MIELIPIDE 26.4.2023 17:00

Lukijalta: Tosiasiat eivät muutu valehtelemalla – ”Vanhassa Testamentissa puhutaan Sodoman kaupungista, jonka Jumala tuhosi sen irstaan jumalattomuuden takia”Eipä tainnut kovin monelle astua edes ajatuksiin vielä 10 vuotta sitten se mahdollisuus, että 2020-luvun Suomen kouluissa lukemisen, laskemisen ja kirjoittamisen sijalle nousee tärkeimmäksi oppiaineeksi ihmisten sukupuoli. Että lapsia yritetään pakottaa osallistumaan pienen vähemmistön pitämiin infotilaisuuksiin, jossa käsitellään aikuisten seksiasioita. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu opettajasta, joka kirjoitti loistavan mielipiteen Oivassa 22.3. “Miksi minun pitää valehdella oppilaille koulussa?”

Vanhemmilta, opettajilta ja muilta kasvatustyötä tekeviltä on viety auktoriteetti Suomessa laadittujen lakien ja säädöksien kautta (muun muassa vanhemmuuslaki ja translaki). Aiheesta oli huolissaan myös Sanna Ukkola, joka kirjoitti lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä drag-piireissä kolumnissaan (Iltalehti 20.4.). Lastenlääkäriyhdistyksen, Psykiatriyhdistyksen ja Lääkäriliiton lausuntoja ei otettu huomioon translainvalmistelussa eikä sukupuolivaikutusten arviointia tehty lainkaan, kuten lainvalmistelussa on normaalisti vaatimuksena, kertoo kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho (Potilaanlääkärilehti 6.2.2023).
Jos minulla olisi kouluikäisiä lapsia ottaisin heidät kotiopetukseen pois sellaisesta koulusta, jossa opettajat kertoisivat lapselleni jumalattomia valheita siitä kuka hän on, vastoin vanhempien lupaa, kotikasvatusta, Jumalan luomistyötä ja uskoaan. Lisäksi harkitsisin rikossyytteen nostamista sellaista koulua ja johtavaa virkamiestä, lautakuntaa ja psykologeja vastaan, joka murentaisi minun lapseni ihmisyyden ja identiteetin tällä tavalla uskonnonvapauslain vastaisesti.
Vaikka Suomessa tehtäisiin kuinka monia lakeja ja “tieteellistä tutkimusta” niin sanotusta sukupuolten moninaisuudesta, sukupuolia on ja tulee aina olemaan vain kaksi. Poika ja tyttö. Mies ja nainen. Uros ja naaras. Sukupuoli ei ole mielipide eikä ilmoitusasia. Sukupuoli on Jumalan luomistyön tosiasia. Nuorten kasvu kohti aikuisuutta on kautta aikojen ollut ihmiselämän yksi rankimmista ajanjaksoista, jonka prosessin aikana koetut kyseenalaistamiset eivät kuitenkaan tee tyhjäksi tosiasioita.
Vanhassa Testamentissa puhutaan Sodoman kaupungista, jonka Jumala tuhosi sen irstaan jumalattomuuden takia. “Valitushuuto Sodoman.. tähden on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat.” (1. Ms. 19:20). Muun muassa HS Tiede uutisoi aiheesta tehtyä löytöä 13.10.2021.
Toivon todella, että Ikaalisissa tehdään toisenlaisia päätöksiä. Sillä käsittääkseni - ainakin toistaiseksi - kunnat voivat itse linjata opetuksestaan tässä asiassa. Toivon voimia, viisautta ja rohkeutta sinulle opettaja, joka kirjoitit huolesi Oivassa 22.3. sekä muille kasvatustyötä tekeville ja vanhemmille, jotka kamppailevat saman asian vuoksi.

Johanna Ylihaveri

Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

IKAALINEN 18.6.2024 17:00 Tilaajille

Ikaalinen alkaa kaivaa esiin kolmen miljoonan säästöjä

IKAALINEN 18.6.2024 12:40 Tilaajille

Luhalahden koulun ovet jäävät säppiin ensi kevään jälkeen – Kaupunginvaltuusto kävi tiiviin keskustelun ja päätti äänestyksen jälkeen lakkauttaa koulun

IKAALINEN 17.6.2024 22:26 Tilaajille

Luhalahden koulu lakkautetaan syksystä 2025 alkaen – Esitys kahden vuoden jatkoajasta koululle hylättiin kahdessa äänestyksessä

IKAALINEN 17.6.2024 13:00 Tilaajille

Kaupunki tukee Ikaalisten 4H-yhdistystä reilun 10 000 euron avustuksella

IKAALINEN 17.6.2024 09:00 Tilaajille

Ikaalinen tukee elinvoimaa: Opiskelijoille työtiloja ja työharjoittelijoille tukea asuntoihin