Mielipiteet 3.9.2023 10:00

Napakat 30.8. – ”Hyvinvointialue onkin pahoinvointialue”

Parhaillaan valmistellaan jo ensi vuonna 2024 järjestettävää Sata-Häme Soi -juhlaa. Sunnuntaina oli näytelmä (jota ei tiennyt näytelmäksi ennen kuin paikan päällä vasta) eli tiedottaminen oli tässä ontuvaa. Olisi myös hyvä, jos tällainen tapahtuma olisi sisällä, jos sattuu olemaan huono sää. Hyvä olisi myös, jos esitystä esitettäisiin pidempään. Mukavaa kuitenkin on, että näytelmä on ilmainen. Sata-Häme Soi -juhlien ohjelman voisi julkaista Oiva-lehdessä. Kaikilla ei ole nettiä mistä ohjelman katsoo. Kultainen ja Hopeinen harmonikka televisioitiin mutta tiedottaminen tästä oli todella puutteellista. TV-lähetyksien ajankohdan voisi mainita myös Oiva-lehdessä. TV-lähetyksen olisi parasta tulla Ylen kanavilta. Nyt lähetys tuli kanavalta, joka ei näy joka paikassa.


Uutta kesää kohti

Äkönmaan ampumaradan lopettamista ajavat muutaman vuoden sisällä lähistöltä kiinteistöjä tai tontteja ostaneet taikka myyneet. Ainakin täällä lehdissä he kuitenkin ”edustavat” kyläläisiä. Täällä kylällä on radan kanssa eletty vuosikymmeniä ja toivottavasti eletään vastakin. Rata on osa Äkönmaata ja tänne se kuuluu. Mutta näyttää olevan niin, että kuka eniten ääntä pitää se kuullaan. Ja kunnan herrat ovat vielä tähän samaan junaan hypänneet.


Hävetkää

Hyvinvointialue onkin pahoinvointialue. Terveyskeskuksilla, jotka aiotaan lakkauttaa, ei ole ketään edustajaa hallituksessa pitämässä paikallisten asukkaiden puolta.


Iso luuta lakaisee

Työmatkaliikenne on tuonut opiskelijat Länsilinjan aamubusseihin. Penkit eivät riitä, vaikka kaksi autoa kulkee tunnin välein Ikaalisista Tampereelle. Bussi täyttyy Hämeenkyrössä ääriään myöten. Loput saavat seisomapaikkoja. Länsilinja on varmasti palautetta saanut. Kuuntelin aamulla nuoren miehen yskimistä ja köhimistä. Muille hän kehui sairastavansa koronaa. Lisäksi henkilö luki kännykästä ohjeet mistä saa huumeita ja kuinka niitä voi suonensisäisesti käyttää! Näinkö helppoa se on? Huumeiden alennusmyynti. Menikö hän kouluun Tampereelle vaiko huumediileriksi kadulle?
Taidan jatkossa tilata mummotaksin Tampereelle.


Marja-Liisa Vainionpää

Vielä on kesää jäljellä tai ainakin aikaa ennen lumen tuloa. Kirkko hoitaa tiluksensa niin hienosti niin voisikohan kunta sieltä lainata ihmistä hoitamaan Kurjenmäen ympäristön. Joka puolella rehottaa rikkaruohoa ja kasvit tarvitsevat leikkausta myös. Iloa silmälle vanhuksille ja myös meille muillekin.


Kunnan asukasOnko sinulla napakkaa sanottavaa? Lähetä viestisi tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä 044 082 0040. Voit myös soittaa tai laittaa viestiä toimituksen sähköpostiin osoitteeseen toimitus@oivaseutu.fi. Muista kertoa nimesi ja yhteystietosi – ne jäävät ainoastaan toimituksen tietoon.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

MIELIPIDE 30.9.2023 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Äänestäjien oikeus saada tietoa päätöksenteosta ei toteudu Pirhassa – ”Yksipuolinen tiedotus aiheuttaa huolta, väärinkäsityksiä ja kyynistymistä”

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 27.9.2023 11:30 Tilaajille

Kouluterveyskysely paljastaa: Kouluruoka maistuu Jämijärvellä, netti stressaa Ikaalisissa

MIELIPIDE 26.9.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Haluanko uimaan vai matematiikan tunnille? – ”Toivoisin, että oppilaita kuunneltaisiin tässä asiassa enemmän”

MIELIPIDE 25.9.2023 08:00 Tilaajille

Lukijalta: Älä eristä itseäsi kirjojen maailmasta – ”Kirjat ovat täydellinen tapa nähdä maailma lukuisista eri näkökulmista”

MIELIPIDE 22.9.2023 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Ikaalislaiset, käyttäkää vaikutusvaltaanne! – ”Jos palautetta ei anneta, mikään ei muutu”