MIELIPIDE 26.4.2023 17:00

Lukijalta: Tosiasiat eivät muutu valehtelemalla – ”Vanhassa Testamentissa puhutaan Sodoman kaupungista, jonka Jumala tuhosi sen irstaan jumalattomuuden takia”



Eipä tainnut kovin monelle astua edes ajatuksiin vielä 10 vuotta sitten se mahdollisuus, että 2020-luvun Suomen kouluissa lukemisen, laskemisen ja kirjoittamisen sijalle nousee tärkeimmäksi oppiaineeksi ihmisten sukupuoli. Että lapsia yritetään pakottaa osallistumaan pienen vähemmistön pitämiin infotilaisuuksiin, jossa käsitellään aikuisten seksiasioita. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu opettajasta, joka kirjoitti loistavan mielipiteen Oivassa 22.3. “Miksi minun pitää valehdella oppilaille koulussa?”

Vanhemmilta, opettajilta ja muilta kasvatustyötä tekeviltä on viety auktoriteetti Suomessa laadittujen lakien ja säädöksien kautta (muun muassa vanhemmuuslaki ja translaki). Aiheesta oli huolissaan myös Sanna Ukkola, joka kirjoitti lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä drag-piireissä kolumnissaan (Iltalehti 20.4.). Lastenlääkäriyhdistyksen, Psykiatriyhdistyksen ja Lääkäriliiton lausuntoja ei otettu huomioon translainvalmistelussa eikä sukupuolivaikutusten arviointia tehty lainkaan, kuten lainvalmistelussa on normaalisti vaatimuksena, kertoo kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho (Potilaanlääkärilehti 6.2.2023).
Jos minulla olisi kouluikäisiä lapsia ottaisin heidät kotiopetukseen pois sellaisesta koulusta, jossa opettajat kertoisivat lapselleni jumalattomia valheita siitä kuka hän on, vastoin vanhempien lupaa, kotikasvatusta, Jumalan luomistyötä ja uskoaan. Lisäksi harkitsisin rikossyytteen nostamista sellaista koulua ja johtavaa virkamiestä, lautakuntaa ja psykologeja vastaan, joka murentaisi minun lapseni ihmisyyden ja identiteetin tällä tavalla uskonnonvapauslain vastaisesti.
Vaikka Suomessa tehtäisiin kuinka monia lakeja ja “tieteellistä tutkimusta” niin sanotusta sukupuolten moninaisuudesta, sukupuolia on ja tulee aina olemaan vain kaksi. Poika ja tyttö. Mies ja nainen. Uros ja naaras. Sukupuoli ei ole mielipide eikä ilmoitusasia. Sukupuoli on Jumalan luomistyön tosiasia. Nuorten kasvu kohti aikuisuutta on kautta aikojen ollut ihmiselämän yksi rankimmista ajanjaksoista, jonka prosessin aikana koetut kyseenalaistamiset eivät kuitenkaan tee tyhjäksi tosiasioita.
Vanhassa Testamentissa puhutaan Sodoman kaupungista, jonka Jumala tuhosi sen irstaan jumalattomuuden takia. “Valitushuuto Sodoman.. tähden on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat.” (1. Ms. 19:20). Muun muassa HS Tiede uutisoi aiheesta tehtyä löytöä 13.10.2021.
Toivon todella, että Ikaalisissa tehdään toisenlaisia päätöksiä. Sillä käsittääkseni - ainakin toistaiseksi - kunnat voivat itse linjata opetuksestaan tässä asiassa. Toivon voimia, viisautta ja rohkeutta sinulle opettaja, joka kirjoitit huolesi Oivassa 22.3. sekä muille kasvatustyötä tekeville ja vanhemmille, jotka kamppailevat saman asian vuoksi.

Johanna Ylihaveri

Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 1.5.2024 10:00 Tilaajille

Sillan pihaan uusia leikkivälineitä ja varjoa tänä kesänä – ”Meidän kannaltamme paras ajankohta olisi heinäkuu”

IKAALINEN 30.4.2024 17:00 Tilaajille

Finlaysonin entisen tehtaan alueelle ilmestyi luvaton kasa – ”Sitä selvitellään, mikä on ollut tarkoituksena”

OIVASEUTU 24.4.2024 14:00 Tilaajille

Kesäteatterit haluavat jälleen hykerryttää katsojia niin hauskoilla hahmoilla kuin tarinoiden käänteillä

JÄMIJÄRVI 19.4.2024 17:00 Tilaajille

Jämijärvellä mietitään, striimataanko edelleen kaikki valtuuston kokoukset

IKAALINEN 19.4.2024 09:00 Tilaajille

Julia Vähä-Peltomäki ryhtyi osa-aikaiseksi yrittäjäksi: Macaron-leivosten teko on oma erikoistaitonsa