen kiviaineksen louhintaan ja murskaukseen. Maanhankintaan kaupunki on varannut 600 000 euroa. Niistä osa menee Patrakan maanhankintoihin, mikäli kaupunginhallitus niin päättää ja jos kauppoja syntyy.
Kaupunki omistaa Patrakan alueelta nyt noin 18 hehtaarin alueen.
Selvityksen eritasoliittymästä ja muista tiejärjestelyistä on tarkoitus valmistua vielä tänä talvena.. Selvityksen valmistuttua työ jatkuu tiesuunnitelman ja katusuunnitelmien laadinnalla.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 14.11.2023 08:00 Tilaajille

Patrakan louhintaurakka Kamrock Oy:lle noin 290 000 eurolla

IKAALINEN 28.3.2023 14:05 Tilaajille

Rekka heittelehti kolmostieltä ojaan, sitä väistänyt henkilöauto päätyi myös ojaan

IKAALINEN 17.3.2023 17:00 Tilaajille

Patrakka on Ikaalisten kaavoituksen lähiaikojen ykköskohde – Teiharju voisi tarjota isompia yritystontteja

IKAALINEN 27.8.2022 19:00 Tilaajille

Ikaalisten yrittäjäkierros vei Patrakkaan, Vatulaan ja Teikankaalle - Fortum työllistää jo noin 60 henkilöä

IKAALINEN 30.4.2022 10:00 Tilaajille

Kone-Kostamo murskaa Patrakan kallioita 210 000 euron hintaan – urakka toteutetaan alkukesästä