MIELIPIDE 30.5.2023 16:00

Lukijalta: Valtuustokausi on puolivälissä – nyt katse eteenpäinIkaalisissa, kuten muissakin Suomen kunnissa, valtuustokausi lähenee puoliväliä. Ensimmäiset kaksi vuotta ovat Ikaalisissa olleet raskaat, monestakin eri syystä.

Paljon on tapahtunut myös hyvää. Kaupunkimme on saanut uuden kaupunginjohtajan, sivistysjohtajan ja hallintojohtajan, eli kaupunkimme ylin virkamiesjohto on uusiutunut. Tehtyihin valintoihin olemme erittäin tyytyväisiä ja annamme valituille täyden tukemme heidän vaativassa työssään.
Jyllin Säätiön senioritalohankkeen takausta me allekirjoittaneet taustaryhminemme tuimme yksimielisesti. Näin saimme alulle tärkeän hankkeen, joka tukee osaltaan kunnan elin- ja pitovoimaa.
Tässä oli muutama ote menneestä. Nyt on kuitenkin katsottava eteenpäin.
Tuleva kaksivuotinen haastaa meitä sekä taloudellisesti että toiminnallisesti. Soteuudistus tuo kuntien talouteen ennustettavuutta, mutta myös huolta palvelujen säilymisestä. Tässä meille riittää puolustettavaa.
Näihin haasteisiin vastaamme yhteistyöllä, yhteistyöllä ryhmien välillä ja myös virkamiesten kanssa. Kaikissa asioissa mekään emme ole välttämättä samaa mieltä. Niissä tapauksissa asiat ratkaistaan äänestämällä ja matka jatkuu voittaneen kannan edistämisellä. Tämä kuuluu demokratiaan.
Toimielinten esittelijöille täytyy taata työrauha. Heillä on esittelijän vastuu ja myös esittelijän oikeudet. Kuntaorganisaatiossa esittelijät esittävät, me luottamushenkilöt päätämme ja viranhaltijat hoitavat päätökset täytäntöön. Jokaisen luottamushenkilön on pidettävä mielessä, että hyvään päätöksentekoon kuuluu myös kaikenasteinen kunnioitus, niin toisia luottamushenkilöitä kuin viranhaltijoita kohtaan.
Taloutta joudumme seuraamaan herkällä korvalla, pitämällä menot kurissa ja kenties löytämällä uusia tuloja. Tuloja voimme kasvattaa strategian mukaisesti aktiivisella elinkeinopolitiikalla, yrittäjämyönteisyydellä ja varmistamalla perusta yritysten kasvulle ja uusien yritysten sijoittumiselle kuntaan. Vireillä olevat tuulivoimahankkeet tuovat toteutuessaan huomattavat säännölliset ja pitkäkestoiset lisätulot vuosiksi eteenpäin.
Ikaalisissa on paljon hyvää ja haluamme yhdessä kehittää siitä vielä paremman paikan elää, harrastaa, tehdä työtä ja viihtyä. Pidetään yhteyttä!


Ilmo Kalli

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja


Suvi Veramo

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja


Jarkko Luokkala

Sosialidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja


Mikko Nisukangas

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN 17.5.2024 12:23 Tilaajille

Ikaalisten kiirevastaanotto siirtyy kesäkuussa Hämeenkyröön

IKAALINEN 10.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalisten kaupunginhallitus maakuntakaavasta: Horhalanperän tuulivoima-alue saisi olla suurempi

IKAALINEN 10.5.2024 11:20 Tilaajille

Jyllin Säätiön senioritalon rakentaminen alkaa ensi maanantaina – Lähes viiden miljoonan hanke tuo 30 senioriasuntoa Ikaalisiin

IKAALINEN 7.5.2024 12:56 Tilaajille

Luhalahden palveluja puolustaa 574 allekirjoittajaa

IKAALINEN 6.5.2024 15:00 Tilaajille

Ikaalinen haluaa liikkeelle lapset, ikäihmiset ja kaupungin henkilöstön – Kaupunki sai kymmeniätuhansia valtionavustuksia