MIELIPIDE 5.9.2022 13:00

Lukijalta: Sopivatko sateenkaaren värit kotikirkkoon? – ”Koskeeko ennakkoluuloton yhteistyö myös sateenkaaritapahtumaa Ikaalisissa?”

Seurakuntavaalit ovat tänä syksynä. Väistyvänä valtuutettuna voin kertoa, että kaikkien kirkollisveronmaksajien eurot on ilolla vastaanotettu seurakuntamme toimintaa tukemaan. Mutta kuuluuko kaikkien jäsenten ääni tasapuolisesti seurakunnassamme? Mitä rehellisesti käsi sydämellä vastaamme?

Kesällä 2023 järjestetään Ikaalisissa Pride -tapahtuma, jota rakentamaan tapahtuman järjestävät lähimmäisemme eli Ikaalisten YMCA on kutsunut julkisesti paikkakuntamme toimijoita. Kotikirkkomme on lähtenyt yhteistyöhön urheiluseuran kanssa, mutta koskeeko samanlainen ennakkoluuloton yhteistyöhön lähteminen myös YMCA:n järjestämää sateenkaaritapahtumaa Ikaalisissa? Päätöksen asiasta tekevät seurakunnan kirkkoneuvostossa toimivat ja valtaa käyttävät vastuunkantajat, ei Jumala.
Ikaalisten seurakunnan strategiset arvot ovat yhteisöllisyys, osallisuus, rohkeus, laaja-alainen yhteistyö sekä arjessa läsnä oleminen. Arvomme olemme itse päättäjinä laatineet ja niihin sitoutuneet, joten olettaisi tuon yhteistyön piiriin kuuluvan myös Ikaalisten YMCA:n, aivan kuten on kuulunut ukrainalaisten kotouttamisen eteen tehty hieno työ.
Kirkon tiivistetyt vaaliteemat ovat uskottu, toivottu, rakastettu. Miten edellä olevilla koko kirkon vaaliteemoilla arvoisat kirkkovaltuustoehdokkaat olette kotiseurakuntamme rakentamassa 2020-luvulle?
Lopuksi YMCA:n taustaa. Tuon maailman suurimman nuorisojärjestön juuret ovat ekumeenisessa nuorten miesten kristillisessä yhdistyksessä Englannissa. Tämän yhdistyksen historia ja arvot ovat tutustumisenarvoisia ennen kuin alkaa omaa näkökantaansa muodostamaan. Suomalainen lyhenne on tutummin NMKY.

Eeva-Liisa Juurijärvi

kirkkovaltuutettu Ikaalinen

Jaa artikkeli

Facebook Twitter Kommentoi

Kommentit

Toivomme vilkasta ja moniäänistä keskustelua! Noudatathan pelisääntöjä.

Kirjoita selkeästi ja napakasti. Kaikki viestit luetaan ja hyväksytään ennen julkaisua. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise.

Kiitos kommentistasi!

 

Anna nimimerkki, mikäli et halua kommentoida omalla nimelläsi.

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Lue lisää

HÄMEENKYRÖ 13.6.2024 07:00 Tilaajille

Pride-kulkue saapuu Hämeenkyröön – Kunnalla on iso rooli tasa-arvon edistämisessä

MIELIPIDE 9.5.2024 13:00 Tilaajille

Lukijalta: Mikä ihmeen Pride? – ”Emme tarvitsisi sateenkaariliputusta, jos suvaitsisimme erilaisuuden”

MIELIPIDE 8.5.2024 17:00 Tilaajille

Lukijalta: Karhen seurakuntakoti on ainoamme – ”Eikö seurakuntakotiamme pidetä tarpeellisena ja säilyttämisen arvoisena?”

MIELIPIDE 30.4.2024 12:30 Tilaajille

Lukijalta: Ei pride-liputusta Hämeenkyröön – ”Pride-ideologiassa on paljon sellaista, jota kaikki Hämeenkyrön kuntalaiset eivät hyväksy”

IKAALINEN 29.2.2024 07:00 Tilaajille

Ikaalinen Pride järjestetään toista kertaa ensi kesänä – ”Palaute on ollut positiivista, lähes kokonaan”