MIELIPIDE 18.2.2022 16:00

Lukijalta: Tulevaisuuden päätökset tulevat liian nopeasti – Kouluun tarvitaan lisää oppilaanohjausta

Miten tätä voisi parantaa? No esimerkiksi oppilaanohjausta voisi olla kouluissa enemmän. Nykyään sitä on puoli tuntia vuodessa 7 ja 8 luokilla. Näin opo-opettajilla olisi enemmän aikaa kertoa ja paneutua kunnolla asiaan. Toinen vaihtoehto voisi olla, että erilaisista kouluista näytettäisiin jotain videoita niiden tiloista, tietoa linjoista tai muista erikoisuuksista ja vaikka opiskelijoiden mielipiteistä haastattelun kautta. Kaikki auttaisi.
Eikö kuitenkin yhteiskunnan tavoite ole saada ihmisiä töihin eikä vaan opiskelemaan aina uutta tutkintoa toisen perään, sillä aluksi on tehty hätiköity päätös? Tiedän, että opiskelun muutokset voivat johtua aivan muustakin, mutta miettikää asiaa. En ole ainoa, joka toivoisi tietävänsä enemmän ja aikaisemmin.

Kasiluokkalainen


Mielipidekirjoitus on osa koululaisten Uutisten viikkoa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 16.3.2023 10:00 Tilaajille

Epävarma talous ei rakennusalan opinnoissa näy – ”Nämä työt eivät aivan helposti karkaa ulkomaille”

KOLUMNI 30.10.2022 15:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Syrjäytyneiden nuorten määrä on huolestuttava – ”Opettajien jaksamisesta pitää niin ikään kantaa huolta”

HÄMEENKYRÖ 16.10.2022 09:00 Tilaajille

Lukijalta: FES:in lukiolaiset saivat rutkasti ajateltavaa Finlandia-voittajalta – ”Hän vertaa raakkuja ihmisiin todeten jokaisen raakun olevan yksinään kuorensa sisällä, kuten me ihmisetkin”

MIELIPIDE 12.10.2022 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Koulupäiviä pitäisi lyhentää – ”Se helpottaisi koulustressiä ja koulusta tulisi kivempaa, jos olisi vaihteeksi yhdeltä tai kahdelta päättyviä päiviä”

OIVASEUTU 8.10.2022 19:00 Tilaajille

Katso video: Tinke vastaili nuorten kysymyksiin ja kertoi matkastaan somekuuluisuudeksi – ”Uskaltakaa unelmoida, uskaltakaa inspiroitua”