MIELIPIDE 14.2.2022 16:00

Lukijalta: Yläkoulussa annetaan liikaa koulutehtäviä – ”Oppilaat eivät jaksa tätä menoa kauaa”


Onko sinunkin mielestäsi koulutehtäviä liikaa? Oppilaita vaaditaan tekemään jokaisesta kouluaineesta erilaisia tehtäviä, joten vapaa-aika jää lyhyeksi ja harrastukset jäävät vähemmälle. Tehtäviä tulee joka viikko lisää ja missään vaiheessa ei ehdi rentoutumaan, ja toteamaan, että nyt on valmista. Oppilaat ovat väsyneitä koulussa, eivätkä jaksa panostaa tunneilla. Esimerkiksi kirjoja täytyisi lukea, ja sivuja niissä on monta sataa. Samaan aikaan täytyisi lukea eri aineiden saniksiin ja kokeisiin. On selvää, että oppilaat eivät jaksa tätä menoa kauan, ja numerot laskevat.

Monien koulutöiden palautuspäivämäärät voisivat olla kauempana, niin niitä voitaisiin tehdä tunnilla enemmän ja kotiin ei jäisi niin paljon tehtävää. Kokeista voitaisiin kertoa hyvissä ajoin, koska välillä niistä ei kerrota kuin vasta pari päivää ennen koetta ja kappaleissa ei mentäisi niin nopeasti.
Meidän mielestämme kouluhommia pitäisi suunnitella oppilaiden näkökulmasta.


N&B

<

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 30.10.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Syrjäytyneiden nuorten määrä on huolestuttava – ”Opettajien jaksamisesta pitää niin ikään kantaa huolta”

HÄMEENKYRÖ 16.10.2022 09:00 Tilaajille

Lukijalta: FES:in lukiolaiset saivat rutkasti ajateltavaa Finlandia-voittajalta – ”Hän vertaa raakkuja ihmisiin todeten jokaisen raakun olevan yksinään kuorensa sisällä, kuten me ihmisetkin”

MIELIPIDE 12.10.2022 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulupäiviä pitäisi lyhentää – ”Se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä”

OIVASEUTU 8.10.2022 19:00 Tilaajille

Katso video: Tinke vastaili nuorten kysymyksiin ja kertoi matkastaan somekuuluisuudeksi – ”Uskaltakaa unelmoida, uskaltakaa inspiroitua”

MIELIPIDE 22.9.2022 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Miksi koulu ärsyttää? – "Jos koulupäivät olisivat lyhyempiä, pääni kestäisi”