MIELIPIDE 5.9.2022 13:00

Lukijalta: Sopivatko sateenkaaren värit kotikirkkoon? – ”Koskeeko ennakkoluuloton yhteistyö myös sateenkaaritapahtumaa Ikaalisissa?”

Seurakuntavaalit ovat tänä syksynä. Väistyvänä valtuutettuna voin kertoa, että kaikkien kirkollisveronmaksajien eurot on ilolla vastaanotettu seurakuntamme toimintaa tukemaan. Mutta kuuluuko kaikkien jäsenten ääni tasapuolisesti seurakunnassamme? Mitä rehellisesti käsi sydämellä vastaamme?

Kesällä 2023 järjestetään Ikaalisissa Pride -tapahtuma, jota rakentamaan tapahtuman järjestävät lähimmäisemme eli Ikaalisten YMCA on kutsunut julkisesti paikkakuntamme toimijoita. Kotikirkkomme on lähtenyt yhteistyöhön urheiluseuran kanssa, mutta koskeeko samanlainen ennakkoluuloton yhteistyöhön lähteminen myös YMCA:n järjestämää sateenkaaritapahtumaa Ikaalisissa? Päätöksen asiasta tekevät seurakunnan kirkkoneuvostossa toimivat ja valtaa käyttävät vastuunkantajat, ei Jumala.
Ikaalisten seurakunnan strategiset arvot ovat yhteisöllisyys, osallisuus, rohkeus, laaja-alainen yhteistyö sekä arjessa läsnä oleminen. Arvomme olemme itse päättäjinä laatineet ja niihin sitoutuneet, joten olettaisi tuon yhteistyön piiriin kuuluvan myös Ikaalisten YMCA:n, aivan kuten on kuulunut ukrainalaisten kotouttamisen eteen tehty hieno työ.
Kirkon tiivistetyt vaaliteemat ovat uskottu, toivottu, rakastettu. Miten edellä olevilla koko kirkon vaaliteemoilla arvoisat kirkkovaltuustoehdokkaat olette kotiseurakuntamme rakentamassa 2020-luvulle?
Lopuksi YMCA:n taustaa. Tuon maailman suurimman nuorisojärjestön juuret ovat ekumeenisessa nuorten miesten kristillisessä yhdistyksessä Englannissa. Tämän yhdistyksen historia ja arvot ovat tutustumisenarvoisia ennen kuin alkaa omaa näkökantaansa muodostamaan. Suomalainen lyhenne on tutummin NMKY.

Eeva-Liisa Juurijärvi

kirkkovaltuutettu Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 21.2.2024 07:00 Tilaajille

Hämeenkyröön suunnitellaan kesäksi Pride-kulkuetta – ”Haluamme lähettää nuorille viestin”

KOLUMNI 9.8.2023 17:00 Tilaajille

Kirjoittajavieras: Uhoava ukko – ”Osa siirtolaisista sopeutui, osa palasi maitojunalla, tai pitäisikö kirjoittaa maitolaivalla, Suomeen takaisin ja osa jäi sille matkalle siltojen alle”

MIELIPIDE 1.8.2023 17:00 Tilaajille

Lukijalta: ”En kadu homoseksuaalisia tekojani ja tulen tekemään niitä vastakin”

MIELIPIDE 31.7.2023 16:00 Tilaajille

Pride jakaa mielipiteitä loppuun saakka

OIVASEUTU 17.7.2023 08:00 Tilaajille

Kesä on kiireistä aikaa seudun seurakunnille ja pitopalveluille – ”Huomattava hyppäys edellisiin kesiin verrattuna”