MIELIPIDE 28.10.2022 13:15

Lukijalta: Tarvitaanko luonnonsuojelijoita? – ”Ahdistaako luontokato, masentaako ilmastonmuutos?”Ahdistaako luontokato, masentaako ilmastonmuutos? Tuntuuko, että jotain tarttis tehdä! Minulla on hyvä ehdotus: lähde mukaan paikallisen luonnonsuojeluyhdistykseen. Luonnonsuojeluyhdistykset kuuluvat Suomen luonnonsuojeluliittoon, joka voi potkia vauhtia asioihin valtakunnan tasollakin. Mitä enemmän meitä on, sitä suurempi on liiton painoarvo. Ja kaiken lisäksi luonnonsuojeluyhdistyksessä on yleensä hauskaa, vaikka joskus joudumme reagoimaan vaikeisiinkin asioihin.

Luonnonsuojelu ei ole mitään rakettitiedettä. Se on valistusta, viihdytystä ja vaikuttamista. Kukin voi toimia sellaisissa asioissa, jotka itseä eniten kiinnostavat ja antaa aikaansa yhdistykselle juuri sen verran kuin itselle sopii. Yhdistyksen puitteissa voi suunnitella ja järjestää vaikkapa opastettuja lintu- tai sieniretkiä tai ideoida ainutlaatuisia kulttuuria ja luontoa yhdistäviä tapahtumia. Luontotalkoot ovat osa toimintaa. Vaikeissa asioissa yhdistys saa apua luonnonsuojelupiiriltä ja -liitolta.


Jussi Viitala

Kyrön Luonnon ent. puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ, IKAALINEN, VILJAKKALA 1.12.2022 15:00 Tilaajille

Hiiripöllö päivystää myyriä uudenkarhealla Hämeenkyrönväylällä – Koskikarat palasivat Kölivuoristosta

Lukijat 7.10.2022 06:00 Tilaajille

Lukijalta: Nyt vietetään valtakunnallista vanhustenviikkoa, jonka teemassa korostuu luonnossa liikkuminen – ”Luonnossa oleskelulla on todettu olevan huomattavan myönteisiä vaikutuksia”

MIELIPIDE 5.10.2022 16:00 Tilaajille

Lukijalta: ”Hinku” on menossa takaisin kivikaudelle – ”Kukaan ei seuraa eri toimijoiden sitouttamista yhteiseen projektiin”

HÄMEENKYRÖ 4.10.2022 17:00 Tilaajille

Anni Kytömäki osti Väinö Linnan vanhan metsän – ”Olen kulkenut täällä paljon, mutta vältellyt kiintymästä tähän liikaa”

PÄÄKIRJOITUS 14.9.2022 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Energiakriisi sammuttaa ainakin valoja - samalla tehdään ilmastotekoja?