MIELIPIDE 28.9.2022 14:00

Lukijalta: Valokuitu pelastaisi syrjäkylät yhteysongelmilta – ”Jos kaikki odottelevat hiljaa kotimökissään, saa aika kauan odotella”


Selvähän se on, etteivät teleoperaattorit pysty kannattavasti rakentamaan harvaanasutuille alueille kasvavien tarpeiden vaatimaa kaistaa. Vaikka ovatkin pyrkimyksiään lobanneet sillä, että kaikille saadaan yhteydet.

Varmin tapa saada tulevaisuuden kasvavaa käyttöäkin vastaavat yhteydet on valokuitu. Valokuidun kaista on monin verroin varmempi, nopeampi ja leveämpi kuin radiotaajuiset verkot. Sitä eivät myöskään hidasta muut samanaikaiset käyttäjät, vaan asiakkaalla on aina tilaamansa nopeus käytössään. Tämän kaistan voi sitten kotonaan kukin jakaa haluamallaan tavalla.
Alueella on ymmärtääkseni vireillä kunnan ja puhelinyhtiön yhteinen kartoitus valokuidusta jokaiseen kylään. Näihin kannattaa ilmoittaa aktiivisesti halukkuutensa, kun se ei vielä sido mihinkään.
Kun saadaan alueelle riittävästi kysyntää ja valtio tukee osaltaan projekteja, on syrjäkylillekin mahdollisuus saada moottoritie internetiin. Jos kaikki vaan odottelevat hiljaa kotimökissään, saa aika kauan odotella, että jotain tapahtuisi. Myös nykyajan kesäasukkaat kaipaavat nettiä viimeistään, kun loputkin tv-lähetykset siirtyvät verkkoon. Arvelisin kuituyhteyden nostavan kiinteistön arvoa enemmän kuin liittymä kustantaa.


Sami Pihkoluoma

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 29.6.2023 10:00 Tilaajille

Röyhiön, Tevaniemen ja Palinperän valokuituhankkeet kilpailutetaan, liittyjiä tarvittaisiin lisää

HÄMEENKYRÖ 26.9.2022 17:00 Tilaajille

Kyröskoskelle rakennetaan kuituverkkoa – tavoitteena nopea yhteys jopa 2 500 taloudelle

IKAALINEN 20.9.2022 19:00 Tilaajille

Yhteydet pätkivät Juhtimäessä, vaikka kaikkea on kokeiltu – ”Siellä minä olin luurit päässä keskellä metsää”

HÄMEENKYRÖ 11.4.2021 12:00 Tilaajille

Pinsiön taimisto varautuu niin tulviin kuin kuivuuteenkin