MIELIPIDE 18.2.2022 16:00

Lukijalta: Tulevaisuuden päätökset tulevat liian nopeasti – Kouluun tarvitaan lisää oppilaanohjausta

Miten tätä voisi parantaa? No esimerkiksi oppilaanohjausta voisi olla kouluissa enemmän. Nykyään sitä on puoli tuntia vuodessa 7 ja 8 luokilla. Näin opo-opettajilla olisi enemmän aikaa kertoa ja paneutua kunnolla asiaan. Toinen vaihtoehto voisi olla, että erilaisista kouluista näytettäisiin jotain videoita niiden tiloista, tietoa linjoista tai muista erikoisuuksista ja vaikka opiskelijoiden mielipiteistä haastattelun kautta. Kaikki auttaisi.
Eikö kuitenkin yhteiskunnan tavoite ole saada ihmisiä töihin eikä vaan opiskelemaan aina uutta tutkintoa toisen perään, sillä aluksi on tehty hätiköity päätös? Tiedän, että opiskelun muutokset voivat johtua aivan muustakin, mutta miettikää asiaa. En ole ainoa, joka toivoisi tietävänsä enemmän ja aikaisemmin.

Kasiluokkalainen


Mielipidekirjoitus on osa koululaisten Uutisten viikkoa.

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 15.8.2023 08:00 Tilaajille

Nuorten mielenterveysongelmat huolestuttavat – kysyimme nuorilta itseltään, mikä auttaisi

MIELIPIDE 8.8.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Porukkaa kiusatun taakse – ”Jotain tarttis tehdä, jotain todella tärkeää, että kaikki nuoret saisivat aloittaa uuden kouluvuoden hyvillä mielin”

OIVASEUTU 4.8.2023 17:00 Tilaajille

Vielä riittää ekaluokkalaisia – ennuste Ikaalisten oppilasmäärästä on karua luettavaa

MIELIPIDE 4.5.2023 10:00 Tilaajille

Lukijalta: Tosiasiat eivät katoa silmät sulkemalla – ”On todella tärkeää, minkälaisen arvomaailman ympäröimänä lapset ja nuoret kasvavat”

MIELIPIDE 12.4.2023 11:00 Tilaajille

Lukijalta: Vastaus sukupuolen moninaisuudesta ahdistuneelle opettajalle – ”Kromosomit voivat olla muutakin kuin XX ja XY, eikä tämäkään ole fyysisesti välttämättä lainkaan havaittavissa”