OIVASEUTU 4.11.2021 13:00

Painettu Oiva tavoittaa viikossa yli 13 000 lukijaa, verkossa vahvaa kasvua

Katri Linnikko

Seutulehti UutisOivan parissa viihtyy viikoittain 13 200 lukijaa. Lukijamäärä käy ilmi Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT 2021), jossa oli mukana yhteensä 252 lehteä. Oivan lukijoiden ajatukset sanomalehdistä olivat keskimääräistä positiivisempia.

Tutkimuksen mukaan 93 prosenttia (koko tutkimus 90 %) Oivan lukijoista on sitä mieltä, että sanomalehti kokoaa yhteen tärkeimmät uutiset ja puheenaiheet. Oivan lukijoista 90 prosenttia (86 %) on sitä mieltä, että sanomalehdet ovat luotettavia ja 89 prosenttia (76 %) pitää sanomalehtiä tärkeinä. Oivan lukijoista 95 prosenttia (94 %) on sitä mieltä, että sanomalehdistä saa tietoa paikallisista asioista ja tapahtumista.

Verkossa lähes 30 000 latausta viikossa

Printtilehden lukijoiden lisäksi Oivan verkkouutisten houkuttelevuus on vahvassa kasvussa. Oivan verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa tehdään viikoittain lähes 30 000 sivulatausta.

Tietoykkönen Oy:n kesäkuussa toteuttaman lukijatutkimuksen mukaan Oivan tilaajista 71 prosenttia vierailee Oivan verkkosivuilla viikoittain. Heistä viidennes päivittäin tai lähes päivittäin.
Oivan verkkopalvelu on 84 prosentin mielestä helppokäyttöinen ja sisältää 78 prosentin mielestä mielenkiintoista sisältöä.
Oivan keväällä julkaistu uusi mobiilisovellus on saavuttanut lukijoiden suosion. Käyttäjät kiittelevät sovellusta helppokäyttöiseksi ja selkeäksi. Käyttäjät ovat tyytyväisiä saadessaan verkosta tietoa lähiuutisista jo ennen viikon paperilehden ilmestymistä.
Tilaajat lähettivät Oivan tekijöille hyvää palautetta tutkimuksen kautta muun muassa siitä, että Oivan sisältö on kauttaaltaan paikallista. Kiitosta tuli myös siitä, kun digilehti ilmestyy jo keskiviikkoiltana. Toiveita tuli tasapuolisuudesta. Joku toivoi enemmän juttuja Hämeenkyröstä, toinen Ikaalisista.
Vastanneista ei-tilaajista hieman yli puolet (53%) kertoi käyvänsä Oivan verkkopalvelussa viikoittain.
Ei-tilaajia verkkopalveluun houkuttelevat eniten paikalliset uutiset (62%). Yksittäisen jutun perässä tulee vastaajista vajaa kolmannes (29%).
Lukijatutkimuksen suoritti UutisOivaa julkaisevan Präntti Oy:n toimeksiannosta Tietoykkönen Oy kesäkuussa 2021.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 11.4.2024 14:00 Tilaajille

Oivan yrittäjäkahveilla puhuttiin innokkaasti markkinoinnista

HÄMEENKYRÖ 10.4.2024 13:00 Tilaajille

Sudenpentulauma Pandat tutustui lehdentekoon – Toimittaja-jälki on yksi monista partiolaisten suorittamista merkeistä

HÄMEENKYRÖ 23.2.2024 13:35 Tilaajille

Reportterit, uutisankkurit, kirjeenvaihtajat ja toimittajat tutustuivat paikallislehden tekoon – Oiva oli suurimmalle osalle kotoa tuttu

OIVASEUTU 24.12.2023 00:00 Tilaajille

Lukupaketti: Käkisaaren herra, kirjakaupasta luopuja ja yksi pieni tiitiäinen – Näitä juttuja luitte vuonna 2023

OIVASEUTU 23.12.2023 15:00 Tilaajille

Lukupaketti: Rikoksia, onnettomuuksia ja käräjiä – Näitä uutisia luettiin 2023