IKAALINEN 14.4.2023 17:00

Miltä näyttää tulevaisuuden Ikaalinen? – ”Sadan vuoden päästä on lentäviä autoja”, kirjoittivat kolmoset

Nina Ylinen



Jokin aika sitten vietettiin Uutisten viikkoa, jonka tehtävänä on muun muassa opettaa medialukutaitoa päiväkoti- ja kouluikäisille. Tämän vuoden teemana oli ”Ymmärrä tulevaisuuttasi”. Sen innoittamana pyysimme koululaisia kirjoittamaan siitä, miltä tulevaisuus voisi näyttää seudullamme.
Ikaalisten Valkean Ruusun koulun kolmoset tarttuivat haasteeseen. Miltä Ikaalinen näyttää tulevaisuudessa? Tässä osa kirjoituksista, jotka perille toimittivat opettajat Emilia Schneider ja Tiia Hämeensaari.

”Jos mistään ei tarvitsisi maksaa, vanhemmat eivät joutuisi menemään töihin”

Haluaisin, että tulevaisuus olisi iloinen ja normaali.

Haluaisin, että tulevaisuudessa Ikaalisiin rakennettaisiin lentokenttä. Ja haluaisin, että Ikaalisiin tulisi myös huvipuisto, eläintarha, ratsastuskouluja, ja että ihmiset eivät roskaa. Ja että Ikaalinen olisi kuin Tampere, että tekeminen ei loppuisi. Minulla ja ystävilläni olisi paljon tekemistä ja hauskaa. Joka aamu, kun heräisin, minulla ei olisi koskaan tylsää. Olisi myös hauskaa, jos mistään ei tarvisi maksaa, jotta minun vanhemmat eivät joutuisi menemään töihin. Ja olisi kaikki päivät vapaita, mutta koulu olisi silloin kun huvittaa eikä pakollista. Tälläinen olisi minun tulevaisuus.


Josefina H.


”VR-elokuvia ja ajatuskoneita”

Tulevaisuudessa Ikaalisissa on itseohjattavia autoja.

Sadan vuoden päästä on lentäviä autoja, painovoimalautoja, vr-elokuvia, painovoimakenkiä, ajatuskoneita ja rakennusrobotteja.
Voimme muuttaa tulevaisuutta paremmaksi: emme heitä roskaa ojiin ja saastuttaisimme vähemmän luontoa.


Julius K.


”Ei roskata luontoa”

Ei roskata luontoa. Sen sijaan, että heitetään roskat roskiksen viereen, niin heitetään ne roskat roskiin. Eli suojellaan luontoa! Viidenkymmenen vuoden päästä arki menee näin: herätään, sitten syödään aamupala ja mennään töihin/kouluun. Sitten opettaja sanoo, että tänään kerätään roskia luonnosta ja tehdään pikku retki samalla. Teillä on eväät, jos ei ole, niin koululta voi vaikka ottaa näkkäriä ja pillimehun. Nyt vielä muutetaan tulevaisuutta. Eli suojellaan luontoa! Heitetään roskat roskiin!

Hilma A.


”Enemmän ravintoloita”

Tulevaisuudessa olisi enemmän ravintoloita kauppakeskuksessa. Ei heitetä vähänkään roskia luontoon!

Voisin reissata muissa maissa esim. Intiassa.
Haluaisin ison talon hienossa paikassa.


Daniel A.


”Välitunneilla voisi ratsastaa vapaasti”

Tulevaisuudessa Ikaalisissa olisi kouluissa pieni talli ja kenttä ja välitunneilla voisi ratsastaa vapaasti. Ja koirille olisi koirapuisto missä ne viihtyisivät vaikka koko päivän! Olisi myös kivaa, jos Ikaalisissa olisi iso ratsastuskoulu, missä olisi kilttejä ja vikureita hevosia. Sadan vuoden päästä maailmassa ei olisi yhden yhtään ongelmaa ja kaikki olisivat sovussa. Tulevaisuus olisi parempi, jos sähkö ja bensa ei olisi niin kallista ja maailmassa ei olisi tyhmiä ihmisiä ja jotkut asiat olisivat halvempia. Toivoisin myös ,että Ikaalisissa oli suuri lelukauppa missä olisi paljon schleichejä ja keppihevosia ja niille varusteita.


Linnea S.


”Olipa kerran...”

Olipa kerran
Ikaalisissa myrsky,
joka kaatoi puun maahan.
Sitten kotiväki heräsi unessa. Ihmetteli, mikä kaatui.
Niiden lapsen nimi oli Anna.


Maisa L.


”Mikään eläin ei kuolisi sukupuuttoon”


Ikaalisissa tulevaisuus olisi se minun mielestä, että eläimiä olisi enemmän ja ettei mikään eläin kuolisi sukupuuttoon ja ihmisiä voisi silti olla paljon. Sitten kun olisin aikuinen, niin arki olisi silloin tosi rauhallista ja kivaa. Minun mielestä tulevaisuutta voisi muuttaa niin, että saasteita ei tulisi yhtään niin paljon ja tehtaita ei ole ollenkaan. Lämpöä ei tehtäisi ja lämpöä saisi peitoista,vilteistä ja lämpimistä vaatteista. Talot rakennettaisiin puusta ja ruokaa kerättäisiin itse.Tulevaisuudessa ihmiset olisivat kilttejä toisilleen. Ja jos joku perhe olisi kipeänä, niin toinen auttaisi keräämään ruokaa. Kouluja ei olisi ja lapset olisivat silti super-super-liikunnallisia ja kilttejä. Sellainen olisi hyvä uusi Ikaalinen.


Enni L.


”Tuntuu hauskalta ja tuoksuu hyvältä”


Tulevaisuus Ikaalisista tuntuu hauskalta ja tuoksuu hyvältä. Kotimaani on kiva paikka.
Viiden vuoden päästä tuntuu siltä, että mä olisin vieläkin samassa kotimaassa ja haluaisin käydä Intiassa.

Arki tuntuu tulevaisuudessa tosi tosi hassulta ja naurettavalta
Haluaisin paremmaksi Ikaalisen, jotta siitä tulisi tosi tosi hyvä paikka, joka on Ikaalinen.


Valtteri J.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 28.3.2024 07:00 Tilaajille

Miten omaiset pääsevät vierailemaan hoivakotiin vaikka Lempäälään? Ikaalilaisilta ei heru ymmärrystä vanhuspalveluiden lakkauttamiselle

IKAALINEN 26.3.2024 15:07 Tilaajille

Ikaalisten yhteiskoulun ensi lukuvuoden järjestelyitä aletaan miettiä: Jatketaanko nykyisellään vai tuleeko lisää väistötiloja?

IKAALINEN, HÄMEENKYRÖ 25.3.2024 13:56 Tilaajille

Pirha teki päätöksensä: Ikaalisten ikäihmisten asumispalvelut lopetetaan

IKAALINEN 23.3.2024 10:09 Tilaajille

Pirkanmaan maakuntakaavoitus: Paikallisilta saatu palaute pienensi Horhalanperän kaavailtua tuulivoima-aluetta

IKAALINEN 22.3.2024 15:00 Tilaajille

Puistofilosofia ja Saunafestivaalit saivat Ikaalisten kaupungilta suurimmat kulttuuriavustukset