MIELIPIDE 17.1.2023 15:00

Lukijalta: Uusi väylä heikensi elämänlaatua – ”Liikenteen äänet kantautuvat yötä päivää voimakkaana kotipihalleni”Varsin vähän on puhuttu siitä, miten Hämeenkyrön väylä vaikutti ja vaikuttaa kuntalaisten elämänlaatuun. Jo rakennusaika oli kuormittava – paalutus, rekkaralli ja saviset tiet kiusasivat kuntalaisia kuukausia.

Uuden tien vuoksi menetettiin kuitenkin myös jotakin paljon arvokkaampaa. Nurin meni lähimetsä ja sen myötä katosivat pururata ja hiihtoladut, jotka mahdollistivat lähiliikunnan ja virkistäytymisen lähiluonnossa. Nyt on hypättävä autoon, mikäli mielii harrastaa ulkoilua luonnossa.
Vaikka kotini sijaitsee linnuntietä laskettuna vajaan kilometrin päässä ajoväylästä, liikenteen äänet kantautuvat yötä päivää voimakkaana kotipihalleni. Talvella haitta on pienempi, kun suurin osa ajasta vietetään sisätiloissa, minne ääni ei kuulu. Kesällä tilanne on toinen. Veikkaanpa, että jatkossa en vietä suloisia kesäpäiviä kotini parvekkeella hiljalleen lipuvaa Pappilanjokea katsellen.
Tietenkin on tärkeää, että Hämeenkyrö säilyy elinvoimaisena, kuntaan tulee uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Elämänlaatua ei kuitenkaan mitata ainoastaan euroilla.
Elämänlaatuun liittyvien teemojen tulee olla keskeisessä roolissa kuntastrategiassa.


Jaana Ollilainen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

KOLUMNI 3.3.2023 08:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Matkalla kotiin – ” Kolmostie oli alla silloinkin, kun matkustin ensimmäistä kertaa itsenäisesti pitkänmatkanbussilla”

HÄMEENKYRÖ 23.2.2023 11:00 Tilaajille

Hämeenkyrönväylän opasteita muutetaan – Heiska poistuu ja vaihtuu Hämeenkyröksi

HÄMEENKYRÖ 14.2.2023 13:00 Tilaajille

Hämeenkyrönväylä siirsi liikennemelua Uskelanniemestä ja kirkonkylältä Pappilanmetsään ja Puronsuulle

MIELIPIDE 2.2.2023 12:00 Tilaajille

Lukijalta: Huoli ja ratkaisuehdotus väylälle – ”Kaikki kuuluisat Hämeenkyrö-maisemat jäävät nyt näkemättä”

HÄMEENKYRÖ 27.1.2023 17:00 Tilaajille

Hämeenkyrönväylälle tehtiin eläimille alikulku – onko sitä opittu käyttämään?