IKAALINEN 17.7.2024 13:00

Parkano valittaa enklaavipäätöksestä hallinto-oikeuteen – Sen mielestä ministeriön päätös hylätä siirto saattaa olla laiton

Terhi Palonen

Parkanon kaupunki valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle valtionvarainministeriön päätöksestä, jolla se hylkäsi Parkanon esityksen Rukonevan enklaavin siirron Ikaalisilta Parkanolle.

Noin 200 hehtaarin enklaavi Lapinnevalla kuuluu Ikaalisten kaupungin alueeseen, vaikka se sijaitsee Parkanon alueen sisässä. Ikaalinen vastustaa Parkanon esitystä enklaavin siirrosta.
Valtionvarainministeriö teki kesäkuussa hylkäävän päätöksen enklaavin siirrosta ja siten kuntajaon muuttamisesta. Maanantaina kokoontunut Parkanon kaupunginhallitus päätti tehdä päätöksestä valituksen hallinto-oikeudelle ja esittää siinä päätöksen kumoamista.
Rukonevan enklaavi kuuluu Kangaslammin energiahankealueeseen, jonne on suunniteltu sijoitettavaksi 10-20 tuulivoimalaa sekä aurinkovoimala noin 40 hehtaarin alueelle. Valtiovarainministeriön päätöksen perusteluissa todetaan muun muassa, että alueella saattaisi olla tulevaisuudessa Ikaalisten kaupungille suuri taloudellinen merkitys.
Parkanon mielestä ministeriön päätöksen perustelut ovat erittäin hatarat ja niissä on seikkoja, jotka eivät pidä paikkaansa.

Parkano epäilee myös, että valtiovarainministeriön hylkäävä päätös kuntajaon muuttamista Ikaalisten ja Parkanon välillä saattaa olla laiton.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN, PARKANO 17.6.2024 14:55 Tilaajille

Ikaalisten ja Parkanon raja pysyy ennallaan – Valtiovarainministeriö hylkäsi Parkanon ehdotuksen

OIVASEUTU 12.4.2024 10:00 Tilaajille

Parkanon kaupunginhallitus evästi Kauko Turusen kokousmatkalle Ikaalisiin – Leppäkosken yhtiökokous on ensi viikolla

IKAALINEN 19.1.2024 11:00 Tilaajille

Kaupunginhallitus linjaa maanantaina, merkitseekö Ikaalinen Leppäkosken osakkeita

IKAALINEN 16.12.2023 10:00 Tilaajille

Parkano hakee Rukonevan enklaavin siirtoa – Ikaalisten hanketta vastustavalla lausunnolla ei ollut Parkanon valtuustolle mitään merkitystä

IKAALINEN, PARKANO 2.12.2023 10:00 Tilaajille

Pohjan Voima suunnittelee tuuli- ja aurinkopuistoa Parkanoon ja Ikaalisiin, mukana kiistanalainen enklaavi – Kaavoitusaloite on lähetetty molemmille kaupungeille