JÄMIJÄRVI 30.3.2023 10:00

Markulahden kehittäminen, kylien tervetulokyltit vai sähköiset infotaulut? Jämijärveläiset saavat äänestää toteutettavaksi omaa suosikkikohdettaan

Liisa Raipala

Jämijärveläiset pääsevät äänestämään, mitkä kolmesta kohteesta kunnassa pitäisi toteuttaa: Markulahden kehittämishanke, tervetulokyltit kyläteille vai sähköiset infotaulut keskeisiin paikkoihin?

Äänestys kunnan verkkosivuilla päättyy 10. huhtikuuta.
Kyse on osallistuvasta budjetoinnista, jossa kuntalaiset, Jämijärvelle rekisteröityneet yhteisöt ja muut kunnan jäsenet ehdottivat aiemmin tänä vuonna toivomiaan kohteita toteuttaviksi. Kaikkiaan ehdotuksia saatiin 19, joista valittiin osin niitä yhdistämällä kolme tässä yhteydessä toteuttamiskelpoista. Kuntalaisäänestykseen valittavista kohteista päätti kunnanhallitus.
Kaksi eniten ääniä saanutta ehdotusta toteutetaan.
Markulahden kehittämishankkeeseen kuuluisi muun muassa koirapuiston valaiseminen, aitauksen kunnostaminen, raivaus ja koiranuittopaikan merkitseminen. Samalla kehitettäisiin alueen muuta opastusta ja myös alettaisiin suunnitella veneenlaskupaikan parantamista sekä Avennon ja Markulahden välistä ulkoilureittiä. Markulahden kehittämiseen olisi tarkoitus hakea muutakin hankerahoitusta kuin kunnan budjettiin varattu raha.
Kyläteille tulevat tervetulokyltit noudattaisivat tänä vuonna käyttöön otettavia taajamakylttejä.
Sähköisissä infotauluissa voisi kertoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Kustannuksista riippuen niitä voisi olla esimerkiksi kirjastossa, koululla, terveysasemalla ja sopimuksen mukaan joidenkin yritysten tiloissa.

Ehdotuksia jäi myöhempään pohdintaan

Osallistuvaan budjetointiin on varattu kaikkiaan 10 000 euroa, ja siinä sai esittää hankkeita, jotka maksaisivat enintään 5 000 euroa. Lisäksi samassa yhteydessä sai tehdä laajempiakin ehdotuksia, joita voidaan tulevaisuudessa ottaa huomioon. Osaa ehdotuksista voidaan myös pohtia koulun lähiliikuntapaikan suunnittelussa.

– Esimerkiksi esitettyä avantosaunaa kunta ei pysty yksin toteuttamaan ja pyörittämään sen toimintaa. On kuitenkin hyvä tietää, että tällaisia toiveita on. Löytyisikö porukka, joka toteuttaisi sen? Kunta voisi olla mukana tukemassa, auttaa alkuun ja katsoa sopivaa paikkaa mutta ei olla päätoteuttajana, kuvailee vt. kunnanjohtaja Aku Autio.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 12.10.2024 15:00 Tilaajille

Valtaosa seudun nuorista suorittaa ajokorttinsa alaikäisenä – ”Moni kavereistakin suorittaa kortin 17-vuotiaana”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 9.10.2024 07:00 Tilaajille

Yhä useampi kunta joutuu taiteilemaan, jottei päädy ministeriön tarkkailulistalle – ”Luotamme omaan tekemiseen”

HÄMEENKYRÖ, JÄMIJÄRVI 27.9.2024 10:30 Tilaajille

Attendo aloittaa muutosneuvottelut ikäihmisten hoivakodeissa – Hyvinvointialueet vähentäneet ostoja

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, JÄMIJÄRVI 12.9.2024 11:00 Tilaajille

Yrityksille on tarjolla hyvin tontteja ja rakentamaankin pääsee nopeasti – Kauppa käy kuitenkin nihkeästi

JÄMIJÄRVI 9.9.2024 16:47 Tilaajille

Hyvinvointialue kartoitti sote-tiloja Jämijärvellä: Sairaanhoitajalle ja kotihoidolle tarvitaan tilat terveysasemalta