IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 23.6.2022 13:00

Miten Seitsemisen kansallispuistoa pitäisi kehittää? – Kansallispuiston tulevaisuuteen voi vaikuttaa vastaamalla kyselyyn

UutisOiva

Kymmenet tuhannet jalkaparit kävelevät Seitsemisen kansallispuistossa vuosittain. Viime vuonna Seitsemisessä vieraili 48 200 kävijää, ja sitä edellisenä vuonna kävijöitä oli huikeat 60 800.
Kasvaneiden kävijämäärien vuoksi Metsähallituksen Luontopalvelut päivittää kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmaa.
Puiston kävijöitä muun muassa ohjataan alueille, jossa luonto- ja kulttuuriperintöarvoille ei aiheudu vahinkoa.
Metsähallitus haluaa saada kävijöiltä mielipiteitä alueen saavutettavuudesta, harrastusmahdollisuuksien ja palvelujen kehittämisestä sekä luonnosta ja historiasta.
Jokainen voi kertoa mielipiteensä ja näkemyksensä puiston kehittämisestä, arvoista tai vaikkapa retkeilyrakenteiden sijoittelusta.
Tänään torstaina avautunut kysely on avoinna 22. elokuuta asti. Kyselyyn pääset painamalla tästä. Seitsemisen hoito- ja käyttösuunnitelmaa on mahdollisuus kommentoida myös perinteisenä lausuntona myöhemmin tänä vuonna.
– Suunnitelman avulla sovitetaan luonnon, kansallispuistossa kävijöiden sekä sidosryhmien tarpeita yhteen. Puiston käyttäjillä, kuntalaisilla, viranomaisilla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus vaikuttaa kansallispuiston tulevaisuuteen vastaamalla Metsähallituksen Luontopalvelujen kyselyyn, Metsähallitus kertoo tiedotteessaan.
Hoito- ja käyttösuunnitelmassa määritellään myös tulevaisuuden tavoitteet esimerkiksi luonnonhoidolle ja määritellään kestävän käytön rajat.
Suunnittelualueeseen kuuluu Seitsemisen kansallispuisto, mutta puiston reitistö linkittyy myös alueen ulkopuolisiin retkeilyreitteihin ja virkistyspalveluihin.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 25.6.2022 10:00 Tilaajille

Rasmus Mäkinen on luonnon lapsi – "Luonnossa ei tarvitse miettiä tai murehtia turhia"

IKAALINEN/YLÖJÄRVI 3.6.2022 13:00 Tilaajille

Uittajanpolku vie Seitsemisen tärkeimpien aarteiden äärelle – Kansallispuiston nelikymppisiä juhlitaan elokuussa

OIVASEUTU 2.6.2022 11:00 Tilaajille

Harvinaisuudet saivat bongarit liikkeelle: Vesajärvellä vaanittiin kiljuhanhen perässä, Kyröspohjassa keikkui kattohaikara

HÄMEENKYRÖ 1.6.2022 15:00 Tilaajille

Multainen maa on lehdon merkki – ”Kuusikin kuuluu lehdon luontaisiin lajeihin, mutta ei ainoana puulajina”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 22.5.2022 15:00 Tilaajille

Vatulanharju, Sarkkilanjärvi, Seitseminen... missä on sinun lempiluontopaikkasi? – Pirkanmaan liitto kartoittaa luontokohteita