HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 30.5.2022 15:00

Mökkiavaimen yöpyjät tuplaantuivat toukokuussa, kesästäkin näyttää tulevan vilkas – seudulla luotetaan matkailun nousuun, ja nyt matkailijoissa on myös ulkomaalaisia

Anne Salminen

Kotimaanmatkailun suosio jatkaa nousukiitoaan, kertovat Ikaalisten matkailijaluvut.
Yöpyjämäärät tuplaantuivat toukokuussa verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan Ikaalisten kehitysyhtiö Kylpyläkaupunki Oy:n vuokraamissa mökeissä ja lomaosakkeissa.
– Tähän vaikuttavat jääkiekon MM-kisat, jotka näkyvät positiivisesti koko Pirkanmaan alueen majoituksissa, sekä ylipäätään kansainvälisen matkailun aukeaminen koronavuosien jälkeen, Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Ruotsalainen kommentoi.
Uutinen on erityisen innostava siksi, että jo viime vuosi oli kehitysyhtiön omistaman Mökkiavaimen matkailijoissa laskettuna ennätyksellinen. Koko vuoden majoittujien määrä kasvoi noin neljänneksellä verrattuna vuoden 2020 majoittujiin.
Pelkästään kesällä Toivolansaari Campingin alueella yöpyi liki 7 000 matkailijaa mökeissä ja vaunuissa.
Kansainvälinen matkailukin on piristymässä. Tänä vuonna yli neljäsosa toukokuun yöpyjistä tuli ulkomailta, kun viime vuonna heitä ei majoittunut Mökkiavaimen kohteissa juuri lainkaan. Mökeissä ja lomaosakkeissa majoittui toukokuussa myös yritysasiakkaita pidempiä ajanjaksoja.
Vilkkain aika Mökkiavaimen mökeissä ja leirintäalueella on juhannuksesta koulujen alkuun. Toukokuun varaustilanteen perusteella kesästä on tulossa vilkas, ja kansainvälisten asiakkaiden määrä on kesälläkin selvässä nousussa.

Hämeenkyrö on herkullinen

Hämeenkyrön majoituskohteissa ja Matkaparkissa yöpyjiä ei ole aikaisempina vuosina tilastoitu, joten tarkkoja lukuja matkailuinnon kiihtymisestä ei kunnassa ole.

Kotimaanmatkailun suosion säilymiseen kunnassa kuitenkin luotetaan.
– Näyttää todella valoisalta. Kotimainen matkailu on kasvattanut suosiotaan ja suosio on tullut jäädäkseen, Hämeenkyrön elinkeinokoordinaattori Karo Tammisto sanoo.
Hämeenkyröä Tammisto pitää suorastaan herkullisena kohteena esimerkiksi Tampereelta saapuvalle.
– Saat matkailufiiliksen, vaikka menisit yöksi kotiin. Hämeenkyrössä on kauniita maisemia, hienoja kohteita sekä todella paljon tapahtumia, jotka muuten on koottu Maisematie-sivustolle, Tammisto sanoo.

Hämeenkangas kiehtoo

Jämijärven vt. hyvinvointipäällikkö Teemu Huhtakangas uskoo, että koronarajoitusten purku näkyy niin ulko- kuin kotimaanmatkailussa.

– Ulkomaanmatkailua on varmasti enemmän, mutta myös kotimaanmatkailu on suosiossa, Huhtakangas sanoo.
– Luontomatkailu on hyvin suosittua, ja Jämijärvellä siihen on erinomaiset mahdollisuudet. Jämijärvi on luonnonkaunis maaseutukunta.
Eri puolilla Suomea asunut Huhtakangas aloitti työssään helmikuun alussa. Uudella kotipaikkakunnallaan hän on ihastunut erityisesti Hämeenkankaan maisemiin, joita hän on ihastellut pyörän selästä.
– Jos ei ole Jämillä käynyt, niin nyt kannattaa, Huhtakangas vinkkaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

OIVASEUTU 20.5.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalinen ja Jämijärvi paransivat tuloksiaan yrittäjäbarometrissa – ”Tulee pientä urheiluhenkeä”

JÄMIJÄRVI 20.3.2024 14:00 Tilaajille

Jämijärveläinen seikkailupuisto myynnissä – Mukana tulevat vaijeriliuku ja kiipeilyvaljaat

IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 28.1.2024 14:00 Tilaajille

Seitsemisen kävijämäärä pysyi ennallaan – Koveron perinnetila kasvatti suosiotaan

OIVASEUTU 24.1.2024 09:00 Tilaajille

Talven matkailulehti ilmestyi tänään – Lue se täältä!

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 22.1.2024 07:00 Tilaajille

Kunnat markkinoivat itseään monin keinoin – ”Jos tuote on kunnossa, ei siihen tarvitse ylettömästi tuputtaa rahaa”