IKAALINEN/ÅNNABODA 5.5.2022 09:00

Nouski suuntaa Tiomilaan maltillisilla tavoitteilla – Päästäänkö viidentoista parhaan joukkoon?

Juho-Veikko HytöläNouski osallistuu viikonloppuna kilpailtavaan Ruotsin arvostetuimpaan suunnistusviestiin Tiomilaan yhdellä miesten joukkueella.


Tämän vuoden Tiomilan näyttämönä toimii Ånnabodan kylä Örebrossa noin 200 kilometriä Tukholmasta länteen. Koronapandemia on perunut kaksi edellistä tapahtumaa, joten suunnistajat ympäri Pohjoismaiden ovat odottaneet kevätklassikkoa kuin kuuta nousevaa.


Nouskin edustusryhmää pyörittävä Sami Siirilä odottaa Tiomilaa mielenkiinnolla, vaikka joukkue onkin heikentynyt edelliskerrasta. Seuranvaihdot ja muista syistä johtuvat puuttumiset eivät välttämättä näy laskusuhdanteena Viestiliigassa, mutta kymmenen hengen viestissä muutaman kovan nimen puuttuminen vaikuttaa kokonaispanokseen.


Muutama vuosi sitten Nouski saalisti Tiomilasta sijoitukset 10 ja 15, mutta edellä mainitusta syystä johtuen näiden tulosten uusiminen on kiven alla. Örebrohon lähdetäänkin edellisvuosia maltillisemmilla odotuksilla.


– Totta kai monen kovan miehen puuttuminen vaikuttaa iskukykyyn Tiomilassa. Tärkeää on kuitenkin, että meillä on edelleen erittäin vahva panos avainosuuksilla, joita ovat pitkät yösuunnistusosuudet sekä pitkä ankkuriosuus, Siirilä huomauttaa.

Skoonen sateinen yö vei kymppikärjen


Edelliskerralla eli kolme vuotta sitten Nouski olisi onnistuessaan kolkutellut kymppikärkeä, mutta sateinen ja pimeä yö Skoonessa osoittautui liian vaikeaksi. Nouskin sijoitus oli 26.
– Näihin viesteihin on vaikea asettaa tarkkoja sijoitustavoitteita, mutta joka tapauksessa meidän pitäisi edelleen yltää vähintään samalle sijalle kuin viime kerralla, Siirilä huomauttaa.
Örebrossa suunnistajia odottaa raskas maastopohja ja vaativat suunnistustehtävät.


– Suurimmalle osalle meidän miehiämme juuri tällaiset elementit ovat vahvuuksia, joten siinäkin mielessä kisaan voidaan lähteä hyvillä mielin, Siirilä jatkaa.


Naiset suunnistavat viisi osuutta lauantaina iltapäivällä ja miesten viesti on vuorossa lauantai-illan hämärryttyä. Miesten voittaja tiedetään varhain sunnuntaiaamuna.


Ikaalisten Nouseva-Voima suunnistaa Tiomilassa näin:


1. osuus 11,3 km Mikko Knuuttila
2. osuus 7,0 km Tuomas Kotro
3. osuus 11,3 km Eetu Savolainen
4. osuus 7,0 km Juha Luoma
5. osuus 15,5 km Juho Ylinen
6. osuus 6,0 km Vesa Taanila
7. osuus 6,0 km Konsta Vanhanen
8. osuus 7,0 km Andrew Barnett
9. osuus 9,6 km Fryderyk Pryjma
10. osuus 12,2 km Teemu Oksanen

Varamiehet: Juho-Veikko Hytönen, Hermanni Sankelo

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.11.2022 16:17 Tilaajille

Nuorten urheilustipendit jaettiin taekwondomitalistille, koripallojoukkueelle ja suunnistajalle

JÄMIJÄRVI 25.10.2022 08:30 Tilaajille

Reilut 600 suunnistuksen ystävää haki rasteja Jämillä – miesten voittaja haaveilee muuallekin samanlaisia maastoja

IKAALINEN 17.10.2022 17:00 Tilaajille

Nouski hallitsee erikoispitkää matkaa – draaman jälkeen Jämsän kilpailusta sukeutui kaksoisvoitto

IKAALINEN 10.10.2022 17:00 Tilaajille

Nouski ja Rastikarhut sijalle 18 maailman toiseksi suurimmassa suunnistusviestissä – kerta kaikkiaan onnistunut loppu viestisuunnistuskaudelle

HÄMEENKYRÖ 15.9.2022 17:00 Tilaajille

Kyrös-Rastin nuorilla takana hieno kesä – hienoja kokemuksia ja onnistumisia