MIELIPIDE 15.9.2023 15:00

Lukijalta: Tilojen kunnolla on suora yhteys asukkaiden hyvinvointiin – ”Työntekijäkunta on tänä päivänä tarkka siitä, missä työskentelee”



Vastustan Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) tämän hetken käsitystä siitä, ettei toimitilojen kunnolla olisi ratkaisevasti merkitystä tulevaisuuden sotepalveluiden tarjonnassa. Se nimittäin korreloi suoraan väestön tarpeiden kanssa. Meillä Ikaalisissa on jouduttu vuosien mittaan kiinnittämään entistä tehokkaammin huomiota tilojen kuntoon ja olemme joutuneet peruskorjaamaan, jopa uudelleenrakentamaan, muun muassa koulutiloja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Jos työskentelytilat ovat siinä kunnossa, ettei henki enää kulje, mitä tarkoitusta ne enää palvelevat?

Toisekseen kaupunkimme rahakirstusta on mennyt sievoinen summa rakentamiseen ja saneeraukseen. Nytkö Pirha sitten lyttää tällaiset hyvät valmistelut, kun mekin vihdoin lähdimme investoimaan tulevaisuuteen? Myös työntekijäkunta on tänä päivänä tarkka siitä, missä työskentelee. Kolmanneksi en usko, että Pirhankaan on järkevää lähteä tuhlaamaan rahojaan heti alkuunsa tilojen kunnostamiseen. Nyt palvelurakenne huutaa jo siihen malliin, että jotain on oikeasti tehtävä. Asiakasjonojen purkamiseksi on toimittava. Kuljetuspalvelut ovat ne, jotka vasta ovat lähteneet jotenkin tässä yhtälössä toimimaan.
Katselin mielenkiinnolla synnyinseutuni Mänttä-Vilppulan asukastapahtumaa netin välityksellä. Kiinnitin huomiota, kuinka muun muassa ensivaste oli paikalla perusteluineen. Heillä oli antaa konkreettista tietoa kentältä, kuinka asiat tulisivat menemään, mikäli vaikkapa Mäntän vuodeosasto suljettaisiin. Hyvä, että viesti tuli Pirhan tietoon. Toivon, että meiltäkin saadaan samanlaista tietoa eteenpäin. Tällaiset asiat tulee ilman muuta selvittää. Hoitoketjun sujuvuus tulee taata kaikille tasapuolisesti. Sen katkeaminen vaikuttaa suoraan hengissä selviämiseen – etenkin äkillisissä sairaskohtaustapauksissa. Mikäli näitä asioita ei selvitetä, on Pirhan uskottavuus ”huoneenhaltijana” pahasti vaakalaudalla.
On selvä, että tilanteen selvittely kaikkinensa herättää hämmennystä ja asukkaiden on vaikea tarkkaan ottaen olla perillä, mitä nyt haetaan. Etenkin, kun viestit ovat tällaisia, ettei pohjatyöllä ole suurtakaan merkitystä. Pirha näyttää lähtevän liikkeelle A:sta, vaikka moni asia paikallistasolla olisi jo tasolla C tai D. Meillä Ikaalisissa ei tarvitse hakea asiakaskuntaa kiven ja kannon takaa. Oma terveysasemamme on tähän saakka tavoittanut varmasti jokaisen. Eri asia on sitten, kun palvelut viedään muualle. Silloin ne riskitkin kasvavat.

Katja-Leena Klinga

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

Mielipiteet 3.5.2024 15:30 Tilaajille

Lukijalta: Nikulan tiedotustilaisuuden anti ei tyydyttänyt omaisia – Keskusteluissa tuli yllättäen esille, että Toivolansaarikodin lakkauttaminen ei ole vielä selvä asia

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 26.4.2024 17:00 Tilaajille

Pirha avaa digiklinikkansa toukokuussa – ”Yhteyttä toki voi jatkossakin ottaa myös puhelimella”

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 25.4.2024 13:00 Tilaajille

Pirhan alijäämästä tulossa jälleen odotettua suurempi – ”YT:t jopa todennäköisiä”

OIVASEUTU 22.4.2024 17:00 Tilaajille

Kivulias vahinko tuli – Pääseekö mökkipaikkakunnalla hoitoon?

MIELIPIDE 17.4.2024 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Pirhan toiminta on täysin edesvastuutonta – ”Ikaalisten vuodeosasto suljettiin väärin perustein”