MIELIPIDE 28.10.2022 13:15

Lukijalta: Tarvitaanko luonnonsuojelijoita? – ”Ahdistaako luontokato, masentaako ilmastonmuutos?”Ahdistaako luontokato, masentaako ilmastonmuutos? Tuntuuko, että jotain tarttis tehdä! Minulla on hyvä ehdotus: lähde mukaan paikallisen luonnonsuojeluyhdistykseen. Luonnonsuojeluyhdistykset kuuluvat Suomen luonnonsuojeluliittoon, joka voi potkia vauhtia asioihin valtakunnan tasollakin. Mitä enemmän meitä on, sitä suurempi on liiton painoarvo. Ja kaiken lisäksi luonnonsuojeluyhdistyksessä on yleensä hauskaa, vaikka joskus joudumme reagoimaan vaikeisiinkin asioihin.

Luonnonsuojelu ei ole mitään rakettitiedettä. Se on valistusta, viihdytystä ja vaikuttamista. Kukin voi toimia sellaisissa asioissa, jotka itseä eniten kiinnostavat ja antaa aikaansa yhdistykselle juuri sen verran kuin itselle sopii. Yhdistyksen puitteissa voi suunnitella ja järjestää vaikkapa opastettuja lintu- tai sieniretkiä tai ideoida ainutlaatuisia kulttuuria ja luontoa yhdistäviä tapahtumia. Luontotalkoot ovat osa toimintaa. Vaikeissa asioissa yhdistys saa apua luonnonsuojelupiiriltä ja -liitolta.


Jussi Viitala

Kyrön Luonnon ent. puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Facebook Twitter

Lue lisää

IKAALINEN, YLÖJÄRVI 15.9.2023 17:00 Tilaajille

Seitsemisessä on vierailtu alkuvuonna entistä enemmän – Mättäiltä löytyy reilusti puolukoita ja kantarelleja

HÄMEENKYRÖ 4.9.2023 17:00 Tilaajille

EU-hanke pyrkii kohti konkreettisia kestävyystekoja – Osaralla keskusteltiin maatalouden vetovoimasta ja sitkeydestä

HÄMEENKYRÖ 26.6.2023 15:00 Tilaajille

Vieraslajit vaarantavat luonnon monimuotoisuuden – ”En minä lupiineja vihaa!”

PÄÄKIRJOITUS 22.6.2023 07:00 Tilaajille

Pääkirjoitus: Metsäpeuran kohtalo antaa toivoa – poronnäköinen eläin metsästettiin sukupuuttoon 1910-luvulle

MIELIPIDE 25.5.2023 19:00 Tilaajille

Lukijalta: Pitäisi perustaa kansalaisliike Kyrösjärven puolesta – ”Kenelle Kyrösjärven vesiluonto oikeimmin eniten kuuluu?”