JÄMIJÄRVI 6.8.2022 15:00

Palokoskella juhlittiin kylän uusia vauvoja – kyläyhdistys pitää jämijärveläistä kylää elävänä

Sanna Kenttä
Palokosken kyläyhdistys ry on muistanut perinteisesti Palokosken kylään syntyneitä vauvoja perheineen jo vuosien ajan. Viime sunnuntain juhlassa muistettiin vuonna 2021 syntyneitä vauvoja. Vuoden aikana Palokoskelle syntyi kaksi vauvaa. Järvenmäen perhe saatiin mukaan juhlaan kodalle.

Palokosken kyläyhdistyksen kota on toiminut viime vuodet kyläyhdistyksen ja kyläläisten kokoontumispaikkana. Aiemmin kokoontumiset ja tapahtumat järjestettiin Palokosken koululla. Nykyisin koulu on yksityisomistuksessa.
Kodalla on pidetty useat vauvajuhlat, vappukarkelot, Avoimet pihat, syöty joulupuurot ja pidetty niin hallituksen kuin yleisetkin kokoukset. Kesällä ympäristö pyritään pitämään siistinä ja kukkaistutukset tuovat oman värinsä ympäristöön. Syksyisin kota valaistaan kausivaloilla ja jouluksi vielä lisätään joulukuusi valoineen. Kota ympäristöineen on tuonut viihtyisyyttä kylään ja lisännyt vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Hankkeen avulla kodan ympäristöön saatiin rakennettua terassi, portaat alas joelle ja tasanne rantaan, maitolaituria unohtamatta. Terassi tuo lisätilaa ja siinä on juotu monet kahvit ja syöty monet grillimakkarat. Portaat vievät turvallisesti alas joen rantaan ja onpa portaita käytetty kuntoilumielessäkin. Portaiden alapäässä olevalla tasanteella voi onkia tai vaikka ihailla Palokosken vanhaa kivisiltaa ja kauniita jokimaisemia. Kaikki toiminta kodalla toteutetaan talkoovoimin. Kota ja kodan ympäristö on kyläläisten vapaassa käytössä.
Palokosken kyläyhdistys pitää yllä kylän yhteisöllisyyttä. Se haluaa luoda vapaa-ajan viettoon sopivan ympäristön kodalla ja järjestää erilaisia tapahtumia. Toiminta ajoittuu pääosin kevät- ja kesäaikaan. Ennen korona-aikaa yhdistys järjesti myös matkoja, niin kotimaassa kuin ulkomaillekin. Ehkä retket ja matkat tulevat taas uudelleen mukaan toimintaan, aika näyttää.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 29.6.2022 13:00 Tilaajille

Pinsiössä vietetään luonnon vuotta –pölyttäjäpörriäisiä hellitään kylvämällä kukkasiemenseosta

HÄMEENKYRÖ 16.1.2022 10:00 Tilaajille

Kaksi ensimmäistä yhdellä syntymällä: vuoden ensimmäinen hämeenkyröläinen on myös perheensä esikoinen

VILJAKKALA 14.11.2021 11:00 Tilaajille

Hyvää isänpäivää! – Pikkuinen pottu teki Mikko Malkamäestä isän