MIELIPIDE 2.11.2023 19:00

Lukijalta: Urheilukentän huoltorakennus ihmetyttää – ”Miljoonalla eurolla saa kolme hyvätasoista omakotitaloa”Kyröskosken urheilukentälle on suunnitelmissa rakentaa uusi huoltorakennus. Hyvä näin, asiallisten pukuhuoneiden ja toimitilojen kannalta nykyaikaa vastaaviksi.

Muutama asia ihmetyttää tässä prosessissa. Lehtitietojen mukaan esimerkiksi päätös kohteen urakoitsijasta on tehty ennen päätöstä rakennuksen lopullisesta rakentamisesta, hankkeelle on ainoastaan määrätty suunnittelumääräraha tälle vuodelle. Myös projektin kustannusarvio ihmetyttää, miljoonalla eurolla saa kolme hyvätasoista omakotitaloa tai kaksi tosi tasokasta.
Miksi tarjouspyynnössä on mainittu rakennukselle suunniteltu määräraha, tällöinhän urakoitsija tietenkin tarjoaa 999 200 euroa urakan hinnaksi? Tarjouspyynnössä pitää olla ainoastaan maininta kohteelle varattavasta määrärahasta, ei sen suuruutta. Riittävän tarkka yksityiskohtainen tarjouspyyntö riittää tarjoajalle urakan hinnoittelemiseksi. Miten monta tarjousta on pyydetty, minkä hintaisia on saatu ja keiltä?
Nyt näyttää siltä että että tässä tapauksessa on edetty ”ohituskaistan” kautta edellä mainittuihin seikkoihin viitaten, siis ilman kunnanvaltuuston hyväksyntää. Näin ollen asiassa tehty ”tulkinta” on omavaltainen, ei hyvän hallintotavan mukainen. ”Tulkinnan” sijaan käyttäisin sanaa olettamus.
Vielä on todettava, että näissä projekteissa kustannusarvio ei yleensä pidä paikkaansa, vaan lisäyksiä tulee erilaisten muutostöiden ja lisätoiveiden kautta työn edetessä.

Matti Lähteenmäki


Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 17.4.2024 13:00 Tilaajille

Urheilukentän huoltorakennuksen teko jatkunee kesäkuussa – ”Suihkuun päässee ennen lumentuloa”

MIELIPIDE 10.4.2024 15:00 Tilaajille

Lukijalta: Heiskan tilanne vaatii toisenlaisenkin näkemyksen – ”Monet kysymykset jäävät vaille vastausta”

HÄMEENKYRÖ 8.4.2024 10:00 Tilaajille

Konkurssi pysäytti rakennustyöt – Vesikatto ja lämmitys pitävät urheilukentän huoltorakennuksen säältä suojassa

MIELIPIDE 2.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Heiskan tilanne – ”Heiskaan on sijoitettu menneinä vuosikymmeninä melkoisesti kuntalaisten verovaroja”

HÄMEENKYRÖ 24.10.2023 08:00 Tilaajille

Kilpailutettiinko huoltorakennus ennenaikaisesti? – ”Meillä on se tulkinta, että valtuusto on sitoutunut tähän”