Mielipiteet 29.4.2021 18:00

Myllykolussa maalaisjärki käyttöön

On surullista ja häpeällistä ettei kunnalla ole muka varaa nopeaan kunnostukseen. Ovatkohan Sillanpää ja Myllykolu olleet Hämeenkyrölle kuitenkin sama kuin kylpylä Ikaalisille? Rahat maalaisjärjellä tehtävään hommaan pitäisi löytyä vaikka jonkun perstaskusta! Museovirastonkin hyväksymä pystylaudoitus ajan, auringon ja sateen haristamiin hirsiseiniin on teknisesti ja taloudellisesti ainoa oikea menetelmä. Hiljalleen harmaantuva pystylaudoitus muuttaa ulkonäköä, mutta näin se vain on. Kohta ei ole mitä peittää.
Toivotaan, että tekninen lautakunta voisi tehdä pikaisesti uuden päätöksen esimerkiksi näin:
Koska museovirasto on hyväksynyt ulkoseinien pystylaudoituksen Myllykolun hirsiseiniin, koska paikallinen sahalaitos on päättänyt lahjoittaa tarvittavat materiaalit ja koska vapaaehtoiset käsistään kätevät talkoolaiset ovat lupautuneet tekemään työt ja koska tekniselle lautakunnalle jää vain talkoovakuutuksen ja talkookahvien kustannukset, niin lautakunta päättää ilman sen suurempaa byrokratiaa teettää kunnostuksen kesällä 2021.
Samalla tehdään katon vaatimat pienet korjaukset lahjapäreillä. Lautakunta toteaa lopuksi että tarkan laskennan mukaan kunnan omana työnä kustannukset olisivat materiaalikuluineen 3925,42 euroa. Hankesuunnitelmaa (noin 4500 euroa) ei tarvita, koska Museoviraston yleiset ohjeet vastaavat sitä. Tulee oikein ikävä Noin Seitsemää Veljestä, jotka pistivät Heiskan hienoon kuntoon.
Muitakin sinänsä pieniä hankkeita taidetaan käsitellä kuin kyse olisi miljoonaluokasta. Helppo on siirtää eteenpäin, vedota rahattomuuteen ja olla tutkimatta halpoja keinoja.
Vapaa-ajan timpuri

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa

JÄMIJÄRVI 18.4.2024 15:00 Tilaajille

Jämijärven tilinpäätös viipyy yhteistyökumppanin ongelmien vuoksi

JÄMIJÄRVI 16.4.2024 13:40 Tilaajille

”Pitää luoda ympäristö, jossa kukaan ei jää yksin” – Nuorten tilanne huoletti Jämijärven valtuustoa

IKAALINEN 13.4.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunki myönsi noin 6 000 euroa vesistöjen kunnostushankkeisiin