IKAALINEN 31.1.2024 15:00

Luomajärven Hevoskievarista etsitään maaseudun rauhaa – Elämyksen tarjoaa uusi holvisauna

Liisa Raipala

– Lomalla halutaan rentoutua, ja sauna on oleellinen osa rentoutumista. Sauna on jo mielikuvana sellainen, että se edistää rentoutumista, kuvailee Luomajärven Hevoskievarin yrittäjä Satu Haagmann juuri valmistuneen uuden holvisaunan luona.
Viime vuoden toukokuussa Hevoskievarilla koettiin epäonnea, kun 1800-luvulla rakennettu mallassauna paloi. Se oli ollut lomailijoiden suosima elämyssauna, joten tilalle piti saada jokin toinen elämyksiä tarjoava sauna.
Kertalämmitteisen kiukaan ja vesipadan sijaan uudessa saunassa on suihkutilat ja jatkuvalämmitteinen puukiuas.
– Saunan nimeä ensin arvottiin, koska rakennuksen päälle tulee maata ja kasvillisuutta, ja siitä tulee kuin hobittitalo. Päädyttiin kuitenkin holvisaunaan, koska se kertoo itse tilasta enemmän, Haagmann kertoo.
Saunan terassilla on iso palju ja kylmätynnyri viilentymistä varten, ja saunomisen yhteydessä voi oleskella myös kamiinalla lämpenevässä takkatuvassa.
Holvisaunasta ja Hevoskievarin toisesta, niin kutsutusta Koivusaunasta pääsevät nauttimaan muun muassa erityisille saunalomille tulevat, jolloin kokonaisuuteen kuuluvat majoituksen lisäksi myös ruokailut.
Sauna kuuluu myös ratsastuslomiin, ja myös esimerkiksi yritysryhmät ja polttariporukat ovat vuokranneet saunavuoroja.

Metsäretkelle ponin kanssa

Osaa lomailijoita kiinnostavat myös tilan muut aktiviteetit, joita on rekiajelusta ja ratsastuksesta fatbiken vuokraukseen ja kotieläinpihaan.
– Moni kuitenkin vain haluaa ihan olla rauhassa. Lomapaketteihin kuuluu kotieläinpihaan tutustuminen, ja lähes kaikki käyvät liikkumassa luonnossa. Meillä on bokseri Emma ja ystävällinen resque-koira Havu, jotka voi napata mukaan metsäpolulle. Ponipatikkaretkelle voi vuokrata mukaan talutettavaksi Aleksi-ponin, jonka reppuun pakataan eväät.
– Yksinkertaiset asiat toimivat, ja ihmiset haluavat täällä vain nauttia maaseudun rauhasta ja eläimistä.
Hevoskievarin yrittäjät Satu ja Mika Haagmann ovat viime aikoina ottaneet toiminnassa askelia takaisin aikaisempaan.
– Koronan aikana oli mahdoton kiire, ja täällä oli paljon ihmisiä töissä. Itse ajauduin lähinnä toimistotöihin, eikä se ollut se, mitä haluttiin kun tänne aikoinaan tultiin. Toimintaa riisuttiin pienemmäksi, ja tänne otetaan ihmisiä se määrä, jonka pystymme itse palvelemaan. Haluamme, ettei täällä olisi vilskettä vaan täällä olisi rauha. Ihmiset myös haluavat olla meidän kanssamme tekemisissä, ja on aina hauska tavata tuttuja asiakkaita pitkästä aikaa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 26.7.2024 17:00 Tilaajille

Luomajärven Hevoskievarilla pääsee ratsastusretkille, vaikka ei olisi koskenutkaan hevoseen – ”Huumorilla selviää kaikesta”

IKAALINEN 9.10.2021 19:00 Tilaajille

Luomajärven Hevoskievari on Ikaalisten vuoden yrittäjä