IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 23.6.2022 13:00

Miten Seitsemisen kansallispuistoa pitäisi kehittää? – Kansallispuiston tulevaisuuteen voi vaikuttaa vastaamalla kyselyyn

UutisOiva

Kymmenet tuhannet jalkaparit kävelevät Seitsemisen kansallispuistossa vuosittain. Viime vuonna Seitsemisessä vieraili 48 200 kävijää, ja sitä edellisenä vuonna kävijöitä oli huikeat 60 800.
Kasvaneiden kävijämäärien vuoksi Metsähallituksen Luontopalvelut päivittää kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaa.
Puiston kävijöitä muun muassa ohjataan alueille, jossa luonto- ja kulttuuriperintöarvoille ei aiheudu vahinkoa.
Metsähallitus haluaa saada kävijöiltä mielipiteitä alueen saavutettavuudesta, harrastusmahdollisuuksien ja palvelujen kehittämisestä sekä luonnosta ja historiasta.
Jokainen voi kertoa mielipiteensä ja näkemyksensä puiston kehittämisestä, arvoista tai vaikkapa retkeilyrakenteiden sijoittelusta.
Tänään torstaina avautunut kysely on avoinna 22. elokuuta asti. Kyselyyn pääset painamalla tästä. Seitsemisen hoito- ja käyttösuunnitelmaa on mahdollisuus kommentoida myös perinteisenä lausuntona myöhemmin tänä vuonna.
– Suunnitelman avulla sovitetaan luonnon, kansallispuistossa kävijöiden sekä sidosryhmien tarpeita yhteen. Puiston käyttäjillä, kuntalaisilla, viranomaisilla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus vaikuttaa kansallispuiston tulevaisuuteen vastaamalla Metsähallituksen Luontopalvelujen kyselyyn, Metsähallitus kertoo tiedotteessaan.
Hoito- ja käyttösuunnitelmassa määritellään myös tulevaisuuden tavoitteet esimerkiksi luonnonhoidolle ja määritellään kestävän käytön rajat.
Suunnittelualueeseen kuuluu Seitsemisen kansallispuisto, mutta puiston reitistö linkittyy myös alueen ulkopuolisiin retkeilyreitteihin ja virkistyspalveluihin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

MIELIPIDE 10.6.2024 09:00 Tilaajille

Lukijalta: Metsähallituksen harharetki – ”En ole ikinä nähnyt yhdellä karttalehdellä noin paljon ojitettuja soita”

OIVASEUTU 27.4.2024 15:00 Tilaajille

Luonnonystävän koti- tai mökkipiha on todellinen onnela – Suven kaunein ääni on käen kukunta

MIELIPIDE 24.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Laiskotellen – ”Varoitus! Seuraava osuus saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita”

LUKIJALTA 24.4.2024 13:30 Tilaajille

Lukijalta: Päätöksenteon suppeus vaikuttaa yksilön perusoikeuksiin – Maantieteellisesti pienelle alueelle on suunnitelmissa rakentaa noin 160 tuulivoimalaa

OIVASEUTU 12.4.2024 17:00 Tilaajille

Dokumentti esittelee Hämeenkyrön ja Ikaalisten luontoa – Sisätön liiturit ylistävät seudun luontoa