IKAALINEN/VAASA 4.3.2024 15:00

Milja Miikkulainen toi kotiin SM-pronssin Vaasasta – Oma ennätys uusiksi

Susanna Mäkelä

Nuorten (17-, 19- ja 22-vuotiaiden) yleisurheilun SM-hallikilpailut käytiin viime viikonloppuna Vaasan Mustasaaren Botniahallissa. Ikaalisten Urheilijoista SM-kilpailuihin osallistui kuusi oman ikäluokkansa kovaa yleisurheilijaa.

Ikaalisten Urheilijoiden viikonlopun kirkkain tähti oli N17-sarjassa kisaava Milja Miikkulainen, joka saavutti N17-sarjan 60 metrillä komeasti SM-pronssin. Miikkulainen aloitti kisaurakkansa lauantaiaamuna juoksemalla 70 juoksijan joukosta alkuerien neljänneksi nopeimman ajan 7,91. Välierissä 12 alkuerien nopeinta juoksijaa kamppailivat finaalipaikoista.

Miikkulainen onnistui välieräjuoksussaan upeasti juoksemalla välierien kolmanneksi nopeimman ajan 7,82, joka samalla kirjattiin Miikkulaisen uudeksi ennätykseksi. Finaalissa hän pinkoi vielä kaksi sadasosaa pois vain reilu tunti aikaisemmin syntyneestä ennätyksestään ja otti finaalissa komeasti kolmossijan ajalla 7,80. Miikkulaisen menestyksekkäästä valmennuksesta vastaa niin ikään Ikaalisten Urheilijoiden väreissä kilpaileva Samir Demnati.

Miikkulaisen lisäksi N17-sarjan 60 metrin alkuerissä Ikaalisten Urheilijoiden Ella Kurula ja Petra Broman juoksivat hyvät alkueräjuoksut. Kurulan aika 8,11 oikeutti alkuerissä sijaan 19 ja Bromanin aika 8,28 sijaan 36. Ikaalisten Urheilijoiden lauantaipäivän naisenergia sai jatkoa N19-sarjan kolmiloikassa, jossa Jenni Sormunen loikki hienosti sijalle 10 tuloksella 10,77. N19-sarjan 400 metrillä hyvällä energialla kisaan lähteneen Carita Kivimäen juoksu päättyi harmillisesti jalkojen hermotushaasteisiin.

M17-sarjassa Tuomas Mäkelän suunnitelmana oli urakoida pituudessa, kuulassa ja kolmiloikassa. Sitkeä flunssa toi suunnitelmiin harmaita pilviä, ja Mäkelä joutui jättämään pituuden ja kuulan väliin. Kolmiloikassa puolikuntoinen mies loikki ennätyksensä 12,71, joka oikeutti kilpailussa sijaan 5.

N17-sarjan 300 metrillä Miikkulainen juoksi ennätyksensä 42,15, joka oikeutti sijaan 8, ja Broman ennätyksensä 44,40, jolla Broman oli juoksun 28:s.